kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Helikopter eskort yaptı

Erdoğan için kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Diyarbakır coştu

ROJ TV'nin günlerdir "AKP kongresine katılmayın, Başbakan'ı protesto edin" yayınına karşı, Erdoğan Diyarbakır'da miting gibi bir kongre yaptı Diyarbakır stadını dolduran yaklaşık 30 bin kişi ile stada sığamayan bir o kadar kişi, önce Kürtçe türkülerle, ardından da Erdoğan'la coştu.

Demokratik Toplum Partisi'nin kalesi Diyarbakır, 1970'li yıllarda Bülent Ecevit'e, 1990'lı yıllarda ise Turgut Özal'a gösterdiği ilgiyi, 20 yıl sonra AK Parti lideri ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a kucak açarak gösterdi. PKK yanlısı ROJ TV'nin bir haftadır "AK Parti'nin kongresine katılmayın, Başbakan'ı protesto edin" çağrısına karşı, Erdoğan, Diyarbakır Atatürk Stadyumu'nda miting gibi kongre ile gövde gösterisi yaptı. Erdoğan'ın geçen yıl "Kürt sorunu benim sorunumdur ve demokrasi içinde çözülür" diyerek çıktığı geziye ilgisizliği dikkate alan AK Parti yöneticileri, bu kez işi sıkı tuttular. Hazırlıklar günler öncesinden başladı. Partiye ait 2 otobüs şehre gönderilerek, sokak sokak dolaştırıldı, halk kongreye çağırıldı. 18 bin kişi kapasiteli Atatürk Stadı'nın kapıları dün erken saatlerde geniş güvenlik önlemleri altında açıldı ve kısa sürede yaklaşık 30 bin kişiyle doldu. Erdoğan da Ankara'dan hareket etmeden önce telefonla sürekli kurmaylarını arayarak, "İlgi nasıl, stat doldu mu" diye sordu. Kurmayları, "Tıklım tıklım doldu, bir o kadar da dışarıda bekliyor" yanıtı verdiler.

KÜRTÇE TÜRKÜLER ÇALINDI
Stadı dolduranlar, Erdoğan gelmeden önce 3 yerelSTADYUM TAMAMEN DOLDU.... AK Parti’nin Diyarbakır İl Kongresi, Atatürk Stadyumu’nda yapıldı. Stadyum tıklım tıklım doldu ve kongre mitinge dönüştü.türkücüyle coştu. İbrahim Candan'ın Kürtçe türkülerine stadı dolduranlar hep birlikte eşlik ettiler. Diyarbakırlı Bedri Ayseli de bölge türküleriyle kongreye renk kattı. AK Partili yöneticiler İslamcı gençleri de düşünmüşler. Bu kesimin önde gelen sanatçılarından Ömer Kurtoğlu'nu da sahneye çıkarmayı ihmal etmediler. Eşi Emine Hanım'la birlikte AK Parti Diyarbakır Kongresi'ne katılmak ve 21 fabrikanın açılışını yapmak için ATA uçağıyla Diyarbakır'a gelen Erdoğan, havaalanında kalabalık bir heyet tarafından karşılandı.

BAYDEMİR DE KARŞILADI
İçişleri, Milli Eğitim ve Tarım bakanlarının yanı sıra bölge milletvekillerinin eşlik ettiği Erdoğan'ı karşılamaya gelenler arasında DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de vardı. Aslında DTP'li ilçe belediye başkanları da karşılamaya geldiler, ancak "protokolde isimleri olmadığı" gerekçesiyle alana alınmayıp, geri gönderildiler. Erdoğan için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Havada helikopter, çatılarda keskin nişancılar tedbir alırken, stada girenler iki aşamaları aramadan geçirildiler. Ayrıca pankart ve dövizler de önceden denetlendi. Statdaki en ilginç pankart Kürtçe "Ey Yüce Rabbim Tayyip'i Koru ya" yazılı olandı. Bir başka pankartta ise, "Sayın Başbakanım evlenmekÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITTI.... Başbakan, havaalanından Atatürk Stadına giderken, yol boyunca çocuklardan büyük ilgi gördü. 3 kez otobüsü durdurarak, toplanan çocuklara oyuncak dağıttı. Çocuklar oyuncak alabilmek için birbirlerini ezdi.istiyorum. Ama param yok! Lütfen yardım edin" yazıyordu. Erdoğan, kürsüye çıkınca önce ceketini çıkardı, sonra geçmişte Ecevit'in yaptığı gibi eline 2 beyaz güvercin alıp, alkışlar arasında uçurdu. Erdoğan, ağırlıklı olarak Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın katkısıyla hazırlanan metinden, yaklaşık 1 saat süren bir konuşma yaptı.

KADINLARI YANINA ALDI
Kapalı tribündeki kadınlar bir ara Erdoğan'a "Sahaya gelelim" mesajı gönderdiler. Erdoğan, "Hanım kardeşlerimizi sahanın içine alalım" talimatı ve kadınlar, kürsünün yanına yerleştirildi. Erdoğan kürsüden "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyledikten sonra, hoparlörlerden çalınan Mahsun Kırmızıgül'ün "Hepimiz kardeşiz" türküsü eşliğinde indi. Ancak kapalı tribündeki gitmeyip kadınların yanına gitti, onlarla sohbet etti, daha sonra folklor ekibiyle, kadınların zılgıtları eşliğinde halay çekti. Organize Sanayi Bölgesi'nde 700 kişiyi istihdam edecek 21 fabrikanın açılışını yapan Erdoğan, gecikmeli olarak tören alanına gelen Baydemir'in yüzüne bakmadı. Baydemir, sorulara "Biz görevimiz yaptık, karşıladık. Başka söylenecek bir şey yok" dedi. Erdoğan Diyarbakır'dan memnun ayrılırken, AKP İl Başkanı Abdurrahman Kurt, coşkulu programı şöyle değerlendirdi: "Bu bir cevaptır."

ERGUN AKSOY


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Siirt'te DTP'lileri kabul etmedi
 Çocukları meydana süren Hakkâri'de de bombaladı
 Bahçeli: Kürtçe konuşan kardeşleri kucaklayacağız
 Bakan Çubukçu'yu sinirlendiren ikram
YAVUZ DONAT
Sermaye tabana yayılmış
ÇUMRA-KONYA Yurdumuzda 33 şeker...
METEHAN DEMİR
Çiçek'ten iki kritik yorum
Gülen için:...
Hayat arkadaşını son kez öperek uğurladı
Atıf Yılmaz'ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan sevenleri ve...
5 yaşındaki çocukla 24 ilde ilahi ve dua
11 çocuktan kurulu Minik Dualar Grubu, 5.5 ayda 25 bin kilometre yol...
Hayatımda 'Adil Düzen'ci olmadım
Hayatımda 'Adil Düzen'ci olmadım
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Hayatımda hiçbir zaman Adil...
Öcalan'ın yakalanınca söyledikleri bizi şok etti
Öcalan'ın yakalanınca söyledikleri bizi şok etti
Kuzey Irak'ta PKK'dan ayrılan 3 bin eski PKK'lı yaşıyor. Öcalan'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu