kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İzmir'de piknikli barınak ziyareti
İzmir'de piknikli barınak ziyareti

Üye sayısı 2 bin'i aşan www.yasamhakkinasaygi.com adlı internet sitesi, İzmir'deki Gazi Hayvan Bakımevi'ne 15 günde bir gezi düzenliyor. Gezilere katılanlar, hem barınaktaki hayvanlarla ilgileniyor, hem de piknik yapıyor.

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Deliömerli Köyü'ndeki Gazi Hayvan Bakımevinde kalan sahipsiz hayvanlar şu sıralar çok mutlu. Çünkü onların 15 günde bir gelip kafalarını okşayan çok sayıda ziyaretçileri var. Yurtiçi ve yurtdışından 2 bin'i aşkın hayvanseverin buluştuğu www.yasamhakkinasaygi.com adlı internet sitesi, Gazi Hayvan Bakımevi'ne 15 günde bir geziler düzenliyor. Katılımın oldukça yoğun olduğu gezilerde, bakımevindeki hayvanlarla vakit geçirmenin yanı sıra ormanlık alanda yapılan yürüyüşler ve pikniklerle doğanın keyfi çıkarılıyor. Hayvanlara yönelik vahşetin durdurulması ve yaşam haklarına saygı duyulması için çeşitli çalışmalar yapan internet sitesinin kurucusu Özgün Öztürk, Nebiha Deprem'in gönüllü olarak işlettiği bakımevine düzenlenen gezilerin de bu yöndeki çalışmalarının bir parçası olduğunu ekliyor.

YARDIMA İHTİYAÇLARI VAR
Sayıları 400'ü aşan köpeğin barındığı Gazi Hayvan Bakımevi'nin ilginç bir öyküsü var. Gönüllülerin destekleriyle yaşatılan İzmir Narlıdere'deki hayvan barınağı, iki yıl önce ani bir kararla kapatılmış. Hayvanseverlerin tüm itirazlarına rağmen bir gecede barınaktaki bütün köpekler yok olmuş. Hemen arama çalışmalarına başlayan gönüllüler kimi köpeklerin vurulduğunu, bazılarının boğulduğunu, bazılarının açlıktan öldüğünü görmüş. Ancak inatla yaşayanlar da varmış. Kimini bir köyde kimini ormanlık alanda bulan gönüllüler onları toplayıp koruma altına almışlar. Hayvanseverlerin çabalarını gören köylüler de onlara destek olmuş ve Gazi Bakımevi işte böyle ortaya çıkmış. Şimdilerde bütün hayvanların sorumluluğunu tek başına üstlenen Nebiha Deprem, bakımevini yaşatmak için yoğun çaba sarf ettiğini söylüyor: "Onlar benim çocuklarım. Elimden geldiğince iyi şartlar sağlamaya çalışıyorum. En büyük ihtiyacımız mama, yemek. Gönüllüler dışında hiçbir destek almıyoruz şu anda. Sadece Gaziemir Belediyesi araba konusunda destek veriyor bir süredir. Bütün belediyeler kapılarını bize kapattı." Mücadelesinde tek başına zorlanan Nebiha Deprem, bakımevinin yaşatılabilmesi için acil desteğe ihtiyacı olduğunu söylüyor. Onun yardım çığlıklarını duyup yanıt verenlerden de yok deği aslında. www.yasamhakkıinasaygi.com internet sitesinin üyeleri şu sıralar Nebiha Deprem'in imdadına yetişmiş durumda. Sitenin kurucusu Özgün Öztük, gönüllü hayvan korumacılardan oluşan bir ekibiz diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Ekip olarak hiçbir derneğe bağlı değiliz, tüm dernek ve gönüllülere eşit mesafedeyiz. Bizim ana hedefimiz, hayvanlara karşı uygulanan vahşetin durdurulması ve Türkiye genelinde sahipli/sahipsiz hayvanların korunup, yaşam haklarına saygı duyulmasının sağlanması. Bu doğrultuda tamamen kişisel çabalarla ayakta duran barınağa katkı sağlamak, barınağın bilinirliğini artırmak ve hayvanların fark edilmesini sağlamak gibi amaçlarla bu gezilere başlandı." Her 15 günde bir Gazi Bakımevi'ne yaptıkları gezilerin çok keyifli geçtiğini söyleyen Öztürk şunları anlatıyor: "Önce barınağa uğranıyor. İsteyenler, orman içinde, mis gibi çam ağaçlarının arasındaki barınağın içine girip hayvanları seviyor. Ardından Deli Ömerli köyü sırtlarında yine orman arazisi içinde piknik ve sıcak su kaplıcasına yürüyüş yapılıyor. Gezimiz Deli Ömerli Köyü'ndeki keçileri severek son buluyor."

