kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Balkabaklı kurabiye
Margarini eritin ve soğumaya bırakın. Margarin, un, yumurta, kabartma tozu ve pudra şekerini karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirin. Balkabağını rendeleyin. İçine 1 yemek kaşığı tozşeker koyarak 5 dakika pişirin. Karışımın içine çikolata, ceviz ve tarçın ekleyin. Hamuru merdane yardımıyla açtıktan sonra 10 cm'lik kareler şeklinde kesin. Hamurların ortasına hazırladığınız içleri koyup, bohça haline getirerek tepsiye dizin. Kurabiyelerin beyaz olması için tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.

5 kişilik

MALZEMELER
* 1 dilim balkabağı
* 2 bardak un
* 1 bardak pudra şekeri
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı ceviz içi
* 1 yemek kaşığı tozşeker
* 125 gr. margarin
* 50 gr. bitter çikolata
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1/2 paket kabartma tozu

Enginarlı hindi
Isıtılmış
yağda soğanları karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Etleri katın, karıştırmaya devam ederek etler hafif kızarıncaya kadar soteleyin. Domatesleri ilave edin, bir kez karıştırıp, orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıttıktan sonra ateşi kısın, kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Enginarları katıp, harmanlayın ve 10 dakika daha pişirin. Üzerlerine arzu ettiğiniz taze otları serperek servis yapın.

5 kişilik

MALZEMELER
*
2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy soğan (ince piyaz doğranmış)
* 1 paket kuşbaşı
* 1 kg. domates (kabuğu soyulmuş, iri doğranmış)
* 1 kavanoz enginar kalbi (süzülmüş)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 09-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 08-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 07-05-2006
 Komşuyanı   / 06-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 03-05-2006
 Taratorlu pırasa kızartması   / 02-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 01-05-2006
 Doşa   / 28-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 26-04-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Kokoş, Kokosh'ta sahneye çıkar!
Geçen yaz atv'de 'Aynalı...
HAKAN & UTKU
Kim cumhurbaşkanı olmak ister?
Daha ...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Balkabaklı kurabiye
Margarini...
Sert fırça dayakçı kocaya benzer!
Sert fırça dayakçı kocaya benzer!
Diş macunu değil önemli olan fırça
Dişleriniz dört...
Ayda iki iğneyle roman yazar Nobel de alırsınız!
Ayda iki iğneyle roman yazar Nobel de alırsınız!
Dünyanın en iyi şizofreni doktorlarından Psikiyatrik Edidemiyoloji...
Anneler Günü'nde anne olacak...
Anneler Günü'nde anne olacak...
Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç'un eşi Nevbahar Hanım,...
Denizli'nin ex'leri bir arada...
Denizli'nin ex'leri bir arada...
Mustafa Denizli ilk ve tek evliliğini Jülyet Aruh ile yapmış,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.