kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan-Rice görüşmesi
Rice: PKK terörünün engellenmesi için birlikte çalışacağız
Bryza: Operasyon konusunda tartışmaya girmiş değiliz
Rice: Türkiye'nin AB'ye girmesi gerektiğine inanıyorum

Rice: PKK terörünün engellenmesi için birlikte çalışacağız

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Dışişleri Bakanı Gül ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında ABD, Türkiye ve Irak arasında üçlü bir mekanizma kurularak, PKK terörünün engellenmesi için birlikte çalışacaklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice,Türkiye ile ABD arasındaki stratejik ortaklığı geleceğe taşıyacak ortak vizyon geliştirme konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, Türkiye'nin demokrasi ve İslam arasında herhangi bir çatışmanın bulunmadığının ''en iyi örneği'' olduğunu söyledi.


Rice, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Başbakanlık Merkez Binası'nda baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye'nin ABD için son derece önemli bir müttefik ve dost ülke olduğunu belirtti. Türkiye ile pek çok ortak değerleri paylaştıklarını ifade eden Rice, Türkiye ile ilişkilere ve daha demokratik ve barışçıl bir dünya konusunda ortak çalışma kabiliyetlerine güvenlerinin sonsuz olduğunu bildirdi.

Rice, ''Görüşmelerimizde Türkiye ile ABD arasında stratejik ortaklığı geleceğe taşıyacak ortak bir vizyon geliştirmek konusunda mutabakata vardık. Bu anlamda bir mekanizma geliştirerek, sürekli ve daha sık görüşmeye, iki tarafı ilgilendiren ve ortak çıkarlarımızın bulunduğu konularda daha fazla yoğunlaşmaya karar verdik'' dedi. Gül ile birçok konuyu tartışma olanağı bulduğunu belirten Rice, ''Sayın Bakan'a, Irak hükümetiyle ilişkileri geliştirme konusundaki çabalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Türkiye ve ABD'nin Irak'ta istikrarlı, demokratik, aynı zamanda birleşik bir hükümetin kurulması konusunda ortak bir amacı var ve bu amacımızı aynı zamanda Iraklılarla da paylaşıyoruz'' diye konuştu.

''Sayın Gül ile ayrıca terörizmle mücadele konusunu da görüştük. ABD, siz de biliyorsunuz ki PKK'yı terörist örgüt olarak tanıyan ve terör örgütleri listesine dahil eden ilk ülkeydi'' diyen Rice, ABD olarak, ortak çabalar çerçevesinde istihbarat paylaşımı ya da başka yöntemlerle Irak'ta herhangi bir boşluk oluşması ve PKK'nın bu boşluktan faydalanmasını engelleme konusunda Türk tarafı ile hemfikir olduklarını belirtti.

ABD ile Türkiye'nin Irak hükümetiyle ortak çabalarının devam edeceğini belirten Rice, ABD, Türkiye ve Irak arasında üçlü bir mekanizma kurularak, PKK terörünün engellenmesi için birlikte çalışacaklarını söyledi.

Bakan Gül ile Ortadoğu ve İran konularını da ele aldıklarını belirten Rice, İran'ın uluslararası toplum ve BM'nin beklentilerine yanıt vermesi konusunda aynı görüşü paylaştıklarını kaydetti. İran'dan son dönemde gelen açıklamaların endişe verici olduğunu da söyleyen Rice, İran'ın bilgi, teknoloji ve uzmanlığı başkalarıyla paylaşmasının da başlıca korkuları arasında yer aldığını ve bunu engellemek istediklerini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Rice, ABD hükümetinin güçlü ve demokratik bir Ortadoğu görmek istediğini söyleyerek, bu konuda ''Türkiye'den daha iyi bir müttefik ve güçlü bir destekçileri'' bulunmadığını, Türkiye'nin ''demokrasi ve İslam arasında herhangi bir çatışmanın bulunmadığı yönündeki en iyi örnek'' olduğunu kaydetti. Türkiye'de insanların inançlarını yerine getirirken aynı zamanda özgürlüklerden de faydalandıklarını söyleyen Rice, bu bölgede bu değerlerin hakim olmasının önemine dikkat çekti.
Rice, Türkiye ile Irak, Afganistan ve Genişletilmiş Ortadoğu Projesi konularında birlikte çalıştıklarını belirterek, demokratik bir Ortadoğu'nun tesis edilmesi konusundaki çabaların sürmesi gerektiğini söyledi.

Rice, düzenlenen ortak basın toplantısında soruları da yanıtladı. Terör örgütü PKK ile mücadeleye ilişkin soru üzerine Rice, sınırların mümkün olduğunca güvenli olmasının önemine işaret ederek, Iraklıların kendi topraklarının terör örgütlerince kullanılmaması yönündeki çabaların bir parçası olması gerektiğini kaydetti.

Rice, Türkiye, Irak ve ABD arasında bu konudaki mevcut mekanizmayı hatırlatarak, bunun tekrar aktif hale getirilmesinin gerektiğini bildirdi. Terör örgütü ile mücadelede istihbarat paylaştıklarını söyleyen Rice, ABD olarak PKK ile mücadelede geçmişteki gibi gelecekte de aktif olacaklarını kaydetti.

Irak'ta istikrar için yapabilecekleri bütün katkıyı yapmak istediklerini söyleyen Rice, Irak, Türkiye ve koalisyon güçleri arasında işbirliği kurulmasının önemine dikkat çekti.

İRAN'IN NÜKLEER PROGRAMI

İran'ın nükleer programı konusunda gelecek ay Bakü'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a nasıl bir mesaj iletmesini beklediklerinin sorulması üzerine Rice, Türkiye'nin de, Bakan Gül'ün de dediği gibi, İran'dan bazı sorumluluklarını yerine getirmesini bekleyen uluslararası kamuoyunun bir parçası olduğunu kaydetti.

Rice, bu çerçevede BM Güvenlik Konseyi'nin de İran'ın nükleer programını tehdit olacak şekilde yürütmemesini istediğini hatırlatarak, ''ABD'nin mesajı bu, Güvenlik Konseyi'nin mesajı bu ve Sayın Gül'ün de dediği gibi, bu aynı zamanda Türkiye'nin de mesajı'' diye konuştu.

İran rejimine ilişkin soru üzerine de Rice, ABD olarak İran halkıyla bir sorunları bulunmadığını, İran'ın muhteşem bir kültür ve muazzam bir halkı bulunduğunu kaydetti. İran halkının mutlaka uluslararası toplumla bütünleşmesi ve modernleşmesi gerektiğini ifade eden Rice, İran halkının güçlü ekonominin bütün nimetlerinden faydalanması gerektiğini, bunun için potansiyeli bulunduğunu, ancak mevcut yönetimin İran halkını uluslararası toplumdan izole etmekte olduğunu söyledi.

Rice, asıl konunun İran'ın nükleer silah yapabilecek teknoloji ve uzmanlığı geliştirmemesi gerektiği olduğunu söyleyerek, ancak İran liderlerinden zaman zaman bu teknolojiyi transfer edeceklerini duyduklarını belirtti. Rice, Bakan Gül ile bu konudaki görüşlerinin ortak olduğunu söyleyerek, Türkiye'den bunu duymaya devam etmeyi istediklerini kaydetti.

ABBAS'IN ZİYARETİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Esenboğa havaalanında neden görüşmediğinin sorulması üzerine de Rice, Abbas ile zaten çok sık görüştüğünü, ancak Abbas ile aynı zamanda havaalanında bulunduklarından haberdar olmadığını söyledi.

Rice, Abbas'ın Filistin yönetiminin seçilmiş başkanı olduğunu, kendisine saygı duyduklarını belirterek, saygıdeğer birisi olduğunu da Tel Aviv'deki saldırıyı hemen kınayarak gösterdiğini kaydetti.

Abbas'ın kınamasının Hamas'tan gelen açıklamayla taban tabana zıt olduğuna işaret eden Rice, ABD olarak Filistin halkına insani yardımlarını artırmak istediklerini bildirdi.

Hamas'ın iktidarın gerektirdiği sorumluluğu anlaması gerektiğini söyleyen Rice, Hamas'ın yol haritasına uyulması gerektiğinin farkına varması ve Ortadoğu Dörtlüsü'nün isteklerine cevap vermesi gerektiğini kaydetti.

GÜL: TERÖRLE MÜCADELE HERKESİN GÖREVİDİR

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, terörle mücadelede uluslararası dayanışmanın önemine dikkat çekerek, ''Birimizin terör örgütünü biraz daha anlayışla karşılar, birini daha çok ciddiye alırsak o zaman uluslararası arenada terörle mücadelede bir zafiyet söz konusu olur'' dedi.

Gül, Başbakanlıkta ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, Türkiye'nin Irak sınırı ötesine operasyon düzenlemesi olasılığına yönelik soru üzerine, terörizmle mücadelenin herkesin görevi olduğunu kaydetti. Bu mücadele sırasında farklı farklı terörist örgütlerin mevcut olduğuna dikkat çeken Gül, uluslararası dayanışmanın çok önemli olduğunu belirterek, ''Birimizin terör örgütünü biraz daha anlayışla karşılar, birini daha çok ciddiye alırsak o zaman uluslararası arenadaterörle mücadelede bir zafiyet söz konusu olur'' dedi.

Türkiye'nin PKK terör örgütünden çok zarar gördüğünü, binlerce insanını kaybettiğini hatırlatan Gül, terör örgütü PKK'nın insanlık dışı her türlü katliamı yaptığını belirtti. Bakan Gül, Irak'taki otorite boşluğundan dolayı terör örgütü mensuplarının özellikle bu ülkenin kuzeyini adeta eğitim kampı haline getirdiğini söyleyerek, binlerce terör örgütü mensubunun orada olduğunu ve otorite boşluğundan dolayı serbest hareket ettiklerini kaydetti.

Son dönemde bu teröristlerin tekrar Türkiye'ye sızmakta olduğuna, güvenlik güçlerine saldırdığına ve birçok şehit verilmeye başlandığına dikkat çeken Gül, ''Tabii ki her ülke kendi tedbirini alacaktır, biz de tedbirlerimizi alıyoruz. Ama bu tedbirleri alırken uluslararası ve komşular arası işbirliğine çok önem veriyoruz'' diye konuştu. Bakan Gül, bu konuda ''Irak'taki koalisyon güçleri ve Irak hükümetinden büyük beklentileri bulunduğunu'' söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''PKK herkes tarafından terör örgütü olarak kabul edildiğine göre onlarla da mücadele etmek gerekmektedir. Bizim yaptığımız şudur; sınırlarımızı daha iyi kontrol etmektir. Eğer Irak hükümeti kendi güvenlik güçlerini kurar, kendi sınırlarına hakim olur, kendi toprakları üzerinde yarın kendilerine de tehdit olacak olan teröristlerle mücadele ederse bizim o zaman yapacak hiçbir şeyimiz yoktur. Biz kendi topraklarımızı kendimiz koruyoruz. Bu konuda zafiyetler var. Bizim bugünlerde gazetelerde çıkan haberlerin hiçbiri yeni bir şey değildir. Baharla birlikte teröristler faaliyete geçtiği,sınırlardan sızdığı için güvenlik güçlerimiz tedbir almaktadır, yapılan şey budur, yeni değildir. Geçen senelerde de aynı şekilde bu tedbirler alınmıştır. Yoksa bizim herhangi bir ülkenin, komşumuzun toprağında gözümüz yoktur. Bizim en çok arzumuz, Irak'ın demokratik yapıya kavuşması, kendi halkı ve komşularıyla barışık olması, toprak ve siyasi birliğini koruması ve bu bölgede ekonomik işbirliğinin daha da ileri boyutlara ulaşmasıdır.''

MAHMUD ABBAS'IN ZİYARETİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın ziyaretine ilişkin soru üzerine de Gül, Türkiye'nin bölgede komşularıyla iyi ilişkileri olan bir ülke olduğunu söyleyerek, gerek Filistin gerekse İsrail ile tarihiilişkileri bulunduğunu hatırlattı. Bakan Gül, Türkiye'nin her iki ülkeyle de iyi ilişkisi bulunan ender ülkelerden biri olduğuna işaret ederek, Abbas'ın Türkiye'nin bu durumundan faydalanarak barışa yardımcı olmasını ve aktif davranmasınıistediğini kaydetti. Abbas'ın Filistin-İsrail sorununun daha tehlikeliboyutlara ulaşmaması için Türkiye'nin aktif olması gerektiğini söylediğini belirten Gül, Türkiye'nin halen Filistin'e sosyal ve ekonomik yardımlar yaptığını, daha çok kan ve göz yaşının dökülmemesi için daha çok gayret sarf etmek gerektiğini belirtti.

STRATEJİK ORTAKLIK

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türk-Amerikan stratejik ortaklığını geleceğe taşıyacak bir vizyon belgesinin hazırlanması konusunda mutabakata varıldığını söyledi.

Gül, Başbakanlık'ta ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ''Dost ve müttefik ABD'nin Dışişleri Bakanını Türkiye'de görmekten büyük memnuniyet duyduğunu'' söyledi.

Rice'ın göreve geldikten sonra ziyaret ettiği ilk ülkeler arasındaTürkiye'nin de bulunduğunu hatırlatan Gül, kendisinin de geçen ay ABD'yi ziyaret etmek istediğini, ancak rahatsızlığı nedeniyle bu geziyi gerçekleştiremediğini kaydetti.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerde ikili ilişkileri ve iki ülkeyi ilgilendiren bölge ve uluslararası konuları samimiyetle ele aldıklarını belirten Gül, iki müttefik ülke olarak ortak vizyon, ortakhedef ve ortak çalışmaların olduğuna işaret etti.

Görüşmelerde ilişkileri daha da güçlendiremeye karar verdiklerini kaydeden Gül, iki ülkenin demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve serbest piyasa ekonomisi gibi değerleri paylaştığını ifade etti. Bunların dünyada barış ve güvenliğin sağlanmasında önemine işaret eden Gül, bu açıdan çok yakın işbirliği içinde olduklarını kaydetti. Gül, bu çerçevede, ''Türk-Amerikan stratejik ortaklığını geleceği taşıyacak bir vizyon belgesinin hazırlanması konusunda mutabakata vardık'' dedi.

İki ülke çevresinde birçok olayın cereyan ettiğini ifade eden Gül,bunlarla ilgili daha yakın istişarede bulunmak ve mekanizmaya oturtmakiçin böyle bir ihtiyacı hissettiklerini söyledi. Bugünkü dünyanın çok farklı bir dünya olduğunu ifade eden Gül, bu nedenle çok daha yakın işbirliğine gerek olduğuna dikkati çekti.

Görüşmede bu çerçevede Irak'ı da ele aldıklarını söyleyen Gül, Irak'ta siyasi sürecin çalışıyor olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini belirtti. Gül, başbakanın belli olduğunu, kısa sürede diğer adımların da atılmasının beklendiğini belirtti.

''TERÖRLE MÜCADELEDE DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ BEKLENTİSİ''

Terörle mücadelenin iki ülkenin de önem verdiği bir konu olduğunu belirten Gül, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadelesinin çok iyi bilindiğine işaret etti.

ABD'nin PKK'yı terör örgütleri listesine alan ilk ülke olduğunu hatırlatan Gül, ABD'nin bu konuda Türkiye'ye yardımlarını unutmadıklarını söyledi. Gül, ''Ama kendilerinden çok daha fazla işbirliği ve beklentimiz olduğunu da paylaştık. Özellikle kuzey Irak'ın otorite boşluğundan yararlanan terör örgütünün tekrar zarar vermeye başladığını Rice ile paylaştım'' diye konuştu.

Gül, Türkiye'nin bölgede nükleer silahların yayılmasına karşı olduğunu da aktardığını, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'na (NPT) taraf olan İran'ın bu konuda şeffaf olması ve dünyanın beklentilerini en iyi şekilde karşılaması gerektiğini belirtti. Bu çerçevede diplomatik çabalara ümit bağlandığını ifade eden Gül, ''Ümit ederiz ki diplomatik gayretler neticesinde bu konu da barışçı şekilde sona erer'' dedi.

Kıbrıs ile ilgili olarak da Türkiye'nin görüşlerini anlattığını bildiren Gül, ABD'ye bu konuda verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Gül, ABD'nin Türkiye'nin AB sürecine verdiği desteğin de önemine işaret etti.
Gül, görüşmelerde Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin karşılıklı güvene dayandığının altının kuvvetle çizildiğini, daha çok istişare ve daha çok görüş alışverişinde bulunulması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldığını kaydetti.

KORUMA TİMLERİ GÜVENLİĞİ SAĞLIYOR

Esenboğa Havaalanı'nda Dışişleri Bakanlığı ve ABD Büyükelçiliği yetkilileri tarafından karşılanan Rice'a bir buket çiçek verildi.

Rice, havaalanında uçaktan indikten sonra apronda kendisini bekleyen araca binerek, havaalanından ayrıldı.

Türkiye'yi yaklaşık bir yıl aradan sonra ikinci kez ziyaret eden Rice'ın temaslarında, ikili ilişkilerin yanı sıra İran, Irak, terörle mücadele, Ortadoğu, Hamas'ın Ankara ziyareti, Türkiye'nin AB süreci ve Kıbrıs gibi konuların ele alınması bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın, Ankara temasları sırasında güvenliğini özel eğitimli ''koruma timleri'' sağlıyor.

Bu çerçevede, Esenboğa Havalimanı ile Rice'ın kalacağı otel ve kullanacağı güzergahlarda üst düzey güvenlik önlemleri alınıyor.
Rice için ABD'den getirilen özel zırhlı araçlar kullanılırken, Rice'ın yakın korumasını CIA görevlileri ile birlikte özel eğitimli yakın koruma timleri yapıyor.

Ayrıca, olası bir terör saldırısı ya da protesto eylemi nedeniyle önlem olarak birden fazla güzergahta tedbir alınıyor.

Rice'ın kullanacağı güzergahlarda ''sıfır trafik'' uygulaması yapılacak. Güzergahtaki yollar Rice'ın geçişinden önce trafiğe kapatılacak ve duraklamadan otele gelmesi sağlanacak.

Rice'ın kalacağı otel ve çevresi ile ABD Büyükelçiliği civarında da ek güvenlik önlemleri alınıyor. Otele çıkan cadde ve sokaklar polis
kontrolüne alınırken, yakınlardaki bazı binaların çatısında da keskin nişancılar bulunacak.

Ayrıca Rice'ın görüşmelere giderken izleyeceği güzergahların alternatiflerinde de aynı önlemlerin alınması sağlanacak. Tüm bu
tedbirler için trafik, çevik kuvvet ve yakın koruma polislerinden oluşan yaklaşık bin polis görev yapacak.

Bu arada, havaalanına gelen basın mensuplarına da sıkı güvenlik tedbirleri uygulandı. Gazetecilerin çantaları ve kameraları, özel eğitimli köpekler kullanılarak kontrol edildi.

-''ÜÇLÜ MEKANİZMA CANLANDIRILACAK''

ABD Dışişleri Bakanı Rice, Ankara'ya gelmeden önce gündemindeki bazı konularda önemli mesajlar verdi.

Rice Atina'ya giderken yaptığı açıklamada, Irak'ta yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte Türkiye-ABD-Irak arasındaki üçlü mekanizmanın
canlandırılarak terör örgütü PKK'ya karşı çabaların iki katına çıkarılacağını söyledi.

Rice, ''Şunu özellikle vurgulamak isterim ki Türkiye'nin PKK konusuna verdiği önemin farkındayız ve ABD, tabii ki PKK'yı terörist
bir örgüt olarak kabul ediyor. Irak'ta yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte Türkiye-ABD-Irak arasında kurulu üçlü mekanizmanın yeniden
canlandırılması için çabalarımızı iki katına çıkarmak isteyeceğiz'' dedi.

''Irak'ın kuzeyinde istikrarlı bir güvenlik durumunun sürmesi ve yeni Irak hükümetinin, Türkiye'ye, ABD'ye ve koalisyona katılması, PKK
konusunun ele alınacağı yöntem olmalı. Türklere mesajım bu olacak'' diyen Rice, PKK ile mücadelenin kuzey Irak'ta daha fazla
istikrarsızlığa yol açmaması gerektiğini ve Türkiye'nin bu görüşe katılacağını sandığını söyledi.

İran konusunda da Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi kararının arkasında olduğuna ve İran'a aynı yönde mesajlar gönderdiğini
inandığını belirten Rice, demokrasiye ve Avrupa geleneklerine güçlü biçimde demirlemiş Türkiye'nin, aynı zamanda Ortadoğu'nun geleceğine
ilişkin söyleyecek birçok sözü olduğunu da kaydetti.

Hamas ziyaretinin hatırlatılması üzerine Rice, Türkiye'nin BM, ABD, AB ve Rusya'dan oluşan Ortadoğu Dörtlüsü'nün koşullarına uyması
gerektiğini Hamas'a ilettiğini bildirdi.

Rice, Atina temaslarında da Türkiye'nin AB'ye girmesi gerektiğini belirterek, ''Türkiye Avrupa ülkesidir ve Avrupa karakteri
taşımalıdır'' dedi.

Ancak Türkiye'nin AB'ye girişi öncesinde yapması gereken çok şey olduğunu kaydeden Rice, Kıbrıs'ın da bu konulardan biri olduğunu
belirtti. Rice, bir yandan Türkiye'nin bu konuda yapması gerekenler olduğunu ifade ederken, diğer yandan da Türk tarafına uygulanan izolasyonun hafifletilmesi gerektiğine işaret etti.

TERÖRLE MÜCADELEDE DAYANIŞMA

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek de Bakanlar Kurulu toplantısının ardından dün yaptığı açıklamada, hiçbir ülkenin teröre karşı yüzde yüz
korunmadığını ifade ederek, bu nedenle ülkeler arasında bu konuda kalıcı, sürekli ve netice alıcı bir işbirliği olması gerektiğine işaret etti.

ABD'nin PKK'yı bir terör örgütü olarak kabul ettiğini hatırlatan Çiçek, bu alandaki işbirliğinin bugün daha ileri bir noktaya götürülmesi gerektiğini söyledi. Çiçek, terörle mücadelede işbirliğinde istihbarı bilgi ve finansman kaynağı konusundaki çalışmaların tek başına yetmeyeceğini, operasyonel işbirliğinin de terörle mücadelede gerekli bir konu olduğunu belirtti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Atıkların faturası şoföre
 İmza kampanyasına 7 yıl hapis
 İkitelli'deki yangın söndürüldü
 Fatih'te yangın: 1 yaralı
 Levent'te 2 araba kundaklandı
 Anzak Koyu'nda tarihi buluşma
 Operasyona şehit olan çavuşun adı verildi
 Atatürk'e vali selamı
 Fatsa'da sakız krizi
 Dinçer: Yırtıcı hayvan gibi parçalıyorlar
 Kırmızı halılı VIP cenazesi
 Bu köyler SABAH okurlarının eseri
 Fuhuş pazarında sıralamaya girdik
 Mason kavgası yargıda
 Özbey: Beni iade etmeyin
 'Bana şantaj yapmak istedi'
 Depremde ölen 316 canın bedeli 50 YTL
 Kara çarşaflı geçit törenine inceleme
 Selim Sadak'tan "Operasyonları durdurun" çağrısı
 Diyarbakır'da 80 çocuk yargılanacak
 Barolar, Başsavcı'ya karşı Savcı'yı destekledi
 Türkiye'de ilk mağara envanteri
 İstanbul ve Edirne'de 82 mülteci yakalandı
YILMAZ ÖZDİL
Üç yıl önce... Üç yıl sonra...
Başbakan'ın beli tutuldu,...
ERGUN BABAHAN
Arınç ve mesajı
Uzun zamandır gündemde olmayan "daha...
MEHMET BARLAS
Güneydoğu'ya askeri yığınak neyi amaçlıyor?
Geçenlerde...
UMUR TALU
Rüya gibi ülke!
İki yıl kadar önce, "su...
FATİH ALTAYLI
Türk siyasetinde Fransızlaşma
Türk siyasetinde bir...
ERDAL ŞAFAK
Hoş geldin bebek
Diyarbakır Büyükşehir...
'Hamas büyük bir hataydı'
ABD'ye iki yıl öncesine kadar danışmanlık yapan biriydi Richard...
Bush'un odasını Jagger kapıverdi
Bush, Avusturya gezisinde ABD başkanlarının geleneksel kral...
Fırtına biçerler
Fırtına biçerler
Galatasaray Başkan Yardımcısı Polat, derbideki olaylar nedeniyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu