kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
  » Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mutlu seksin yolu özgüvenden geçiyor
Cinselliğin altın kurallarını öğrenin
Sevişmeleri eğlenceli hale getirin

Mutlu seksin yolu özgüvenden geçiyor

Cinsel tatminsizliğin en önemli nedenlerinden biri güvensizlik! İlişkide kişinin kendine olan özgüveni bir kez sarsıldığında; her iki taraf için de kabus dolu günler başlamış oluyor

Kraliyet Avustralya Hekimler Yüksekokulu, Cinsel Sağlık Tıp Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Rosie King, erkek ve kadın cinselliği hakkında bilgiler verdi:

* Mükemmel bir cinsel hayat için sizce 'olmazsa olmazlar' nelerdir? Özgüven duygusu... Yaptığımız araştırmada; kadın ve erkeklerin yüzde 90'ı cinsel anlamda özgüvene sahip olmanın, kuvvetli bir ilişki için büyük önemi bulunduğunu söylüyorlar. Erkekler seksüelliklerinden, cinselliklerinden emin olmadıkları takdirde cinsel hayatlarında tatmin olamıyor ve karşısındaki kişiyi tatmin edemiyor. Erkekler cinsel anlamda kendilerine güvenirlerse, ereksiyonlarından emin olurlarsa daha sıcak, daha kuvvetli bir cinsellik yaşayabiliyor ve ilişkide başarılı oluyorlar. Cinsel tatminsizliğin en önemli faktörlerden bir tanesi güvensizliktir. Erkeklerin yüzde n1'i her zaman istedikleri ereksiyona sahip olamıyorlar. Memnun olan kadın ve erkeklerde iki kişiden biri, cinsel hayatından memnun değil!

* Sizce yaşadıkları cinsellik insanlara yeterli geliyor mu? Kadın ve erkeklerin yüzde 35'i yaşadıkları cinselliğin sıklığından memnun değiller. Yani daha fazla cinsellik yaşamak istiyorlar. ABD ve İngiltere'de cinselliğin sıklığı ayda 6 civarında. Ama cinsellikten tatmin olma oranları çok daha farklı; ABD'de yüzde 53, ama İngiltere'de eşler aynı düzeyde cinsellik yaşasalar bile oran yüzde 38'e geriliyor. Bu şunu gösteriyor; cinsel tatminsizliği getiren başka faktörler var, olay sadece sıklığa bağlanamıyor.

* Erkekler için her zaman mükemmel olma baskısı sorun yaratıyor olabilir mi? Biz buna 'performans anksiyetesi' diyoruz. Özellikle cinsel bilgi ve deneyimi yeterli olmayan kişilerde bir kez yaşanan sertleşme güçlüğünün ardından bile ortaya çıkabilen, sıklıkla geçici ve hafif olarak yaşanan bir durumdur. Kişi, her seferinde yine sertleşme sağlayamayacağı ya da sağlasa bile sürdüremeyeceği ve eşinin tatmin olmayacağı gibi takıntılarla meşgul hale geliyor. Daha cinselliği düşünmeye başladığı anda, asıl odaklandığı konu zevk almak ya da doyuma ulaşmak değil, 'başarıya ulaşmak' oluyor.

* Kadınlarda da görülür mü? Orgazm güçlüğü yaşayan ve özellikle bunu bir takıntıya dönüştüren kadınların da 'orgazma ulaşmak' ile ilgili bir çeşit performans anksiyetesi yaşadıklarını, böylece orgazma ulaşmanın daha da güç hale geldiğini gözlüyoruz. Yatağa, orgazma yani 'başarıya' ulaşmak hedefiyle giren kadının cinselliğin keyfini çıkarmak yerine 'hedefe odaklanması', orgazmını daha da güçleştiriyor. Bütün bunların ardında ise kişinin kendine olan güvensizliği oluyor.

* İnsanlar cinsel hayatlarını mükemmel yapmak için çaba gösteriyor mu? Erkeklerin en az yüzde 62'si cinsel hayatlarını iyileştirmek istiyor. Her

* erkekten biri de ileri düzeyde cinsel tatmini artırmak istediğini söylüyor. Erkeklerin yüzde n1'i yeterli düzeyde ereksiyona sahip olamadığını söylemişti. Ama sadece yüzde n1'i değil, erkeklerin yüzde 62'si daha fazla tatmin olmak istiyor. Arada bir boşluk var. Kadınların da yüzde n1'i daha fazla tatmin olmak istiyor. Her

* erkekten 3'ü bunun için tedavisi görmek istiyor, cinsel hayatlarını iyileştirecekse ilaç tedavisine hazırlar. Türkiye'de bu oran daha da fazla Türk erkeklerinin yüzde 81'i "Gerekirse ilaç bile kullanırız" diyorlar.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Kanser De Olurum Kariyer De Yaparım
 Kanser Virajını Çok Hızlı Döndü
 Meclis Beyaz Bastona Alıştı!
 Eroğlu Anemiyi Bile Tuşa Getirdi
 Diyalize Bağlı Öss'ye Girdi,sağlığını Kazandı!
 Mevsim Değişikliklerin-de Bağışıklık Sisteminize Destek Olun
 Önce Spermleri Oluyor Sonra Bebekleri!
 Paskalya'da Türkiye'ye Tüp Bebek Turları Yapılıyor
 Demet Gülüm 25 Yıl Sonra Yeniden Dünyaya Geldi!
 Sabredenler 'tüp Aile' Oluyor
 Ssk'lıya Tüp Bebek Dampingi
 Konuşmaya En Güzel Deneyimden Başlayın
 Mutlu Seksin Yolu Özgüvenden Geçiyor
 Mutlu Seks Başarıyı Artırıyor
Kandırmak kolay mı?
Kandırmak kolay mı?
Eğer bir takım sözlere çabucak inanıyorsanız, saflık derecenizi...
Türkiye bu gece atv'de 'Star Avı'na çıkıyor
Türkiye bu gece atv'de 'Star Avı'na çıkıyor
atv'nin yetenek yarışması Star Avı'nın finalistleri bu akşam canlı...
Mankenlerle şıklık yarışı
Mankenlerle şıklık yarışı
Cengiz Abazoğlu defilesinde sadece podyumda değil davetliler arasında...
Araf'tan intikam için geliyor
Araf'tan intikam için geliyor
Şu sıralar Türk sinemasında korku filmlerine ilgi çok. Hele dini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.