kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baykal: D.Bakır ve Samsun düşmesin

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Turkcell Süper Ligi'nde sona gelindiğini, Diyarbakırspor ile Samsunspor'un küme düşecek olmasının kendisini üzdüğünü belirtti. Diyarbakırspor ile Samsunspor'un mutlaka ligde kalması gerektiğini ifade eden Baykal, Türkiye'nin buna ihtiyacı olduğunu söyledi. Baykal,şöyle konuştu:

''Hiç kimse 'kuraldı, ilkeydi, federasyondu' demesin. Önemli olan Türkiye'nin barışı ve kardeşliğidir. O barış ve kardeşliğin gerektirdiği düzenleme yapılmalıdır. Spor bir araçtır, amaç değildir. Bizi barışa, kardeşliğe götürecek, birbirimizle
yarışmamıza, birbirimizi anlamamıza, birbirimizle bütünleşmemize yardımcı olacak böylesine etkin bir imkanın ortadan kaldırılması, Türkiye'nin bu imkandan kendisini mahrum etmesi çok büyük yanlışlıktır. Kendinize af çıkarıyorsunuz, kendi uygun gördüğünüz kesimleri af ediyorsunuz, teröristlere af çıkarıyorsunuz... Teröristlere af çıkaracağınıza, Diyarbakırspor'u lige alın.''

Orta Karadeniz'in en önemli kentlerinden Samsun'un futbol takımının dalig dışında kalmasının üzüntü verici olduğunu ifade eden Baykal, ''Bu iki takımı sahiplenip, lige taşıyacak bir düzenlemeye CHP olarak katkıvermeye hazır olduğumuzu ilan ediyorum. Diyarbakırspor'u, Samsunspor'uda Türkiye'nin birinci liginde görmeye ihtiyacımız var. Bunun gereği neyse yapılmalıdır. Federasyon üzerine düşeni yapmalıdır. Muhalefet olarak üzerimize düşeni yaparız. Kimse, bize 'yarışmaydı, kuraldı' demesin. O kuralları herkesin, nerede, nasıl, niçin ihlal ettiğini çokiyi biliyoruz.''

KAMU BORCU 100 MİLYAR UYARISI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kriz yılları da dahil, Cumhuriyet tarihinde hiçbir dönemde hiçbir siyasi iktidarın, kamu borçlarını, AK Parti iktidarı döneminde olduğu kadar artırmadığını ileri sürerek, ''AKP iktidarı döneminde, Türkiye'nin kamu borçlarının artışı 100 milyar doların üzerindedir'' dedi. Baykal, CHP TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının ekonomi politikalarını eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''borç yapmıyoruz, geçmiş yönetimlerin borçlarını ödüyoruz'' dediğini ifade eden Baykal, bunun gerçeği yansıtmadığını, Türkiye'nin yanıltıldığını söyledi. Baykal, kriz yılları da dahil, Cumhuriyet tarihinde hiçbir dönemde hiçbir siyasi iktidarın, kamunun borcunu AK Parti iktidarı döneminde olduğu kadar artırmadığını öne sürerek, şöyle devam etti:

''Geçmiş 30 yılda, 1970-2000 yılları arasında gelmiş bütün iktidarların yaptığı kamu borcuna yakın bir borcu, AKP iktidarı sadece3 yılda yapmıştır. AKP iktidarı döneminde Türkiye'nin kamu borçlarının artışı 100 milyar doların üzerindedir. Ödediklerini iddia ettiklerini çıktıktan sonra, net 100 milyar dolar kamu borcunu AKP iktidarı yapmıştır.''

İMKB'DEKİ YABANCI PAYI DA

Özel sektörün borçlarının da geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak şekilde arttığını ifade eden Baykal, özel sektörün 2003'de 44.5 milyardolar olan borcunun, 2005'de 87 milyar dolara çıktığını söyledi.

Baykal, AK Parti iktidarının, kamu ve özel sektör üzerine getirdiği ekyükün, 150 milyar dolar civarında olduğunu iddia etti. Baykal, İMKB'deki yabancı payı da dikkate alındığında AK Parti iktidarının, Türkiye'ye 3 yıllık faturasının 200 milyar dolara yakın olduğunu savundu.

Borçlanmanın yanı sıra, ekonominin genel durumunun da kaygı vericiolduğunu ileri süren CHP lideri Baykal, 2003'te 907 trilyon lira olan protestolu senet miktarının 2006 yılının ilk 3 ayında 820 trilyon lira olarak gerçekleştiğini söyledi.

Enflasyondaki düşme eğiliminin sona erdiğini, son 24 ay boyunca enflasyonun çakılıp kaldığını anlatan Baykal, ''Borçlanma kompozisyonu, enflasyonun artık düşmeyebileceği ve kur politikasının böyle sürmeyebileceği dikkate alınarak yeniden değerlendirilmeli'' uyarısında bulundu.

Baykal, Türkiye'de açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan nüfusun oranının da arttığını ileri sürdü.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Fransa ile tasarı gerilimi büyüyor
 Erdoğan: Yakaladığımız demokrasi standardı büyük geliyor
 Türkiye Hıristiyan olsaydı süreç başkaydı
 Talat: İzolasyonlar kalkmalı
 "Yaptıklarımızın arkasındayız"
 'Arınç, cumhurbaşkanı olamaz'
 AK Parti'de ikinci ihale bombası Sinop'ta patladı
 Erdoğan'ın hedefi bu kez valiler ve başkanlar oldu
 Başbakan gözü yaşlı anneye dayanamadı
 Meclis'e 'Cemevi olur mu, olmaz mı' tartışması
MUHARREM SARIKAYA
Mesajların adresi...
AK Parti milletvekillerinin de...
YAVUZ DONAT
Süper stres
Ne Çankaya kavgası, ne liderler kapışması...
Gerçek katil o değil
Trabzon'daki rahip cinayetinin saklanan görgü tanığı Gülhan Kılıç...
'Ramazana kadar tatil'
Yaşları beş ile 11 arasında değişen 11 çocuktan kurulu "Minik Dualar...
82'lik Fethi Dede'ye 'haddi bildirilecek'
82'lik Fethi Dede'ye 'haddi bildirilecek'
Selanik'teki Atatürk defterinde bulunan yazısı nedeniyle Başbakan...
Bergama'da gergin ayin
Bergama'da gergin ayin
Aziz Yuhanna ayini Ülkü Ocakları, MHP ve İP'nin protestosuna rağmen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu