kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Prensesin balkabağına dönüşen hayatı
Hakkını arayan prenses

Haydarabad Nizamı Şah Bereket'in eski karısı Manolya Onur, 10 yıldır kızının nafakasını almak için mücadele ediyor.

Kötü kahramanlar geldi masal bitti
Türkiye eski güzeli Manolya Onur, 1990 yılında Şah Bereket'le evlendi. Dört yıl süren bu evlilikte sarayda yaşadı, paha biçilmez mücevherler taktı, bir de kız çocuğu sahibi oldu. Şah Bereket, belinden ameliyat olduktan sonra bir buçuk yıl felçli kalan eşini başka kadınlarla aldattı. Onur, yaşadıklarını şimdi de bir kitapta anlatmaya hazırlanıyor.



Prensesin balkabağına dönüşen hayatı

Haydarabad'ın son Nizamı Şah Bereket'le evlenip rüya gibi bir hayata adım atan Manolya Onur, şimdi kızları Nilüfer'in masrafları için eski eşinden tek kuruş bile nafaka alamıyor.

Manolya Onur'un hikayesi dışarıdan bakılınca bir masal, dinleyince bir kabus... Türkiye güzeli seçilen kadın, bir prensle tanışır. Prens güzel kadına aşık olur, kadın da ona... Evlenirler ve sarayda yaşamaya başlarlar. Bir de güzel bebekleri olur. Kadın güzel mücevherler takıp konuklarını büyüleyici çiftlik evinde ağırlarken, prens de karısına sevgiyle bağlanmıştır. Taa ki masala kötü kahramanlar girene kadar... Türkiye eski güzeli Manolya Onur'un kendinden 20 yaş büyük Haydarabad'ın son Nizamı Şah Bereket ile evlenmesinin üzerinden tam 15 yıl geçti. Şah Bereket, üçüncü eşi olan Manolya ile sadece dört yıl evli kaldı ve 1994 yılında boşandı. Ama evliliklerinden olan kızları Nilüfer ile ilgili nafaka davası hala sürüyor. Hindistan'da süren 10 yıllık davada Manolya Onur, dünyanın en zengin adamlarından olan Şah Bereket'i kendi öz kızının giderleri için nafaka vermeye ikna edemiyor. Onur, bugüne dek bu davayla ilgili hiç konuşmadı. Ama Hindistan basını son mahkeme sırasında eski prenseslerinin mücadelesini kitlelere duyurunca, işin boyutu değişti. Prenses Manolya Onur hakkında belgeseller hazırlandı. Gazetelerde bu konuya ilişkin makaleler yer almaya başladı. Yani Hindistan bu masalda kendi prensini değil, haksızlığa uğradığına inandığı eski eşini destekledi. "Hayatımın davası" dediği mahkeme sürecini ve bugüne dek yaşadıklarını ilk kez SABAH'a anlatan Onur, oldukça kızgındı... Nizam Şah Bereket ile aralarının geçirdiği bir rahatsızlık sonrası bozulduğunu anlatan Onur, o günleri hiç unutamadığını söylüyor: "Her şey kızımın doğumundan bir süre sonra geçirdiğim bel ameliyatıyla değişti. Masal bitti. Bir buçuk yıl belden aşağım felçti, yürüyemedim. Çok zor bir dönem geçirdim. Eşim sadece ameliyatta maddi destek sağladı. O ara eşim telefon edip 'Karıcığım seni çok seviyorum, ben dün evlendim' dedi. Evimizde imam nikahıyla evlenmiş, düğün yapıp yatağıma bir kadın sokmuştu. Ama beni de istiyordu..."

