Lezzet Güneşi
Balkabaklı kurabiye Margarini eritin ve soğumaya bırakın. Margarin, un, yumurta, kabartma tozu ve pudra şekerini karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirin. Balkabağını rendeleyin. İçine 1 yemek kaşığı tozşeker koyarak 5 dakika pişirin. Karışımın içine çikolata, ceviz ve tarçın ekleyin. Hamuru merdane yardımıyla açtıktan sonra 10 cm'lik kareler şeklinde kesin. Hamurların ortasına hazırladığınız içleri koyup, bohça haline getirerek tepsiye dizin. Kurabiyelerin beyaz olması için tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.
5 kişilik
MALZEMELER * 1 dilim balkabağı * 2 bardak un * 1 bardak pudra şekeri * 1 adet yumurta * 1 çay bardağı ceviz içi * 1 yemek kaşığı tozşeker * 125 gr. margarin * 50 gr. bitter çikolata * 1/2 çay kaşığı tarçın * 1/2 paket kabartma tozu
Enginarlı hindi Isıtılmış yağda soğanları karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Etleri katın, karıştırmaya devam ederek etler hafif kızarıncaya kadar soteleyin. Domatesleri ilave edin, bir kez karıştırıp, orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıttıktan sonra ateşi kısın, kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Enginarları katıp, harmanlayın ve 10 dakika daha pişirin. Üzerlerine arzu ettiğiniz taze otları serperek servis yapın.
5 kişilik
MALZEMELER * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy soğan (ince piyaz doğranmış) * 1 paket kuşbaşı * 1 kg. domates (kabuğu soyulmuş, iri doğranmış) * 1 kavanoz enginar kalbi (süzülmüş)
|