ÇOCUKLARIMIZ MUTLU OLUYOR
Nebiha Deprem ise bu gezilerin bakımevi açısından çok faydalı olduğu görüşünde: "Bizim barınağımız çok uzak olduğu için, köpeklerimizin ilgiye ve sevgiye de çok ihtiyacı var. Bir tek beni görüyorlar. Ben de hepsine yetişemiyorum. Başlarının okşanmasına çok ihtiyaçları var. Pazar günleri arkadaşlar geliyor. Onlar sayesinde çocuklarımız mutlu oluyor. Yemek kadar sevgiye de ihtiyaçları var. Mama da getiriyorlar. Şu anda bir de kenelerle boğuşuyorum. Bu sorun için de ilaç yardımına ihtiyacımız var. Herkesten destek bekliyoruz." Geziye katılmak için ödenmesi gereken 10 YTL'lik ücrete ulaşım, mangal partisindeki yiyecek ve içecekler ve hayvanlara alınan kuru mamanın dahil olduğunu söyleyen Özgün Öztürk, sayıya göre araç kiralandığı için rezervasyonun zorunlu oyduğunu söylüyor.
Bilgi ve rezervasyon için: (0535) 699 19 73 ya da (0505) 361 63 69 no'lu telefonlar ya da ozgun@yasamhakkinasaygi.com

NESLİHAN TUNÇ

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Gömlekte 'Kurtlar Vadisi' yakası moda
 'Şarkıcı değil, müzik yapan bir imamım'
 'Şirkete, Damat Music Company diyorlardı'
 Tuğba aşkta baba arıyor
 Paskalya'da Fransız kaldıklarım
 Kırık aşkların öyküleri
 Bu şehir insana enerji veriyor
 Kısa... Kısa...
 Elleriniz çok şey söyler
 Tırnak sorunlarınıza çözümler
 Sağlıklı saçlar için güçlü bir ürün
 Cildiniz geceleri yağlanıyor mu?
 'Bi dakka bekle dedim!'
 Koçları sayesinde ayakta kalıyorlar
 Sadece krem sürerek cilt güzelliği olmaz
 Şifalı çay kaşıkları
 Feminen bugün bayilerde
 Her mekanın hikayesi var
 Bu saatler size servet kazandırabilir
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
PROF. DR. ERDEM YEŞİLADA
Sahte hastalıklar, sahte sorunlar
Geçenlerde gazetelerde...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Aileler artık ruh sağlığı konusunda daha...
AYŞE BRAV
Yuvanızı değil, aşkı koruyun
Hani büyüklerin "Bizim...
Masal kentin sinemacıları
Masal kentin sinemacıları
Son yıllarda sinema sanatının doğal platosu haline gelen Mardin'de...
Bir soygunun üç farklı yüzü
Bir soygunun üç farklı yüzü
Çok iyi kotarılmış bir Spike Lee filmi olan "İçerideki Adam", parlak...
Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
BBC'nin 'Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler', 'Yapılması Gereken...
'Mehmet, çoktan beni aştı'
Beyaz Gelincik'teki hırçın Mustafa rolüyle genç kızların kalbini hoplatan...
15 yıl sonra ilk kişisel sergi
Türk resim sanatının en önemli isimlerinden Selçuk Togul'un yeni sergisi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.