NAFAKA 4,5 MİLYON DOLAR
Şah Bereket, evlendiği bu kadından bir ay sonra ayrılıyor, kalbi kırılan Manolya Onur'u uzun çabalar sonunda ikna ediyor ve yara alan ilişki yeniden başlıyor. Ama huylu huyundan vazgeçmiyor. Kurtarılmaya çalışılan evliliğin arasına Prenses Nilüfer, İzmirli Orkide ve Manolya Onur'un şimdi ismini açıklamak istemediği İstanbul sosyetesinden bir çok kadın giriyor: "Benim bir yaşında bir bebeğim vardı ve Prenses Nilüfer denen kadın geldi, bir otele yerleşti. Tüm masraflarını da kocama ödetti. Amacı kocamla evlenmekmiş. Nilüfer gitti, arkasından İzmirli bir ailenin kızı olan Orkide'yi getirdi. Sosyetenin o ünlü, gazetelerde dergilerde boy boy fotoğrafları olan kadınları benim kocamın evine gidip onunla ben olmadığım zaman birlikte oluyorlardı. Ama benim kocam da bozuk bunu kabul ediyorum" diyor. Bu sahte ve ihanetlerle dolu hayata dayanamayan Onur, eşinden boşanmaya karar veriyor. Nizam Şah Bereket ile kızları Nilüfer'in geleceğini garanti altına almak için bir protokol imzalıyorlar. İlk aylarda her şey yolunda giderken, yani nafaka zamanında tam olarak ödenirken, araya bir başka sorun giriyor. Onur, "Ayrılmamızdan bir süre sonra Esra Birgen, yani eşimin ilk karısı çıktı ortaya. Oysa Birgen'den boşanalı 20 yıldan fazla olmuş. Yüklü bir boşanma tazminatıyla ayrılmış. Annem yaşında. Eşim boşanmamızdan bir süre sonra tüm yetkilerini bu kadına devretti. Onun ilk işi ise kızımın nafakasını kesmek oldu. Nedenini anlayamıyorum." Onur'un Haydarabad Nizamı Şah Bereket'e karşı açtığı davada söz konusu olan rakam, faiz hesabıyla 4 buçuk milyon dolar, "İlk evlendiğimizde eşimin nakit sorunu vardı, ben borç verdim. Boşanma aşamasında bu borca karşılık senet aldım. O senetler hala ödenmedi. Senetler ve kızıma verilmesi gereken nafakanın bedeli 4 buçuk milyon dolar civarında. Ama söz konusu olan 10 yıl, ben bu süre içinde her şeyi kendim karşıladım" diyor. Birkaç mahkeme sonra sonuca ulaşmayı uman Manolya Onur bunun artık bir gurur meselesi olduğunu söylüyor: "Yıllardır mahkeme kapısındayım. Son mahkemede avukatım beni sattı. Artık her mahkememi 100 kişilik basın ordusu izliyor, herkes benim yanımda.

Sonat BAHAR

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 '55 senelik Halil'i gömdüm'
 Vefanın canlı anıtı
 'Amerikalı politikacılar şeytan'
 Çarşı bu sene de formda
 İstek üzerine yine İran
 Elif, Hülya Avşar değilmiş
 71 yıl gezdi pervanelikte
 Açık Radyo'ya sanatçı desteği
 Fotoğraflarla Türk sosyetesi
 Büyük şov başlıyor
 Meclis'in gizli hazinesi
 Çocuklar ölmesin şeker de yiyebilsinler(*)
 Kadın yarışçılara 'pembe' Murat 124
 'Güzel oyun' başladı
 Cehennemin kapısını aralayan adam
 Pele'nin veliahtı kim olacak?
 Kadın nasıl infaz edilir?
 'Yakında herkes kendi filmini çekecek'
 Eğlenirken para kazanın
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Alman Başbakanı mayo değiştirince ayıp, iş bizim...
MEHMET ALTAN
Seks kokanı mı?
Geçen akşam cep telefonum çaldı, kadim...
ÖNCEL ÖZİÇER
Yaşa sen kaptan!
İzmir'de hava güneşli, ılık, tam bahar...
KAZIM KANAT
Vatana hizmetin madalyası mı olur!
Kınalıada Deniz Harp...
Aileden biri gibi
Aileden biri gibi
Boğaz vapurları 162 yıldan beri şairane isimleri ve zarif...
Yıldızların tiyatrosu
Yıldızların tiyatrosu
20. yaşına basan Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu birçok ünlü yetiştirdi.
Isparta'yı mutlaka keşfedin
Kuzu kebabını mı anlatmalı, top tarhana çorbasını mı? Yoksa özel bir hikayesi...
Şarapçıların bilek güreşli
Fransa'nın en iyi kırmızı şarap üreticilerinden François Pinault, YSL ve Gucci...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.