kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Vatandaş erken seçim istemiyor"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, vatandaşların erken seçim istemediğini belirterek, ''Biz de parlamento olarak üzerimizde seçim baskısı hissetmiyoruz'' dedi.

Bakan Şener, ''II. Edirne Uluslararası Hıdırellez Festivali''ne katılmak üzere geldiği Edirne'de, Vali Nusret Miroğlu ve beraberindekiler tarafından Edirne Valiliği önünde karşılandı.

Valilik Özel Defteri'ni imzalayan Şener, Miroğlu'nun makamında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin son 1 haftadır yoğun şekilde tartışıldığını belirten Şener, ''Cumhurbaşkanlığı seçimlerine daha 1 yıl var, gündeme erken düştü. Bu kadar çok yorum ve değerlendirmenin yapıldığı, olayların çok konuşulmaktan anlaşılmaz hale geldiği ortamda, daha fazla konuşmanın gereksiz olduğunu inanıyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini mevcut parlamentonun yapacağını ifade eden Şener, iktidar partisi olarak genel seçimleri erkene almayı düşünmediklerini söyledi. Milletvekili seçimlerinin, ''seçmenin iradesine uygun olarak 2007'de yapılacağını'' bildiren Şener, ''Türkiye'de seçimleri erkene çekmeyi gerektirecek durum görmüyoruz'' dedi.

Daha önceki erken seçim kararlarında, tartışmaların hep kamuoyu talebi ile ortaya çıktığını ve hep kamuoyunun siyasetin üzerine erken seçim baskısı yaptığını belirten Şener, ''Bu baskılara dayanamayan parlamento, erken seçim kararı alarak seçimlere gitmiştir'' dedi.

Şener, o dönemdeki kamuoyu yoklamalarında vatandaşın erken seçim istediğinin belirlendiğini de söyledi.

''SEÇİM BASKISI HİSSETMİYORUZ''

Şu anda yapılan anketlerin hiçbirinde vatandaşların erken seçim istemediğini bildiren Şener, ''Vatandaşlar erken seçim istemiyor, seçimlerin zamanında yapılmasını istiyor, '2007 yılında seçim yapılsın' diyor, biz de parlamento olarak üzerimizde seçim baskısı hissetmiyoruz'' dedi.

Enflasyonu aşağıya doğru çekme konusunda Hükümetin kesin kararlılığı olduğunu vurgulayan Şener, 2006 yılına ait enflasyon hedefinin gerçekleşeceğini ve herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Şener, ''Önümüzdeki aylardan itibaren de bunun bu şekilde gelişeceğini hep birlikte göreceğiz'' dedi.

NİSAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI

Dünyada girdi fiyatlarında yükselme olduğunu ifade eden Şener, ''Uluslararası piyasalarda hammadde ve enerji maliyetlerinde artış var. Özellikle Nisan ayında ham petrolün varili 75 dolara kadar çıkmıştır. 10 dolar olan rakamın 75 dolara çıkması, doğrudan doğruya enerji maliyetini, akaryakıt maliyetini artırmıştır. Bu da ulaşımı etkilediği için tüm maliyeti artırmıştır'' dedi.

YENİ SEZON ÜRÜNLERİN ENFLASYONA YANSIMASI

Nisan ayı enflasyon rakamlarına bakıldığında, tekstil ve giyimdeki artışın ortalamanın üzerinde olduğunun gözlendiğini belirten Şener, ''Yüzde 9 fiyat artışı var. Bunun gerekçesi de Nisan ayında yeni sezon ürünlerinin mağazalarda piyasaya çıkmasıdır. Yeni sezon ürünler, yeni etiketle piyasaya çıktığı için rakamlar yüksek çıkmıştır. 2006 yılına ait enflasyon hedefi gerçekleşecektir'' dedi.

Kira artışlarını kanunla sınırlamanın mümkün olmadığını belirten Şener, kiracı değişimi halinde kira bedelinin ne olacağının kanunla belirlenmesinin de teknik olarak mümkün olmadığını söyledi.

Şener, kira artışları ile ilgili bir yasal düzenleme düşünmediklerini bildirdi. Son dönemlerde altının ekonomik anlamda dünyada prim yaptığını ifade eden Şener, ''Çeşitli tasarruf araçları vardır. Tasarruf araçlarının karlılığı, göreli olarak değişir. Altına olan güvenin artması dövizle ilgili beklentilerin, en azından tasarruf niyetiyle yapılan beklentilerin, son bir kaç yıldır, durağan bir seyir izlemesiyle ilgilidir'' diye konuştu.,

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "6.madde kalacak"
 Lagendijk Diyarbakır'da
 Ağar: Erdoğan siyasi geleceğini planlıyor
 Köşk'e yakıştırılmam nefsime çok hoş geliyor
 Erdoğan: İdam korkum yok
 Ahmedinecad'la Bakü'de sürpriz zirve
 Öcalan'a yeniden yargılama yok
 Baykal, Dinçer'i Truva atı'na benzetti: Resmi takiye bitti!
 CHP'li vekilden Matsakis'e tepki: Evine dön!
YAVUZ DONAT
Bülent Arınç bilmecesi
Meclis Başkanı Bülent Arınç'ı en...
Felç oldu sevdiğine 'git' dedi
Hırsız kovalarken kaza geçirip felç olan 3 aylık polis Fatih Güzel,...
'Tercih benimdir'
ABD'de bir kilisede cuma namazı kıldıran kadın imam Prof. Wadud, "Ben...
Atatürk'ün evi benim mabedim
Atatürk'ün evi benim mabedim
Selanik'teki Atatürk evinde anı defterine yazdığı satırlarla...
Türkiye, yanlış yöne dalgalanıyor
Türkiye, yanlış yöne dalgalanıyor
Türkiye'nin AB yolundaki gidişatını değerlendiren Economist, "Türkiye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu