kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gündüz antrenmanda akşam evde beraberler
Gündüz antrenmanda akşam evde beraberler
Hava kararmadan evde olmaları şart
Hayalleri sonunda gerçekleşti
Antrenör misafir olursa...

Şampiyon kızlar hedef büyüttü

Anadolu'nun dört bir yanından İstanbul'a geldiler. Eczacıbaşı Kulübü tarafından eğitiliyor, aynı okula gidip aynı evde kalıyorlar. Hedefleri dünya şampiyonu olmak.

En küçüğü 13, en büyüğü 16 yaşında. Kimi Mersin, kimi Ankara, kimi de Bursa'da yaşıyor, okul takımlarında voleybol oynuyorlardı; Eczacıbaşı Kulübü'nün voleybol antrenörleri onları keşfedene kadar... Şimdi Eczacıbaşı'nın alt yapısında oynuyor, Bahçeköy'de kiralanan iki evde beraber yaşıyorlar. Bulaşıklarını kendileri yıkıyor, ütü yapıyor, okula gidiyor ve antrenmanlarını kaçırmıyorlar.


Gündüz antrenmanda akşam evde beraberler

Eczacıbaşı antrenörleri tarafından keşfedilen genç voleybolcuların sırrı '24 saat kamp'ta olmak! Onlar aynı okula gidiyor, aynı evde kalıyorlar.

Her biri Türkiye'nin farklı bir kentinde yaşıyor, okul takımlarında voleybol oynuyordu. Bir gün Eczacıbaşı Kulübü'nün voleybol antrenörleri onları maç yaparken izledi ve hayatları değişti. İstanbul'a geldiler. Şimdi Özel Yüzyıl Işıl Okulları'nda okuyor, Eczacıbaşı'nın alt yapısında yetiştiriliyorlar. Hem bu okulun hem de spor kulübünün katkılarıyla Bahçeköy'de tutulan iki evde beraber yaşıyorlar. Geçtiğimiz hafta sonu Türkiye Liseler Voleybol Şampiyonası'nda birinci oldular. Mayıs ayında Hırvatistan'daki Dünya Liseler Voleybol Şampiyonası'na katılmaya hazırlanan genç kızların 'şimdilik' tek bir amacı var; bu şampiyonadan da yüzlerinin akıyla çıkmak. Ecem (16), Cansu (16), Büşra (15), Çiğdem (14), Tuğçe (16), Fatma (15), Birsen (14), Tuğba (16), Seren (13) ve Asuman (15)... Yaşları 13-16 arasında değişen bu genç kızlar Tekirdağ, Bursa, Kocaeli, Mersin ve Ankara'dan İstanbul' a gelmiş; iyi bir geleceğe sahip olmak için... Dör tkişi bir evde, dört kişi diğer evde yaşıyorlar. Aileleri İstanbul'da olan iki genç kız da ailelerinin yanında kalıyor. Ama İstanbul dışından gelip beraber yaşayan takım arkadaşlarına özeniyorlar. Bu nedenle haftanın birkaç günü onların yanında kalıyorlar. Zaten kızların kaldıkları bu eve oyuncuların haricinde kimse giremiyor. Ailelerin bile izin almadan kızlarını görmeye gelmesi yasak.

AYNI EVDE YAŞAMAK GÜZEL
Böyle bir 'kızlar evi' olunca ilk akla gelen şamata ve eğlence oluyor. Zaten onlara da "Beraber aynı evde yaşamak nasıl bir duygu?" dediğimizde aynı ağızdan "Çok güzel" diyorlar. Çünkü hiç yalnız kalmadıklarını, ne yaparlarsa yapsınlar beraber oldukları sürece bir eğlence bulduklarını anlatıyorlar. Bu yaptıkları çamaşır yıkamak da olabilir, ütü yapmak da.. Ev işlerine gelince, en çok sıkıntı duydukları konu da bu zaten. Cansu Özdemir, arkadaşları bulaşık yıkamaya üşendiği için çok şikayetçi; "Herkes kendi bulaşığını yıkasa sorunumuz kalmaz. Ama bazen bulaşık birikiyor ne yazık ki..." Yine de evde hiç kavga olmadığını söylüyorlar. Çünkü sorun olduğunda taraflardan birinin mutlaka alttan aldığını anlatıyorlar. Dünya Şampiyonası'na hazırlanan takımın günlük programı oldukça yoğun. Sabah altıda kalkıp antrenman yapıyorlar. Sonra okula gidiyor, 15.40'da dersleri bittikten sonra okuldan ayrılıyorlar. Çalışma düzenleri maç programına göre değişiyor. Maç yoksa üç saat antrenmanın ardından eve gelip yemek yiyorlar. Yemekten sonra çamaşırları varsa onları yıkayıp, asıyorlar. Bu arada ders de çalışıyorlar! Akşam yemekleri okuldan geldiği için yemek sorunları olmuyor. Tüm bunlardan sonra tabii ki uyku vakti! Ne yazık ki onların diğer yaşıtları kadar boş zamanı yok. Ama evde bir araya geldiklerinde dersleri yoksa yapmayı sevdikleri iki şey var: Film ya da basketbol maçı seyretmek. Kızların neredeyse tümü Fenerbahçe taraftarı. Fener maçları sırasında bazen 'fazlasıyla' tezahürat yaptıklarını ve komşulardan şikayet geldiğini gizlemiyorlar. En büyük hobilerinden biri ise alışveriş merkezlerini gezmek. Özellikle ayakkabı alışverişine çıkmayı seviyorlar. Ancak bir sorunları var ki o da beğendikleri ayakkabıları alamamaları. Çünkü ayakkabı numaraları çok büyük! Aralarından Seren Turam'ın ayakkabı numarası 50. Seren kendisine özel ayakkabı yaptırmak zorunda kalıyor.

Ece Koçal

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 'Allah çirkin şansı versin!'
 'Biz baba oğul değiliz ki kardeşim!'
 1966 Dünya Kupası'nın efsane köpeği
 'Yaşamak istiyorum'
 'Zakkum eken erkek gül toplayamaz'
 Ressam Fahri Kaptan'a vefa
 Çocuğunuza sorumluluk kazandırın
 Hem sevip hem iyileşiyorlar
 Evinizde cilt bakımı
 Japon gorilleri müzikten anlar
 Babylon'dan kimler geçti
 Satır Arasında Kalanlar
 Gömlekte 'Kurtlar Vadisi' yakası moda
 'Şarkıcı değil, müzik yapan bir imamım'
 'Şirkete, Damat Music Company diyorlardı'
 Tuğba aşkta baba arıyor
 Paskalya'da Fransız kaldıklarım
 Kırık aşkların öyküleri
 Bu şehir insana enerji veriyor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
PROF. DR. ERDEM YEŞİLADA
Çay, sağlığınız açısından ciddi bir iştir
Ünlü medyatik...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Birlikte büyütelim
Gelecek nesillerin iyi ve sağlıklı...
CIA, pardon IMF yine işbaşında!
CIA, pardon IMF yine işbaşında!
Mission Impossible: 3 - Görevimiz Tehlike-3'te ABD yine gerçek...
Romantik komedi türünü yerle bir eden film
Romantik komedi türünü yerle bir eden film
Korku filmleri, westernler gibi belli türleri alaya alan filmlerden...
'Ayakkabı yalan söylemez'
Dünyaca ünlü ayakkabı tasarımcısı Giuseppe Zanotti ile ayakkabı kadın...
'Aşkla ilgili daha ne söyleyeceğiz?'
Aşk Oyunubeş kişilik bir grup tarafından yazılıyor. Romantik komedi olarak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.