kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yuksel Aytug @ SABAH
 
Nerede kalmıştık dostlar?
Yeşil Bursa'yı Allah korudu (!)
Böyle maç yayını olmaz
Acaba hangisi sizsiniz?
Zap'tiye
Ne Demiş
Gaf kürsüsü

Nerede kalmıştık dostlar?

Bizim meslekte vedalar, 'elveda'ya zor dönüşür. Noktaların yerine genellikle virgül koyarız. Ya da en fazla noktalı virgül... İşte bugün o noktalı virgülün ardına yeni kelimeler ekleme zamanı. Yarım kalan satırları tamamlamak için... Hani yazlıktan ya da uzun bir yolculuktan sonra geri döndüğünüzde apartmanın merdivenlerinde sizi o bildik arap sabunu kokusu karşılar ya... Hani burun deliklerinize doluşan o tanıdık koku molekülleri, size ilk "Hoşgeldin"i söyleyip, evinizde olduğunuzu hissettirir ya, işte bugün teneffüs ettiğim havada o koku var. Hoşgeldim... Evet, gerçekten de hoş geldim. Gittiğim yerde, gönlümü hoş tuttular. Bana kendimi evimde hissettirdiler. Beni korudular, esirgediler. Hepsinin ellerini sıkıp, yanaklarından öperek ayrıldım misafirlikten... Haklarını helal ettiler.

KULLANMA KILAVUZU
Yakından Kumanda'nın kapatma tuşuna bastığım, koltukların üzerine beyaz örtüler serdiğim bir buçuk yıl öncesinden bugüne evimde pek az şey değişmiş. Burada tanıdık yüzler, dostça sarılmalar, neşeli "Günaydın" lar, "Yuvana hoşgeldin"ler, "Hayırlı olsunlar" la karşılandım. Ama o günden bugüne Sabah'ın okurlarına yüzbinler katılmış. Bizim dükkanın eski müşterilerine anlatacak fazla bir şey yok. Ama aramıza yeni katılacak dostlar için burada ne aradığımı anlatacağım, izninizle... Yakından Kumanda, ağırlıklı olarak televizyondan söz edecek. Ama sinemayı, tiyatroyu, müziği, edebiyatı da ihmal etmeyecek. Yazılı ve görsel medya sektöründe olup bitenler, Yakından Kumanda'nın odağında yer alacak. Burası yönetmenle yapımcının, televizyon müdürüyle seyircinin, ışıkçıyla eleştirmenin, oyuncuyla dekorcunun birbirine rastlayıp, selamlaştığı, hal hatır sorduğu bir agora, bir meydan yerine geçecek. Övgülerimiz abartısız, eleştirilerimiz acımasız olacak. Ama bir şeyleri eleştirirken, yumruk atar gibi değil, okşar gibi yazacağız. Midelere oturacak en ağır lokmaları bile mizah sosuna bulayarak servis yapacağız. Biliyorum ki, her evde televizyonu benden çok daha iyi eleştiren, doğruları eğrileri benden çok daha ustalıkla tespit edebilen amatör televizyon eleştirmenleri var. Ben onların ortak sesi olmaya çalışacağım. Bu köşenin müdavimleri, o duyguyu bilirler. Ama yeniler, bir gece önce salonda televizyon izlerken yaptıkları eleştirilerin bir gün sonra bu sütunda yer aldığını görüp, şaşıracaklar. Ve sonra hepsi birer fahri Yakından Kumanda muhabiri olacaklar. Eleştirilerini, önerilerini bu köşeye taşıyacaklar. Hazırlıklı olsunlar...

ŞAŞIRACAKSINIZ
Ve eminim, yeni okurlar bir şeye daha şaşıracaklar: Bu köşenin tarafsızlığına... "Ama bu dizi sizin grubun değil mi? Nasıl bu kadar ağır bir şekilde eleştirebiliyorsunuz?" diye e-mail atacaklar. Bu reklamı eleştirirken, "Reklamverenin grubunuza küsebileceğini hesaba katmadınız mı? Nasıl yapabildiniz?" diye telefon açacaklar. Ve ben de diyeceğim ki, "Yakından Kumanda nasıl ülkenin en fazla ilgi gören medya köşesi oldu? Nasıl sektörün referans noktası haline geldi sanıyorsunuz?" İlk günden peşrev faslını uzatıp, köşenin reytingini düşürmeyelim. Şimdi laf değil iş zamanı... Yeniden hoşgeldim, hoşgeldiniz... Eliniz, kumandanın üzerinde olsun!

YÜKSEL AYTUĞ
Nerede kalmıştık dostlar?
Bizim meslekte vedalar,...
ATİLLA DORSAY
Mortadelo Ve Fılemon'un Büyük Macerası
İspanyol tarzı...
Deprem korkusu yüzünden prefabriğe merak saldı
Deprem korkusu yüzünden prefabriğe merak saldı
Podyumların ünlü mankeni Tuğba Özay, deprem korkusu nedeniyle...
Şengül BALIKSIRTI: Benim şöhretli bir insan olmam lazım!
Canı sıkkın günlerinde telefon açmış, "Buluşabilir miyiz" demişti. O...
Dadılıktan kurtuldu!
Dadılıktan kurtuldu!
İrem Tuncalı, eşi Emre Muratoğlu'nu Mori'deki ortağı Ari Duek...
Modacı da 'pişti' olursa!
Modacı da 'pişti' olursa!
Kadınların korkulu rüyası olan 'bir örnek giyinmek' artık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.