kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Bi dakka bekle dedim!'
'Bi dakka bekle dedim!'
Özgü ile Oktay hakkında
Benim postişim, seninkini döver!

Yakmamış bütün fotoğrafları!

Sevgilisi Oktay Kaynarca tarafından aldatıldığı haberlerini ciddiye almayan oyuncu Özgü Namal, ilişkisinin sorunsuz devam ettiğini söylüyor.

Beni ve Oktay'ı polemiklere çekemeyecekler. Cevap vermeyeceğiz ve bizi ayıramayacaklar. Bizim gerçekten çok güçlü bir bağımız var artık. Dört yıldır birlikteyiz.

"Kurtlar Vadisi"nin abartıldığını düşünüyorum. Bizim toplum olarak her zaman en iyi yaptığımız şey önyargı. Liseden 1996'da mezun oldum, liselerde yine şiddet vardı.

Çok hürmet gördüm. Bu bir kadın oyuncu olarak ülkemizde kolay elde edilebilir bir şey değildir. Genellikle sokakta laf atarlar "Ooo yavrum" diye.



'Bi dakka bekle dedim!'

Genç oyuncu Özgü Namal:" 'Kurtlar Vadisi'nde oynarken reklam filmi önerisi gelmedi mi? Geldi. Kabul etmedim. Beni paranın, şan şöhretin kandırmasına izin vermedim. Ben her zaman kendime 'Yaa bir dakika bekle' dedim ".

-Olduğun yerde ne hissediyorsun? Heyy oldu tamam mı, yoksa korkuyor musun?
- Açıkçası korkmuyorum. Çünkü toprağım çok sağlam. Köküm, ailem bulunduğum yer, dostlarım çok sağlam. Çünkü bu noktaya gelmek kısa zamanda olmuş gibi görünse de aslında hayli zaman aldı.

- Kariyerin planladığın gibi mi gidiyor? Kariyerini ciddi ciddi planlıyor musun, yoksa ne gelirse kabul mu ediyorsun?
- Gaye Sökmen Ajans'a yazıldığımda 17 yaşımdaydım. Oyunculuk ve fotomodellik yaptım. Felsefem az ve doğru iş yapmak idi. Hiçbir şeye atlamadık. Kurtlar Vadisi'nde oynarken bana reklam filmi gelmedi mi? Kabul etmedik. Para için hiçbir şey yapmadık. Tek reklam çekmedik. Kampanya olmayan hiçbir şey çekmedik. Ama bunları akşamları oturup planlamadık. Bu asla Gaye Abla'yı ve beni boğan bir strateji olmadı. Paranın, şanın şöhretin bizi kandırmasına izin vermedik. "Bak sen yetenekli kızsın, gel buraya bakayım" derler ve sen de "He he he" olursun ya, ben öyle olmadım. Her seferinde "Yaa bir dakika yaa" dedik. Özeti budur: "Bi dakka bekle" dedik...

- Türkiye'nin önde gelen isimlerinden teklifler geliyor olmalı. Para da işin cabası. Nasıl böyle sağlam durabiliyorsun?
- Bu dediğin şeyi bu ara ben de düşünüy o - rum. Bu sağlamlık, bu şımarmama nereden geliyor diye ben de taktım kafayı. Kendime taktım. Geriye baktım: "Yedi Tepe İstanbul", Zuhal Olcay, Meral Okay, Uğur Polat, Emre Kınay... Çok sağlam bir iş. Orada şımarırsan sana "terbiyesiz" derler. Orada, o sette bırak şımarmayı, sadece düzgün oyunculuk sergilemek zorundasın. Yemin ediyorum sete kafam önümde gelir, kafam önümde giderdim. Utanırdım çünkü. Bu bir geyik belki ama ben her seferinde aileme bağlıyorum. Bir de ilginç bir durumum var, ben daha önce hayata geldiğime inanıyorum. O zaman da meşhur oldum. O zaman da çok zengin oldum. Bu nedenle şimdi yaşadıklarım bana çok tanıdık geliyor. Bunu biri bana fal bakıp söylemişti. Ondan sonra da "Aaa, evet yaa her şey o yüzden mi bu kadar tanıdık geliyor?" diye irkilmiştim.

Özgü, kurt kadın mısın?

- Kariyerinde bir K.Ö ve K.S yani Kurtlar öncesi ve sonrası durumu var. Birçok kişi ilk kez seni bu dizide gördü. "Kurtlar Vadisi" hayatını nasıl değiştirdi. Sen hiç kurt kadın gibi görünmüyorsun... - Beni zaten kurt kadın gibi görünmediğim için seçtiler. Bence Elif, "Kurtlar Vadisi"ni yumuşatan öğelerden birisiydi. Tatlı bir takım nüanslar katıyordu. Diziden önce adımı 200 kişi söylüyordu. Artık bin kişi söylüyor.

- Dizi izleyicisi seni benimsedi mi?
- Dizinin ilk zamanlarında Elif Eylül'düm, sonra yenge oldum, sonra Özgü abla oldum, şimdi Özgü Namal oldum... Dizi izleyicisi, rolüm nedeniyle beni çok sevdi. Bir de büyük hürmet gösterdi. Bu bir kadın oyuncu olarak ülkemizde kolay elde edilebilir bir şey değildir. Genellikle kadın oyunculara karşı "Ayy hem kadın, hem de oyuncu" bakışı vardır. Sokakta laf atarlar "Ooo yavrum, cipin hayırlı olsun" derler. Bir de bunun üzerine iki tane yakası düşük poz verdin mi magazin dergilerine, itibarın yerle bir olur. Bana inanılmaz bir hürmetleri var. Bence "Kurtlar Vadisi" izleyicileri benim ölmediğimi, hakikaten ayağımın kesilmediğini gördükleri için çok mutlular.

