kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şort modası ile bacaklar fora...
Şort modası ile bacaklar fora...

Bu yaz sadece plajlarda değil, ofiste ve özel davetlerde de şort giyilecek
Bacaklarınıza güveniyor musunuz? Birbirinden güzel şort modelleri mağazalarda yerini aldı. İlkbahar-yaz sezonundaki şort modası herkesi şort giymeye imrendiriyor. Şortlar yeni sezon modasında sadece plajlarda değil; hem gündüz hem gece, bacaklarına güvenen kadınlar tarafından giyilecek.

İşte şort modasına ayak uydurmak için önerilerimiz:

*
Şortlar hem kısa hem de diz boyunda... Siz yine de Türkiye'de olduğumuzu hatırlayarak, daha makul diz boyu olanları tercih edin. Kısa şortları plajlarda giymekte yarar var!

* Bacaklarınız ne kadar güzel olursa olsun, şortların bronz tende daha güzel ve seksi duracağını unutmayın. Bronzlaştırıcı kremler ideal çözüm...

* Şort giymeden önce istenmeyen tüyleri yok edin. Üzerine süreceğiniz parlaklık veren yağlar ile de tüm gözler bacaklarınızda olacak.

* Bacak boyunuz kısa ise, şortların altına platformlu ayakkabı tercih edin. Böylece bacaklarınız olduğundan daha uzun görünecektir.

* Uzun bacaklarınız varsa hem kısa şortları hem de diz boyu olanları rahatlıkla giyebilirsiniz. Altına sezonun modası gladyatör sandaletleri ya da babetleri tercih edebilirsiniz.

Nereden alınır?
Hem spor hem şık

Vakko ve Vakkorama, İlkbahar- Yaz sezonu koleksiyonlarında şortlara geniş yer vermiş. Vakko'da özellikle beyaz, krem ve pastel tonlardaki şortlarda askı, zincir gibi farklı detaylar dikkat çekiyor. Hem plajda hem de dışarda giyilebilecek mini şortların yanı sıra; diz üstünde bermudalar ve kapriler de koleksiyonda yer alıyor. Vakkorama'da ise beyaz ve lacivertin bütünleştiği denizci grubuyla haki ve kamuflaj desenin dikkat çektiği militer grubu tasarımları yer alıyor.

Üç farklı grup
Vivid İlkbahar-Yaz koleksiyonunda bej, lacivert ve beyaz renklerdeki mini şortlar, bol hacimli üstler, ceket ve gömleklerle kombine edilerek farklı bir havaya bürünüyor. Üç farklı gruptaki şortlar; ultra mini, dizüstü bermudalar ve safarinin özgür ruhunu yansıtan üstü hacimli (büzgülü) doğal kıvrımlı duble paça şortlar olarak koleksiyonda yer alıyor. Tercih sizin!

İşe de giyebilirsiniz
Dar kapri ve bermudalara koleksiyonunda yer veren Machka, bu bermudaları mini boy truvakar kollu ceketler ile tamamlıyor. İş yerine de rahatlıkla giyebileceğiniz bu takımlar hem şık hem spor.

Özgün ve iddialı
İpekyol'un genç koleksiyonu Twist'de koton bluzlarla kombine edilmiş kısa şortlar, modern ve dinamik genç kızlara hitap ediyor. Denizci tarzının öne çıktığı modeller de var.

Asya esintileri
Diesel'in koleksiyonunda özel yıkamalı mini jean şortların yanı sıra; bermuda kumaş şortlar da dikkat çekiyor. Parlak kumaşlar, çikolatadan hakiye, yeşil gölgelerden beyaz tonlara kadar mat sofistike renk paleti ile buluşturuluyor. Üstlerindeki detaylarda Asya esintili işlemeler de kullanılmış. Askeri düğme ve apoletler ile işlenmiş şortlar, klasik tarzda ceketlerle giyiliyor.

Farklı boy alternatifleri
Şortlar, İtalyan tasarımcı Lucia Croce'in Beymen için özel olarak hazırladığı yeni sezon koleksiyonunun önemli bir parçası. Parlak dokulu kumaşlar özel detaylarla zenginleştirilmiş. İpek ve keten kumaşlarda, beyaz ve mavi renkler dikkat çekiyor. Farklı boy alternatifleri olan kısa duble paçalı ve dizüstü bermudalar şıklığın yanında rahatlığına da önem verenler için ideal. Dikkat çeken bir başka unsur da şortlarla kombine edilen fular ve zincirler.

Amerikan markaları
Hollywood yıldızlarının tercihi Rock&Republic, Stitch's gibi jean markalarının yer aldığı Abdi İpekçi'deki Sabotage mağazasında dizüstü jean bermudalar ve kapriler bulabilirsiniz.

Safari tarzı
Guess'in İlkbahar-Yaz koleksiyonunda jean şortlar, spor ve seksi bir çizgi taşırken; safari tarzı bej ve toprak tonlarındaki keten ve pamuklu viskon şortlar da gündüz giymek için ideal.

Canlı renkler
More&More koleksiyonundaki kısa ve dar şortlar daha çok deniz kenarında giymek için. Keten bermudalar da tam rahatına düşkünlere göre...

Değişik yıkamalar
Tommy Hilfiger'da renkli keten şortlar dışında jean şortlar da var. Keten şortlarda somon ve limon tonlarında yıkanmış, pudra pastel renkli tonlarıyla ve doğal beyazlar, vanilya ve haki tonları dikkat çekiyor. Farklı boy alternatiflerindeki jean şortlarda ise çeşitli yıkama ve işlemeler diğer şık detaylar.

Fiyatlar çok uygun
Zara mağazalarında farklı şort modelleri var. Üstelik fiyatları çok uygun. Geniş bir koleksiyon bulunan Zara'larda, plajda giyebileceğiniz keten duble paça ve penye mini şortlar dışında koton dizüstü ve jean bermudalar da var.

ESRA ÇORUH

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Astroloji bahane bu tatil şahane
 Ezoterik* astroloji konusunda uzman
 Evrende geri giden gezegen astrolojide etkili oluyor
 Biz gideriz ormana...
 Eğer bizi dinlerseniz
 Nejat Yavaşoğulları ve saz arkadaşları sahnede
 Mısır'da neler gördüm?
 Müzik dediğin sadakat bekler
 Yatak odası için öneriler
 Beckham'ın 'savaşçı' kimliği
 The Cardigans geliyooor
 Motor tutkunları nefes kesecek
 Moda fotoğrafçıları seksi yorumluyor
 Ünlü ressamlar bu sergide
 Ressamın elinden mücevher tasarımı
 Kızılderililerle tanışıyoruz
 Whitesnake Türkiye'yi fethedecek
 Tavada lezzet var
 İlişki mi yoksa kabus mu?
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
ÜLKÜ TAMER
Spiker olmak istiyorsan...
Defterdeki sayfayı koparıp attı iddiası...
Defterdeki sayfayı koparıp attı iddiası...
İddiaya göre Erdoğan, Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evdeki anı...
'Atina'da neden bir cami açmıyorsunuz?'
'Atina'da neden bir cami açmıyorsunuz?'
Yunanistan Başbakanı ile futbol muhabbetiyle başlayan sıcak bir...
Şovmen Matsakis
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısının ikinci gününde...
AB'den Kürtlere çağrı: Cesur ol, PKK'yı kına!
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Lagendijk, PKK'ya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.