kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Havuz başında sadelik moda
Havuz başında sadelik moda

Güneşin keyfini doyasıya yaşamak isteyenler, havuz başı keyfi için gün sayıyor. Peki havuzunuz yeni sezona hazır mı? İşte size 2006 yazı havuz trendleri
Yemyeşil bir bahçede, kuş cıvıltıları içinde, turkuaz mavisi havuzun kenarında şezlonga uzanıp, meyve kokteylinden birkaç yudum almak... Evet, yaz sıcakları yaklaşırken hemen herkesin hayalini kurduğu bir sahne bu... Sıcak yaz günlerinde büyük kentlerde yaşayanlar, hem güneşten faydalanmak hem de arada bir serinlemek için havuzlara hücum ediyor. Tabii en güzeli evinizin bahçesinde, kendi havuzunuzun olması... Peki havuzunuz yeni sezon için hazır mı? Dekorasyon firmaları, havuz çevresi için 2006 yaz koleksiyonlarını hazırladı. Bu yılın trendlerine bakıldığında havuz başlarında sadelik ön plana çıkıyor... Muz lifinden şezlonglar, renkli puf minderler, ağaç desenli banklar, rattan (hasır benzeri sentetik) mobilyalar, mumlar ve meşaleler, havuz çevresinin vazgeçilmez aksesuvarları arasında yer alıyor. Havuzunuzda sezonun trendlerini hissetmek istiyorsanız, uğrayabileceğiniz adreslerden biri Mudo Concept mağazaları. Dünyanın dört bir yanından seçilerek oluşturulan 2006 yaz koleksiyonunda, tik, rattan, akasya ağacı ve muz lifi gibi çeşitli materyallerden üretilmiş mobilyalar dikkat çekiyor. Ayrıca ağaç desenli banklar, yapay kuyular, saksı, sulak ve meşale gibi aksesuvarlar da bulmak mümkün. Hem iç hem dış mekanda kullanabileceğiniz hasır oturma grupları, birinci kalite burma rattandan üretilmiş koltuk ve sehpaların yanı sıra; her mevsimde dış mekanda kullanılabilen, hava koşullarına dayanıklı plastik rattanlar görmeniz gerekenler arasında. Ayrıca kullanım kolaylığı sunan tik masa, şezlong ve salıncaklar da ilginizi çekebilir.

TİK AĞACI YİNE GÖZDE
Havuz çevresinde kullanılan dekoratif mobilyalarda bu yıl yine tik ağacı ağırlığını koruyor. İngiltere kökenli bahçe mobilyaları firması Gloster'ın yeni sezon için hazırladığı koleksiyonlarda da tik, en çok kullanılan malzemelerden biri. ICA Home & Garden firması tarafından Türkiye'ye getirilen Gloster'ın "Geneva" serisi farklı malzeme kombinasyonuyla şık bir tasarıma sahip. Alüminyum, sentetik örgü ve tik ağacının uyumu dikkat çekiyor. Tik ağacı, içerdiği doğal yağ sayesinde en zor hava koşullarına bile dayanabiliyor. Dünyada yalnızca Muson bölgelerinde yetişen tik, en değerli ağaç türü olma özelliğini de sahip. Gloster'ın "Casablanca" serisinde ise sandalyeden şezlonga, masadan salıncağa kadar pek çok mobilya bulmak mümkün. Bu serinin en önemli özelliği, masa dahil tüm mobilyaların tamamen el örgüsü sentetik malzeme ile kaplanmış olması. 2006 havuz trendlerinde Uzakdoğu havası da dikkat çeken temalardan biri. Gloster'ın "Sushi" serisi bu temayı ön planda tutarak hazırlanmış. Dayanıklı sentetik örgüden üretilen koltuklar, size yeni keyif köşeleri sunuyor. Koltuk ve puflarda bulunan minderler, hava koşullarından etkilenmeyen özel "Sunbrella" kumaşla kaplanarak, geniş renk ve desen seçenekleriyle sunuluyor. Kare cam masa, puf takımı veya yuvarlak cam masa, koltuk takımından oluşan "Sushi" serisi, bahçenize farklı bir görünüm kazandırabilir.

MODÜLER MOBİLYALAR
John Coldwell, Staffan Hultgren gibi ünlü tasarımcıların imzasını taşıyan Gloster'ın bu yıl lanse ettiği "Horizon" modeli ise özellikle modüler bahçe mobilyasına farklı bir bakış getiren, sezonun en iddialı serilerinden biri. Bu seri mekanın ölçülerine bağlı kalmadan, ihtiyacınız ve zevkiniz doğrultusunda düzenleme yapmanıza olanak tanıyor. "Horizon" modüllerle köşe kanepeler, düz koltuklar ya da tüm mekanı dolanan oturma birimleri oluşturabilirsiniz. Havuz başında olmazsa olmaz ürünlerden biri de güneşin zararlı etkilerinden korunmaya yarayan tenteler şüphesiz. Kolaylıkla kurulan ve her ortamda kullanılabilen "Coolaroo" marka tenteler, sizi güneşin zararlı etkilerinden korurken, bahçelerinize de dekoratif bir hava katıyor. Her türlü dış mekanda kullanılabilecek geniş ürün yelpazesine sahip "Coolaroo" tentelerinin kare ve üçgen olmak üzere iki modeli bulunuyor. Kancaları ve tüm aksesuvarlarıyla birlikte satışa sunulan bu tenteler, yeşil, açık mavi, kum rengi ve lacivert olmak üzere çeşitli renk seçeneklerine sahip. Havuz mobilyaları alışverişinizi yaparken tercih edebileceğiniz markalardan biri olan Garden Life'ın 2006 koleksiyonunda, paslanmaz çelik/tik kombinasyonlu modern hatlı mobilyalar ön planda. Polirattan örgülü bahçe mobilyalarında ise bu yıl, yeni bir yüz olan deri görünümlü örgüler öne çıkıyor. Rattan örgülerde doğal renklerin yanı sıra bu yıl, çikolata, gri ve siyah renkli mobilyalar oldukça ilgi görüyor. Bahçe aksesuvarlarının da yer aldığı koleksiyonda, güneş enerjili bahçe fenerleri, şık saksılar, çiçek sulamak için özel ibrikler ve süs havuzları da bulunuyor.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Gecelerin 'kare ası'
 Rock yıldızıyla meyhanede
 Dekorasyonda yeni trend, duvar resmi
 Gül dibinde Hıdrellez dilekleri
 Kadınlar pembe otomobil istemiyor!
 Kimse yolda kalmayacak
 Robota benzeyen robot
 15 YTL'ye Ferrari kullanabilirsiniz
 'Al Pacino'nun her rolü bir ders'
 Haftanın Filmleri
 Rakının 'kare as'ı
 Bakış açısı değişirse ilişki yaşar
 İzmir'de balık yemek sanattır
 Vespa 60 yaşına girdi
 Yaratıcı espriler için
 Dans mı aşktan aşk mı danstan doğar?
 Filmin açılışı uzun bir ön sevişme gibi
 Tutku girdabında karanlık dans
 Spiral Caz Quartet'ten Kaleydoskop
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Beyoğlu'nda ezan sesi
Bilmiyorum, genç yönetmen Reha...
Şovmen Matsakis
Şovmen Matsakis
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısının ikinci gününde...
AB'den Kürtlere çağrı: Cesur ol, PKK'yı kına!
AB'den Kürtlere çağrı: Cesur ol, PKK'yı kına!
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Lagendijk, PKK'ya...
Büyükanıt 'makası'
Aylardır Türkiye gündemine damgasını vuran Şemdinli Davası, Van'da...
Erdoğan Ahmedinecat'la Bakü'de buluşuyor
Bakü'de bugün yapılacak görüşmeyi "dosta bir uyarı" olarak niteleyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.