- Peki sen "Kurtlar Vadisi" hakkında ne düşünüyorsun?
- Ben işlerin bu kadar karışacağını ve bu boyutlara geleceğini asla tahmin edemezdim. Ben "Kurtlar Vadisi"nin abartıldığını düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın, dizi az başarılıydı da çok başarılı gösterilmiş gibi değil. Bir sürü insanın dizi ile ilgili kulaktan dolma ve ön yargılı şey söylediğini gördüm. "Kan var, şiddet var, silah var." Peki izledin mi? "İki kere baktım." Neye iki kere baktın? Bizim toplum olarak her zaman en iyi yaptığımız şey ön yargı. Kulaktan kulağa oyununu müthiş oynarız. "Kurtlar Vadisi" nin de başına gelen budur. Ben 1996'da mezun oldum liseden, liselerde yine şiddet vardı.

- Sen şanslısın, rolün üzerine çok yapışmadı. Ama Oktay Kaynarca, "Çakır" olarak kaldı. Necati Şaşmaz bundan sonra "Polat"dan nasıl kurtulur bilinmez..
- Çünkü ben işimi yaptım, evime geldim. Polemiklere katılmadım. Ortalıklarda dolaşmadım. Dizi çeken insanlara bu kadar ağır yük yüklenir mi yaa? Şaka gibi, alt tarafı işimizi yapmaya çalıştık, başımıza gelenlere bak. Evet, özellikle bir dönem Oktay'ın üzerine çok yapıştı. Bu tamamen magazinin ve medyanın yaptığı bir şeydi. Oktay'ın günlük hayatında bir şey değişmedi. "Özgücüğüm su getirir misin?" derken birden bire "Su getir bana lan!" demeye başlamadı. Benden bir ara "Gerçekten Çakır gibi davranıyor, çok değişti canım" dememi beklediler. Oktay dünyanın en pırlanta, en naif, en iyi kalpli adamıdır. Hani bunu da benim sevgilim diye söylemiyorum. Bu durumu Oktay'ın kendi hayatında yaşadığı durumlara oturttular. Efendim, bara gidermiş, hiç şarkı söylemez, hiç dans etmezmiş. Allah allah... Zaten dans etmezdi ki.

- Hep küçük, yaramaz, cici-bici genç kız rolleri mi oynamayı planlıyorsun?
- Ben olduğum yerde çok eğleniyorum. Yaşımdan küçük göstermek gibi bir avantajım var. Bu bir avantaj. "Kurtlar Vadisi"ndeki avukat rolünü de oynayabiliyorum, bir reklamda ise evin küçük cici kızı olabiliyorum. Birçok yaşıtım ekranda çocuklu anne rollerine çıkıyor. Ben hala anne rolü oynamadım. Acele etmeye gerek yok. Zaten 30'lu yaşlarıma gelince öyle rolleri oynayacağım. Şimdi kocaman kocaman kadınları niye oynayayım ki. Bazen kendi kendime soruyorum "Ben hiç kadın rolü oynamayacak mıyım, ben kadın değil miyim?" diye. (Gülüyor.) Etrafımdakiler de "Saçmalama, o günler geldiğinde de çocuk rollerini özleyeceksin" diyorlar.

RAHŞAN GÜLŞAN

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Gömlekte 'Kurtlar Vadisi' yakası moda
 'Şarkıcı değil, müzik yapan bir imamım'
 'Şirkete, Damat Music Company diyorlardı'
 Tuğba aşkta baba arıyor
 Paskalya'da Fransız kaldıklarım
 Kırık aşkların öyküleri
 Bu şehir insana enerji veriyor
 İzmir'de piknikli barınak ziyareti
 Kısa... Kısa...
 Elleriniz çok şey söyler
 Tırnak sorunlarınıza çözümler
 Sağlıklı saçlar için güçlü bir ürün
 Cildiniz geceleri yağlanıyor mu?
 Koçları sayesinde ayakta kalıyorlar
 Sadece krem sürerek cilt güzelliği olmaz
 Şifalı çay kaşıkları
 Feminen bugün bayilerde
 Her mekanın hikayesi var
 Bu saatler size servet kazandırabilir
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
PROF. DR. ERDEM YEŞİLADA
Sahte hastalıklar, sahte sorunlar
Geçenlerde gazetelerde...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Aileler artık ruh sağlığı konusunda daha...
AYŞE BRAV
Yuvanızı değil, aşkı koruyun
Hani büyüklerin "Bizim...
Masal kentin sinemacıları
Masal kentin sinemacıları
Son yıllarda sinema sanatının doğal platosu haline gelen Mardin'de...
Bir soygunun üç farklı yüzü
Bir soygunun üç farklı yüzü
Çok iyi kotarılmış bir Spike Lee filmi olan "İçerideki Adam", parlak...
Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
BBC'nin 'Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler', 'Yapılması Gereken...
'Mehmet, çoktan beni aştı'
Beyaz Gelincik'teki hırçın Mustafa rolüyle genç kızların kalbini hoplatan...
15 yıl sonra ilk kişisel sergi
Türk resim sanatının en önemli isimlerinden Selçuk Togul'un yeni sergisi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.