kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Serhatlı Anderlecht şampiyonluğa koşuyor
Serhatlı Anderlecht şampiyonluğa koşuyor

Fenerbahçe'de 6 sezon oynayıp 3 şampiyonluk gördükten sonra Anderlecht'e transfer olanSerhat Akın, 4. şampiyonluğu için gün sayıyor.
Serhat Akın, RSC Anderlecht ile 4. şampiyonluğun peşinde olduğunu ve pazar günü deplasmandaki AA Gent maçının çok önemli olduğunu belirterek, ''Bu maçı kazanırsak, Standart Liege de maçını kaybettiği taktirde şampiyon olacağız. Belçika Birinci Ligi'nde 2 puan farkla lideriz. 6 sezonda, 3 kez Fenerbahçe ile şampiyonluk sevincini yaşadım. Anderlecht ile 4. kez şampiyonluğun heyecanını yaşamak istiyorum. Bu gerçekleşirse,
Belçika futbol tarihinde şampiyon olan ilk Türk ben olacağım. Avrupa'da ve dünyada ilk kez bir Türk futbolcusu şampiyonluğu yaşayacak. Anderlecht'in şampiyon olması için kalan iki maçımızı da almamız lazım. İki puan avantajlıyız, ancak şampiyon değiliz'' diye konuştu.
''Fenerbahçe'de 5 sezon oynayıp, yurtdışına gelip, şampiyonluğu yaşamak kariyerim için güzel bir olay olacak'' diyen Serhat, şöyle devam etti:
''Anderlecht'e gelmeden önce iki hedef belirlemiştim. Biri Şampiyonlar Ligi'nde oynamak, onu sezon başında gerçekleştirdim.

İkincisi ise Anderlecht ile şampiyon olmak. İkinci hedefime de inşallah 2 hafta içinde ulaşacağım. Şampiyon olmak için her şey kendi elimizde. Kaybedersek, kendimiz kaybederiz. İnce hesaplara gerek yok. Bu sezon 10 golüm ve 11 asistim var. Oynadığım süre içinde çok büyük bir başarı benim için. Sakatlıklar geçirdim ve takımdan ayrı kaldım. Daha çok oynayabilseydim, sanıyorum daha çok gol atıp, daha çok asist yapabilirdim.''

'FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLUR'

Başarılı golcü futbolcu Serhat, Anderlecht'te birçok kritik gole imza attığı söyledi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın, kendilerinin de Standart Liege ile başa baş mücadele ettiklerini hatırlatan Serhat, ''Ben buradayken eskikulübümün Türkiye'de aynı tür yarışı sürdürmesi çok ilginç. Fenerbahçebana göre şampiyon olur. Ancak Trabzonspor ile çok zor bir deplasmanları var. Trabzonlular, Fenerbahçe'nin, Trabzon'da şampiyon olduğunu unutmadılar. Aralarında bir hesaplaşma var. Ama bu saatten sonra şampiyonluğu verirlerse, kendi suçları olur. Kimseyi suçlamaya hakları olmaz. Gönlümde Fenerbahçe'nin şampiyon olması yatıyor.

İçimdeki hislerime güvenerek, Fenerbahçe'nin şampiyon olacağına da inanıyorum'' şeklinde konuştu.

BİRÇOK TEKLİF ALDI

Serhat Akın, Avrupa ve Türkiye'den birçok kulüpten teklifler aldığını ifade ederek, transfer konusunun sezon sonunda düşünülmesi gereken bir olay olduğunu söyledi.

Transferinden önce Anderlecht'in şampiyon olmasını istediğini vurgulayan Serhat, sözlerine şöyle devam etti:

''Transfer konusunu gündeme getirirsem, takımın moralini bozabilirim. Önümüzdeki iki maçı oynadıktan sonra ben veya kulübümüm başka bir takıma gitmem veya Anderlecht'te kalmam konusunda açıklama yapacağız. Ancak Anderlecht şampiyon olursa, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı var. Benim transfer olacağım kulübün en azındanŞampiyonlar Ligi veya UEFA Kupası'nda oynaması lazım.''

FENERBAHÇE VE ANDERLECHT ARASINDAKİ FARK

Fenerbahçe ile Anderlecht takımları arasındaki farkları değerlendiren Serhat, sarı-lacivertli kulübün çok büyük bir camiaya sahip olduğunu belirtti.

Fenerbahçe'nin baskın ve oyuncuya çok stres veren bir kulüp olduğunu kaydeden Serhat, ''Anderlecht bu konuda daha rahat. Burada özel yaşantıma kimse karışmıyor. Ünlü olmama rağmen rahat davranabiliyorum. Türkiye'de bu konuda sorun yaşıyordum. Örneğin bir lokantaya gittiğimde, taraftarlar veya sevgi gösterisinde bulunan insanlar tabii ki kötü amaçla değil, ikide bir beni rahatsız ediyordu.Onun için o yaşantıyı aramıyorum'' diye konuştu.

ANDERLECHT'E GELME NEDENİ

Serhat Akın, Anderlecht'e gelmesinin nedenlerinden birinin daha büyük bir kulüpte oynamak ve daha iyi teklifler almak olduğunu söyledi.
Fenerbahçe de böyle bir imkanının olmadığını ifade eden Serhat, ''Anderlecht'te ismimi daha iyi duyurabildim'' dedi.

Yurtdışına transfer olan Türk futbolcularının sayısı çok az olduğuna dikkati çeken Türk oyuncu, ''Fenerbahçe'den bir Rüştü Barcelona'ya geldi bir de ben Anderlecht'e geldim. Türkiye ve Türk futbolu dünyada artık saygı gören ve sayılı ülkeler arasına girdi. Avrupa'da benim gibi doğup büyüyen Yıldıraylar, Altıntoplar ve Nuri Şahin gibi oyuncular revaçta. Ama gönlüm isterdi ki Türkiye'den de Avrupa liglerinde daha çok isim top koştursun'' diye konuştu.

Türkiye deki futbolun çok ilerlediğini, Galatasaray ve Beşiktaş'tada çok iyi Türk futbolcular bulunduğunu anlatan Serhat, ''Milli takımımız da dünyada sesini duyuruyor. Anderlecht'te isterdim ki benimdışında iki Türk futbolcusu daha oynasın'' dedi.

'İNAÇLIYIM'

İnançlı bir insan olduğunu ve sahaya çıkmadan önce dua ettiğini vurgulayan Serhat, ''Dualarım Allah ile benim aramda olan bir şey. Amadualarımda her şeyden önce halime şükrediyorum. Daha sonra da kulübüm için iyi bir oyun olması ve sakatlık olmaması için dua ediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Fener'e ceza
 Hasan Şaş polise ifade verdi
 Trabzon-F.Bahçe maçına bin 250 polis
 Kupa finali İzmir'de
 En çok Ronaldinho kazanıyor
 Baki Mercimek Beşiktaş'ta
 Fırtına biçerler
 'Polat nifak ekiyor'
 "Fenerliler hiçbir otoriteyi takmıyor"
 Lütfen ile olmadı
 Fair-play gitti, başarı bitti
 Hakan Şükür direniyor
 116 milyon $'lık soru
 Alex: Daha yarış bitmedi
 Kupa hatırına
 Gerçek can pazarı
 İstanbul park şova hazır
 Trabzon'da hedef Fener
 Kal desinler kalayım
 Beşiktaş günlüğü
 Kulaklarını mı çekeyim?
 Vardar: Geniş revizyon gerekiyor
 Sakarya'ya sürpriz
 Motivasyon için ishal lösemi oldu
 Appiah'a Çizme'den iki talip
 Potada final heyecanı başlıyor
 Süper Lig panoraması
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Trabzon'a hangi sistem
Bir teknik direktörün...
MURAT DEMİRYAS
Daum: 3, Gerets: 1
Derbi maçlarında skoru tayin edecek...
Operasyona şehit olan çavuşun adı verildi
Operasyona şehit olan çavuşun adı verildi
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya ağır darbe vurmayı hedefleyen...
Atatürk'e vali selamı
Atatürk'e vali selamı
Çanakkale Savaşları'nın 91'inci yıldönümü anma törenleri için...
Vanessa jean ile bile nefes kesti
Vanessa jean ile bile nefes kesti
Genç yaşına rağmen gösterdiği performansla top modeller arasında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu