kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fenerbahçe'yi 1 numara yapacağım

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, iki yıl içinde tamamlanarak Fenerbahçe'yi Avrupa'nın bir numaralı kulübü yapacak bir projesi olduğunu söyledi..

Futbol Ekstra Dergisi'nin Mayıs sayısında yer alan röportajında spor gündemindeki birçok konuyla ilgili açıklamalar yapan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü'nün geleceğiyle ilgili önemli bir projesi olduğunu ifade etti.

Bu projeyle her yıl kasasına 400 milyon dolar giren bir kulüp olabileceklerini vurgulayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı, ''İki yıla kalmadan bitecek bir projem var. Bu proje 2010'a kalmadan Fenerbahçe'yi Avrupa'nın bir numaralı kulübü yapacak. Yani her yıl kasasına 400 milyon dolar giren bir kulüp olabiliriz, şimdiden söylüyorum''
diye konuştu.

Verdikleri sözlerin maketlerde veya kağıtlarda kalmadığını kaydeden Yıldırım, ''Biz yaparız dedik mi yaparız. Bu yıl 215 bin forma sattık. Seneye bu en az 500 bin olacak. 2010'da Fenerbahçe'nin üye sayısı 1 milyon olacak inşallah'' dedi.

100. yıl etkinlikleri kapsamında Haziran ayı başında 30 milyon YTL'lik piyango düzenleyeceklerini kaydeden Aziz Yıldırım, ''Bir banka ile konuştuk, ismini vermeyeyim, hepsini istiyor. (Biz hepsini alıp satacağız, başka bir şeye gerek yok) diyor. O zaman bizim bir daha basmamız lazım'' dedi.

''FEDERASYONUN YAPTIĞI TÜRK FUTBOLUNA İHANETTİR''

Aziz Yıldırım, Futbol Federasyonu'nun yabancı futbolcu kontenjanı konusundaki kararının Türk futboluna ihanet olduğunu savundu. Dünyada Arnavutluk ve Küba'nın dışında kapısını yabancılara kapatan ülke kalmadığını belirterek, yabancı kontenjanındaki sınırlama konusunda lig sonunda açıklamalar yapacağını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

''Federasyonun yabancı konusundaki kararı Türk futboluna ihanettir. 18 takımın 9 tanesi (Serbest kalsın) derse, sen de bunu uygulamazsan o zaman keyfi davranıyorsun demektir. Bu yapılan Türk futboluna ihanettir. Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'ye değil. Yabancıda sınırlama kalksaydı Kore veya Japonya'dan da bir tane iyi bir futbolcu getirecektim. Kafayı kumdan çıkaralım, görsün herkes. İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkelerin federasyon yöneticileri aptal, biz çok bilgiliyiz, öyle mi?''

Federasyondan birinin bazılarına para verip, aleyhinde bağırttığını ileri süren Yıldırım, ''Haluk Ulusoy bana haber gönderdi, araya ricacılar koydu bu ismi açıklamamam için. Onun ricası üzerine bu şahsın ismini açıklamadım. Şikayet de etmedim ama İl Spor Güvenlik Kurulu'nda olayı anlattım'' dedi.

''MURAT AKSU OLMASA BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ YIKILIR''

Aziz Yıldırım, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu'nu, Murat Aksu'nun ayakta tuttuğunu ileri sürdü.

Bu sıralar ezeli rakiplerinin başkanları ile konuşmadığının altını çizen Yıldırım, ''Bir şey gerekirse arkadaşlar görüşüyor. Murat Aksu ile görüşüyorum ara sıra. Murat iyi çocuktur. Zaten o olmasa Beşiktaş yönetimi bir gün bile duramaz, yıkılır. Yönetimi o ayakta tutuyor'' dedi.

DENİZ BARIŞ OLAYI

Gençlerbirliği ile yaptığı özel sözleşme nedeniyle sorun yaşayan futbolcuları Deniz Barış konusunda, Futbol Federasyonu eski Başkanı Levent Bıçakcı'nın hatası olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Hukukçu olmasına rağmen yalnış yorum yaptı. Ondan sonra yalnış yaptığını da söyledi. Düzeltmek için de neredeyse 30 defa Tahkim Kurulu'na baskı yaptı'' dedi.

''SERKAN'A CEZA VERİLMESİ TAMAMEN DÜZMECEYDİ''

Türkiye-İsviçre milli maçının ardından FIFA Disiplin Kurulu'nun Türkiye'ye verdiği cezaların gayet normal olduğunu düşündüğünü kaydeden Yıldırım, ''Serkan'a ceza verilmesi ise tamamen düzmeceydi'' dedi.

''Federasyon ihaleyi Serkan'ın üzerine yıkmak istedi ama yıkamadı'' şeklinde değerlendirmede bulunan Aziz Yıldırım, ''Bu talimatla yapılan bir şeydi. Bu olayı ben belgelerle ortaya koydum'' dedi.

''GALATASARAYLI BAYANLAR BİLE BANA KÜFÜR EDİYOR''

Ali Sami Yen Stadı'na küfür nedeniyle gitmediğini ifade eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, ezeli rakiplerinin bayan taraftarlarının bile kendisine küfür ettiğini kaydetti.

Kendisine edilen küfürün sebebini ''Fenerbahçe'yi bu kadar büyütmem'' şeklinde açıklayan Yıldırım, şöyle devam etti: ''Küfürle sonuna kadar mücadele edeceğim. Ama ben sadece kendi stadımdaki küfürü durdurabilirim, diğerlerine bir şey yapamam. Ali Sami Yen Stadı'na küfür ettikleri için gitmiyorum. Kafamın kızdığı bir gün giderim bakarsınız. Beşiktaş maçında açılan ''İtaat et'' pankartını söyleyeyim. Ben yazı yazılacağını biliyordum ama o yazının yazılacağını bilmiyordum. Sonra onu yazanları buldum ve benden bir ton fırça yediler.''

''RAKİPLERİMİZ DEVLET YARDIMIYLA GİDİYOR''

Bugüne kadar devletten tek kuruş yardım almadan, her şeyi Fenerbahçeliler'in parasıyla yaptıklarını anlatan Aziz Yıldırım, ''Ama diğer rakiplerimiz devlet yardımıyla gidiyor'' dedi.

Devletin yardım yapıyorsa herkese yapması gerektiğini savunan Yıldırım, ''Bugün açıklanan Galatasaray'ın bir TOKİ olayı var. Tamam, rakamlar açıklanmadan tam resmi bir şey söylemek yanlış ama görüntü devletin desteklediği anlamında. Bu Galatasaray'ın olayı sonuçlandıktan sonra herkesin de buna göre bir talebi olacaktır.

Elbette bizim de olacaktır'' şeklinde değerlendirme yaptı. Galatasaray'ın stat projesiyle ilgili düşüncesini de dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

''Ben olsam Galatasaray'ın stadını Ali Sami Yen'in olduğu yere yaparım. Hatta ben olsam şimdiye kadar yapmıştım bile. Stadı 40 bin kişilik yapardım. Çünkü Galatasaray'ın Fenerbahçe derbisi hariç 40 binin üzerine çıkacak maçı yok.

Seyrantepe konusunda devletin katkıları neyse, o katkıların aynısını biz de talep ederiz. Spor kulüpleri spor yapmak için kurulmuştur. Buralar rant kapıları değildir. Bu olayın sonunu bekliyoruz. Burada devletin Galatasaray'a tanıdığı imkan ne ise bunu biz de isteriz, Beşiktaş da ister, Trabzon da, diğer Anadolu kulüpleri de...''

''ETO'O İÇİN 10 MİLYON DOLAR TEKLİF ETTİK, VERMEDİLER''

Aziz Yıldırım, Barcelona'nın başarılı futbolcusu Eto'o için Real Madrid ile sözleşmesi olduğu dönemde 10 milyon dolar teklif ettiklerini ancak alamadıklarını bildirdi.

Fenerbahçe'de hiçbir şeyin kötü yapılmadığını bu nedenle de muhalefet olmadığını ifade eden Yıldırım, ''Fenerbahçe için kimseyi affetmem'' dedi. ''Yönetim kurulundan haber sızdıranları temizlediğini'' belirten Fenerbahçe Kulübü Başkanı, ''Şimdi yönetimdeki arkadaşlar niye burada olduklarını, bu konuları hiç affetmediğimi biliyorlar. Dışarıya haber verme işi kesildi'' diye konuştu.

Aziz Yıldırım, iddiaların aksine, hayatı boyunca dayısı Faruk Yalçın'dan hiç para almadığını kaydederek, şunları söyledi:''Ben hayatım boyunca hiç kimseden para almadım. Dayıma saygı duyarım ayrı, ama para veya o anlamda hiçbir şeyi aile vermemiştir bana. Herkesin kasası ayrıdır. Ancak biz saygıdan dolayı bugüne kadar herkesin konuştuğu bu söylentiyi yalanlamadık. Ne kadar param varsa, ne alıyorsam, ne harcıyorsam hepsi kendimin.''

Yıldırım, Fenerbahçe'deki başkanlığı döneminde herhangi bir devlet ihalesine girmediği belirtti.

NEWCASTLE UNITED'IN ANELKA'YA TEKLİFİ

Aziz Yıldırım, İngiltere'nin Newcastle United takımının, transferin bitmesine 2 gün kala Anelka için kendilerine 10.3 milyon paund teklif ettiğini, ama kabul etmediklerini kaydetti.

''Zaman biraz daha erken olsaydı olabilir miydi?'' şeklindeki soruya da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, ''Oturur konuşurduk. Son iki gün kalmıştı. O saatte transfer yapamayacağımız için zaman dardı. Bu yüzden teklif gelir gelmez (hayır) dedik'' yanıtını verdi.

Yatırımlarının süreceğini kaydeden Yıldırım, Ataşehir'in arkasındaki bölümde 6 bin kişilik spor salonu inşaa edeceklerini bildirdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Manisaspor: 0 Beşiktaş: 1
 İsmail Güzel Avrupa şampiyonu oldu
 Formula 1 takımları belli oldu
 Demirören: Yıldırım önce saygıyı öğrenecek
 Moto GP 250 CC turları
 Zirvedekilere kanca
 Savunma endişesi
 Gaza gelmeyiz
 O maçı alamazdık
 Tek büyük var o da Beşiktaş
 Altın canavarı
 Fener kupanın kulbunu tuttu
 Sürat cambazları
 Middlesbrough bildiğiniz gibi
 Kartal'a Terim görüşü!
 İki büyüğün istediği hakemler atandı
 Çulcu yüreksiz!
 Bulak: Biz kendi işimize bakarız
 Konya'da final heyecanı
 Günün içinden
 Anadolu hattı
REHA MUHTAR
İzmir seçimi doğru
Bu haftayı lider...
KAZIM KANAT
Mösyö Tigana evine dönsün
Hiç eveleme geveleme yapmadan...
ÖMER ÜRÜNDÜL
360 dakikada sadece 2 gol
Şampiyonlar Ligi'nde yıldızlar...
Teziç'ten Arınç'a: Siyasi hayat tekelinizde değil
Teziç'ten Arınç'a: Siyasi hayat tekelinizde değil
YÖK Başkanı Teziç, Meclis Başkanı Arınç'ın 23 Nisan'da "Laiklik...
Ana gündem çocuklar
Ana gündem çocuklar
Dünya İş Kadınları Zirvesi için Türkiye'ye gelen first leydiler,...
Sydney'de moda
Sydney'de moda
Avustralya şu sıralar modayla yatıp modayla kalkıyor. Ülkenin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu