kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İlişki mi yoksa kabus mu?
İlişki mi yoksa kabus mu?

İlişkilerde beklentilerimizi yüksek tutmak bizi hayalkırıklığına uğratıyor ve mutsuz ediyor
Geçenlerde bir arkadaşım ilişkilerden yana dertleniyordu. "Her şey çok iyi başlıyor, son derece ilgili, karizmatik, sürekli arıyor veya mesaj yolluyor, bir heves "tamam bu!" diyorum, ondan sonra gerçek yüzü ortaya çıkıyor.'' "Gerçek yüzü mü ortaya çıkıyor, yoksa senin en başta kapıldığın özellikler bir ilişkiyi götürecek özellikler olmadığı için mi hayalkırıklığına uğruyorsun?" dedim... Hayalinizdeki ilişkiyi bulamamaktan şikayetçiyseniz belki de beraber olmak istediğiniz insanı yanlış yerde, yanlış bir şekilde arıyorsunuz. Yani oyunu doğru oynamıyorsunuz. Önce gerçekten ne istediğinize karar verin ve kurbağaları öpmeyi bırakıp, sizin için doğru insanı bulun.

BEYAZ ATLI PRENS
Televizyonda muhteşem düğünlerin gösterildiği bir program seyrediyordum geçenlerde. Adam yakışıklı, karizmatik, zengin. Kadın çok güzel. Evleniyorlar. Adamın hayali 1001 gece masalları misali bir düğün hazırlamakmış. Eh parası da var, en ince ayrıntıya kadar düğünü dizayn etmiş, ikisi de konukların arasına atların üstünde geliyorlar, herkes masallardaki gibi giyinmiş, binlerce güvercin uçuruluyor falan... Düğün sonrası televizyon programında ikisi de konuşuyorlar. Anlıyorsunuz ki kadın için güzel evlerinin bahçesinde verecekleri bir parti bile yeterli ama adam için gösterişi olmayan bir parti söz konusu bile olamazdı.. Kadının düşündüğünün zerre kadar önemi yok, program boyunca kadını konuşturmadı bile kendi ideallerini anlatabilmek için... Düşündüm de 20'li yaşlarımdaki tecrübesizliğimle böyle bir adamı beyaz atlı prens olarak görürdüm, şimdi ise gördüğüm tek şey; aman Allahım bu kadar başkalarının onayı için yaşayan bir adamla nasıl evlenebilir? Erkekler hayatımıza "işte aradığım kadın bu" diyebilmek için girmiyorlar. Bizler gibi karakter, özellik, o özel kişiyi bulabilme arayışı içinde değiller.. Ama istedikleri arabayı, botu almak için sonsuz zaman harcayabilirler. Bu demektir ki biz kadınlar onların ilgisini çekeceğiz. Ancak sadece ilgisini çekebilmek için bir başkası olmaya çalışıyorsanız, onlara aksesuar olmaktan ileri gidemezsiniz.

GELECEK OLMALI
Diyelim yeni birisi ile tanışıyorsunuz. Daha ilk çıktığınızda sizi lüks bir restorana götürüp teknesini anlatıyor, altın saatini gözünüzün içine sokuyor olması pek çok kadın için ideal adam sınıfına girmesine yeterli. Gerçekten böyle bir adamla yaşamak ister misiniz? Sizi en başta bir erkeğe çeken özellikler uzun vadede Onu iyi bir eş yapmıyor. Kendisinden çok, ailesine para, zaman ve enerjisini harcayan birisini tercih etmez misiniz? Sadece kendisi için yaşayan, kontrolcü, geçinmesi zor birisi ile beraberseniz gerçekten yaramaz. Anlamsız sosyal aktivitelerle dolu, üretkenlikten uzak, sizi ve ilişkiyi hiçbir yere getirmeyecek erkekler gözünüzü boyamasın diye yazıyorum. Birkaç sefer görüşmek için eğlenceli biri olabilir ama bir gelecek olmadığı kesin. Eğer hayalinizdeki erkek size her türlü ilgiyi gösterecek, sadık bir George Clooney ise daha baştan kendinizi mutsuzluğa hazırlıyorsunuz. Oscar gecesini sunan Amerikalı meşhur politik komedyen John Stewart, George Clooney'nin en iyi film adayı olan "Good Night Good Luck" filmine, "George Clonney'nin sadece filminin ismi bu değil, çıktığı tüm kadınlarla da geceyi böyle bitiriyor" diye espri yapmıştı. Mükemmel bir erkek yok, mükemmel bir kadın yok, mükemmel bir ilişki yok, her ne kadar bunu bildiğimizi söylesek de yine de beklentilerimizi yüksek tutmak bizi hayalkırıklığına sürüklüyor ve mutsuz ediyor. Bir ilişkiyi götüren, beraber olmaktan zevk aldığınız, ait olduğunuzu hissettiğiniz, olduğunuz gibi olmanızdan sizi rahatsız hissettirmeyecek, ılık, samimi bir tecrübe, işte aradığınız kişi bu olmalı size bunu hissettiren. İhtiyaçlarınızın birleştiği, paylaştığınız, sizi tamamlayan, hayata beraber anlam saptadığınız kişi. Hedefiniz bu olmalı...

Elvan Demirkan

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Yatak odası için öneriler
 Beckham'ın 'savaşçı' kimliği
 The Cardigans geliyooor
 Motor tutkunları nefes kesecek
 Moda fotoğrafçıları seksi yorumluyor
 Ünlü ressamlar bu sergide
 Ressamın elinden mücevher tasarımı
 Kızılderililerle tanışıyoruz
 Whitesnake Türkiye'yi fethedecek
 Tavada lezzet var
 İnternette çocuk tacizi
 Tiyatromuz neler gördü neler yaşadı
 Caz eşliğinde yemek keyfi
 Bazı aşklar nefretle başlar
 Çocuklara müjde!
 Rastlantılar ve felaketler
 İlişkiniz sizin elinizde
 Gerçek İsviçre yemeği deneyin
 Baharı Bebek'te karşılayın
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Sophia Loren, Birand için ne dedi?
Geçen hafta bu...
MEHMET TEZ
İçtiysen içtin, kime ne?
"Sex Pistols'a göre Rock & Roll...
Türk yazar Umar'a Amsterdam'da saldırı
Türk yazar Umar'a Amsterdam'da saldırı
Hollanda'da iki yıl önce öldürülen ünlü yönetmen Theo Van...
Türkülerin solan 'Çiçek'ine veda
Türkülerin solan 'Çiçek'ine veda
Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Ali Ekber Çiçek, sevenleri...
Komandolar Tunceli'de
Tunceli'de önceki akşam PKK'lıların bir jandarma karakoluna...
Tatbikatta TÜBİTAK bombası
Türk Hava Kuvvetleri'nin Konya'da F-16 ve F-4 uçaklarıyla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.