kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Komutana rüşvet iddiası
Komutana rüşvet iddiası

5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, emekli olan Eski Sivas İl Jandarma Komutanı Mehmet Fevzi Kuvvetli'nin ''memuriyet görevini kötüye kullanmak'', ''şartnameye aykırı mal kabul etmek'' ve ''rüşvet almak'' iddiasıyla cezalandırılması isteniyor.

Alınan bilgiye göre, askeri savcılık tarafından 17 Mart 2006 tarihli hazırlanan iddianamede, Jandarma Genel Komutanlığının emri ile Sivas 158 No'lu birlik mal saymanlığı, ihale komisyon başkanlığı ve muayene komisyon başkanlıklarının 2003 mali yılı
durum ve hesap teftişinin yapıldığı belirtildi.

İddianamede, ''8 kalem prefabrik yapı malzemesi alımında alınan malzemenin şartnameye uygunluğu ve evsafının kontrolü için muayene ve kabul işlemlerinin yapılacağı sözleşmede belirtilmesine rağmen mal sorumlusu, mal saymanı ve tahakkuk müzekkeresi düzenlemek ve kesmekle sorumlu maliye astsubayının ortak kusuru ile muayene komisyonunca herhangi bir muayene yapılmadan malzeme tedarikinin gerçekleştiğinin tespit edildiği belirtildi. Aynı şekilde 650 ton ithal kömür alımıyla ilgili, sözleşmede belirtildiği halde muayene heyeti kurulmadan ve kömür muayenesi yapılmadan alımın gerçekleştiğinin belirlendiği ifade edilen iddianamede, aynı teftişte 4 adet teftiş sandığının kaybedilmesi hususunda da tespit yapıldığı, bu 3 tespit ile ilgili gerekçeli rapor ve belgeler ile sorumlular hakkındaki kanaatin suç dosyası haline getirilerek 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığına gönderildiği kaydedildi.

İddianamede, komutanlıkça olay hakkında soruşturma emri verilen 8 kalem prefabrik yapı malzemesi alımı ve 650 ton ithal kömür alımıyla ilgili olarak bu iki suç dosyasında muhtemel şüphelilerin aynı personel olması sebebiyle şahsi bağlantı olacağı kanaatine varıldığından suç dosyalarının birleştirildiği, 4 adet teftiş sandığıyla ilgili diğer dosyanın ise ayrı bir soruşturmaya konu olduğubelirtildi.

KOMUTANIN OTOMOBİL KREDİSİ

Askeri Savcı tarafından hazırlanan 6 sayfalık iddianamede, olaylara geniş bir şekilde yer verildi.

İddianamede prefabrik yapı malzemesi alımı sürecinde Sivas İl Jandarma Komutanlığı görevini yürüten ve daha sonra emekli olduğu tespit edilen Jandarma Albay Mehmet Fevzi Kuvvetli'nin hem komutanlık sorumluluğu hem de mevzuattaki diğer sorumluluklarına rağmen Akbey Firması'na ihale edilmesi konusunda gereklere aykırı hareket ettiği ileri sürüldü.

İddianamede, şu görüşlere yer veriliyor:

''...Akbey firmasının emanete alınan paralarını bir an önce almasımaksadıyla firma sahibi Bedirhan Akbey ile anlaşarak görevine giren veİl Jandarma Komutanı'nın imzasıyla gönderilebilen ödeme emirlerini muayene işlemleri yapılmadan defterdarlığa gönderdiği, bunun karşılığında Türkiye İş Bankası Atatürk Hava Limanı Şubesinde Mehmet Fevzi Kuvvetli adına kayıtlı 165492 numaralı araç kredisi maksadıyla verilmiş tüketici kredisine 11.12.2003-17.06.2004 tarihleri arasında Bedirhan Akbey ve Akbey Ltd. Şti. tarafından para yatırıldığı, muayeneyapılmaması sebebiyle bilirkişi raporlarında tespit edildiği üzere bazı prefabrik yapı malzemelerinin şartnameye aykırı olarak kabul edildiği...''

İddianamede Emekli Jandarma Albay Kuvvetli'nin almış olduğu aracı için temin edilen taşıt kredisi taksitlerinin sanık Bedirhan Akbey ve firma tarafından ödenmesi çerçevesinde bir yarar sağlandığı, bu ödemelerin ihalenin yapıldığı tarih ile ödemelerin bittiği tarih arasındaki taksit ödemelerinde yapıldığının görüldüğüne dikkat çekildi.

İSTENİLEN CEZALAR

Askeri savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, emekli Albay Kuvvetli'nin ''memuriyet görevini kötüye kullanmak'', ''şartnameye aykırı mal kabul etmek'' ve ''rüşvet almak'' iddiasıyla yargılanarak cezalandırılması isteniyor.

Olayda, Jandarma Ord. Yüzbaşı Hüseyin Pir'in ''memuriyet görevini kötüye kullanmak'', Jandarma Ord. Başçavuş Rıdvan Mutlu, Jandarma Mly. Kd. Üstçavuş Hüseyin Sezer ve Jandarma Lv.Kd.Başçavuş Hasan Mülayim'in''Memuriyet görevini kötüye kullanmak'' ve ''Şartnameye aykırı mal kabul etmek'' suçlarından yargılanmaları isteniyor. Hazine zararının 12 bin 111 YTL olarak tespit edildiği iddianamedesivil şahıs Bedirhan Akbey'in de ''rüşvet vermek'' iddiasıyla yargılanması talep ediliyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Baykal'a çok ama çok küskünüm"
 Baykal: Başbakan polemiği bıraksın
 6'ıncı madde tartışmaları sürüyor
 Baykal: Çiçek'in açıklamaları doğru değil
 'Sokak tartışmasına dönüşmesin'
 Erdoğan'ın konvoyunda kaza
 Gül Bakoyanni ile görüştü
 Başbakan'a "Neyin üzeri örtülüyor?" sorusu
 Belçika'da nükleer güvenlik sorunu
 Kamuda 'kiralık' dönemi
 6. maddeyi kim istedi
 MGK'ya 3 başlıklı rapor
 Meclis araçlarının plakası 'BA'
 "125'ten hüküm giydiği için tahliye olması olanaksız"
 AKP'de 'stratejik' isyan
 Gül'den Irak notasına yanıt
 ABD elçisi: Sınır ötesi akıllıca olmaz
 Teröre Bilkent modeli
 Aziz Yuhanna ayini CHP teşkilatını karıştırdı
 Erdoğan'a, Koç'tan 10 bin YTL yok
MUHARREM SARIKAYA
"SOVB, evlilikte ilişki tazeleme gibi"
Türkiye ile ABD...
YAVUZ DONAT
En sıcak 12 ay
İktidar partisine mensup pekçok...
Teoman Amerika'da gizlice evlendi
Ünlü şarkıcı Teoman, dört yıldır birlikte olduğu fotoğrafçı sevgilisi...
Soyu bitsin diye Hitler'in yeğenleri çocuk yapmadı
Adolf Hitler'in üvey kardeşinin New York'ta yaşayan çocukları,...
Teziç'ten Arınç'a: Siyasi hayat tekelinizde değil
Teziç'ten Arınç'a: Siyasi hayat tekelinizde değil
YÖK Başkanı Teziç, Meclis Başkanı Arınç'ın 23 Nisan'da "Laiklik...
Ana gündem çocuklar
Ana gündem çocuklar
Dünya İş Kadınları Zirvesi için Türkiye'ye gelen first leydiler,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu