kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erkek idare edildiğini bilmek istemiyor
Erkek idare edildiğini bilmek istemiyor
Ruhsal dölleyenim tarih hocam oldu
Kitap fikri başlangıçta Mustafa'yı tedirgin etti

Erkek, kadın yönetsin ister

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eşi Aylin Kotil Sarıgül, Cumhuriyet Gazetesi'ndeki yazılarını "Benim İçin Ateş Yakar mısın?" kitabında topladı. Sarıgül, "Erkekler evlendiklerinde onları yönetecek bir kadın arar" diyor.


Erkek idare edildiğini bilmek istemiyor

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eşi Aylin Kotil Sarıgül kitap yazdı. Sarıgül evliliklerin kadının fedakarlığıyla yürüdüğünü söylüyor: "Benim yemeklerde aileyi birleştirme çabam bile bir şeydir".

Çarşamba günü saat 14.00'teydi randevumuz. Yazılarından birinde randevu saatlerine gösterdiği özen ve geç kalanın "Ne yaparsınız, trafik işte" deyince gerildiğini belirtmesi beni iyice telaşlandırdı. Üstelik biz çarşambaları çok yoğunuz. Röportaja gergin başlamamak için epey önce çıktım yola ama trafik gerçekten çok kötüydü. Sanırım sadece 10 dakika geç kaldım! Bundan iki yıl kadar önce Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün bir gazeteciye yüklü miktarda para ödeyerek eşi adına kitap yazdırdığı iddialarıyla gündeme gelen Aylin Kotil Sarıgül ile yazarlığı ve "Benim için ateş yakar mısın" kitabı hakkında konuştuk. Cumhuriyet Gazetesi'nde pazar günleri yazdığı yazıları topladığı kitap, Detay Yayınları tarafından okuyucuya ulaştırıldı. İstanbul'un birçok yerinde otobüs duraklarında ve sokak panolarında afişleri bulunan kitabın tanıtımı için ilk etapta 25 bin dolar bütçe ayrılmış. Yayınevi yöneticisi Ferit Özkaşıkçı, bu miktarın 50 bin dolara çıkabileceğini de söylüyor. Bu da yetmezse, miktar yeniden düzenlenebilirmiş. Neyse, biz dönelim Sarıgül ile yaptığımız söyleşiye. ABD'deki Capella Üniversitesi'nde doktora eğitimi gören Sarıgül ile görüştüğümüz yer, İstanbul'un trafik sorununu çözecek projelerden biri olan Marmaray'ın Yenikapı istasyonu için yapılan çalışmaların sürdürüldüğü alandı. Niye mi? İlk soru da bu oldu zaten...

- Neden burada buluşmak istediniz? - Tarih dersleri alıyorum. Burayı keşfetmem tarih hocamın tavsiyesiyle oldu. Burada orijinal haliyle bir liman bulundu, gemiler çıktı. 4. yüzyıla ait Konstantin suru bulundu. Bu surun hemen üstünde 5. dönem Theodosius suru da var. Bu alan çok önemli ve tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Metro çalışması da yapılıyor burada ve "Bunları kaldırın bir yere, çalışmayı yapalım" diyorlar. Oysa yetkililerin isteği buranın koruma altına alınması.

'ANLAŞILABİLİR BİR YAZARIM'

- Peki, ne zamandan bu yana yazıyorsunuz? - Ben kendimi bildim bileli yazarak ifade ederim kendimi. Etrafımdaki olayları yazarak anlatırım. Tesadüf eseri kuzenim gördü "Ne bunlar?" dedi. "Yazılarım" dedim. Beni teşvik etti... Cumhuriyet'te yazmaya başladım. Fikret Bey de "Bunları kitapta toplayalım" dedi.

- İki yıl kadar önce Mustafa Sarıgül'ün sizin adınıza bir gazeteciye kitap yazdırdığı iddia edildi. Hatta bu gazetecinin adı kodlandı... - C.B. idi galiba...

- Bu söylentiler kitabın hazırlık çalışması sırasında sizi rahatsız etmedi mi? - Basmaya karar verdikten sonra etmedi. O dönem içinde çok hoşuma gittiğini söyleyemem ama sonuçta bu lafı çıkaranların sorunu diye düşünüyorum.

- Okurlardan aldığınız tepkiler nasıl? - Çok güzel mailler alıyorum. Onlar beni cesaretlendirdi. Güzel tepkiler alınca bu kötü bir fikir değil diye düşündüm.

- İyi bir yazar olduğunuzu düşünüyor musunuz? - İyi bir yazardan ziyade, anlaşılabilir buluyorum kendimi. Bunu da okuyuculardan aldığım tepkilerden anlıyorum. Ortak hislere dokunabiliyorum galiba... Zaten "İyiyim" dedikten sonra iniş başlar bence.

- Kitabınızda göze çarpan en önemli konu başlıklarından biri de babalar ve kızları... Sizinki nasıl bir ilişkiydi? - Babalar ve kızları arasında özel bir ilişki olduğuna inanıyorum. Bizimki çok daha özeldi. Belki babamı kaybetmemin de bir etkisi var böyle hissetmemde. Evlenirken anneler konuşur kızlarıyla. Benimle babam konuşmuş, birtakım nasihatlar vermişti. Benimle paylaştığı "Aman annene söyleme" dediği birçok sırrı vardı.

- "Gün gelip de kadın fedakarlık yapmayı kestiğinde evlilikler de son bulmaktadır" demişsiniz bir yazınızda. Bu cümle sizin evliliğiniz için de geçerli mi? - Kadınların anaç ruhu var. Erkekler anneleri tarafından el bebek, gül bebek büyütülüyor. Evlendikleri ya da birlikte olduklarında anneleri gibi onları idare eden, yöneten ama aynı zamanda sevdikleri bir kadın arıyorlar. Tabii erkek idare edildiğini doğrudan bilmek istemiyor. Fakat erkek kadınlar tarafından idare edilmek istiyor bence.

- Mustafa Bey'i de sizin yönlendirdiğinizi söyleyebilir miyiz? - En azından aileyi ayakta tutmaya çalışırken... Benim yemeklerde, aileyi bir araya getirme çabam bile bir şeydir. Ona kalsa hiç böyle bir şey olmayacak.

- Fedakarlığı yapan taraf daha çok siz misiniz? - Tabii toparlamaya çalışıyorum. Aileyi bir araya getirmeye, birbirimiz için değerli olduğumuzu hissettirmeye çalışıyorum.

Halime Sürek Kahveci

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 'Bi dakka bekle dedim!'
 Koçları sayesinde ayakta kalıyorlar
 Sadece krem sürerek cilt güzelliği olmaz
 Şifalı çay kaşıkları
 Feminen bugün bayilerde
 Her mekanın hikayesi var
 Bu saatler size servet kazandırabilir
 'Yeni modellerimiz sert kadınlar için'
 Stil
 Gündüz antrenmanda akşam evde beraberler
 Beynin elektrik akımı bozuk
 Silahtarağa Santrali artık sanat üretecek
 Güzel olmak için önce mutlu olmak gerek
 Başlarını okşasanız yeter
 Bir jean devinin hikayesi
 Milyon dolarlık muhteşem saatler
 Mavi saçlı punk dönemi bitti
 Seray Sever'e benzemez
 Nirvana İstanbul'daydı!
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Yunuslar ve Lale Devri
Suyun içinden bir şey hopladı.
SUNAY AKIN
Tay tay!..
İstanbul Oyuncak Müzesi'nin üçüncü katında,...
ÜLKÜ TAMER
Biz meğer operaya gitmişiz
Madem "şampiyonluğun düğümünü...
ALİ POYRAZOĞLU
Turizmde kedi patlaması
Çaktınız mı? Geçen haftaki...
AYŞE BRAV
Her şey çocuğun gözü önünde yaşanmamalı
Hakikaten anne...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Yedikleri çocuğun gelişimini etkiler
Beslenme yaşam için...
Sanki bir Tarantino filmi
Sanki bir Tarantino filmi
Tipik Amerikan bir senaryoya İskoçyalı yönetmenin getirdiği yorum...
Ruhları da bedenler kadar yaklaştıran dans
Ruhları da bedenler kadar yaklaştıran dans
Ne tuhaf, ne çekici, sanki büyüleyici bir film... Olabilecek en...
'Şimdiki müşteri tahsilli'
Refik Meyhanesi'nin sahibi Refik Aslan, 68 yıldır bu işin içinde.
'Utanmıyorum, hiç de özür dilemedim'
Geçtiğimiz günlerde alkolden baygın düşmüş halde görüntülenen Teoman,...
'Ben de annemi o vaziyette görsem, ölürüm yani...'
- Siz kendi boşluğunuzu seviyor musunuz?
- Onu doldurmaya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.