kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor
23 Nisan Türkmenistan'da kutlanıyor
23 Nisan Bakü'de de kutlandı
1935 TBMM oturumu canlandırıldı

Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor

TBMM Başkanı Bülent Arınç başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törene, Arınç'ın yanı sıra ana muhalefet partisi lideri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bazı bakanlar, TBMM başkanvekilleri, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

Tören, Arınç başkanlığındaki heyetin Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. Arınç'ın, üzerinde ''TBMM Başkanı'' yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden
oluşan çelengi, Atatürk'ün kabrine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

TBMM Başkanı Arınç, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

''Büyük Atatürk, önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı destansı bir mücadele sonunda zaferle sonuçlandıran gazi meclisimizin açılışının 86. yıldönümünü büyük bir coşku ve onur ile kutluyoruz. Bu anlamlı günnedeniyle Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekillerimizle birlikte huzurunuzdayız.

Milli irade ve halk egemenliğini temel alarak kurduğun Türkiye Büyük Millet Meclisi, açıldığı yıldan beri ülkenin kaderine el koymuş,milli mücadelemizi yönetmiş, Cumhuriyet'i ilan etmiş ve devrimlerini uygulamaya başlamıştır. Bugün de bize bıraktığın mirası hassasiyetle korumaya devam ettiğimizi bilmenizi isteriz. Milletimiz için büyük birsevinç ve gurur kaynağı olan, aynı zamanda çocuklarımıza bayram olarakhediye ettiğin bu gurur ve coşku dolu günde sana minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.''

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK BAŞKANLIĞINDAKİ HEYET, ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta, KKTC ve dış temsilciliklerde kutlanıyor.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ankara'daki ilk tören, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik başkanlığındaki heyetin, Anıtkabir'i ziyaretiyle gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve beraberindeki Ankara Valisi Kemal Önal, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Saldıray Berk ve bakanlık bürokratlarından oluşan heyet ile yurdun dört bir yanından gelen öğrenci ve öğretmenler, Anıtkabir'i ziyaret etti. Çelik, Atatürk'ün kabrine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir özel defterini imzalayan Çelik, özel deftere şunları yazdı:

''Büyük Atatürk, Büyük bir azim ve kararlılıkla kurmuş olduğun Türkiye Büyük MilletMeclisi, 86 yaşında. TBMM'nin kuruluş gününü, istikbalimizin teminatı Türk çocuklarına bayram olarak armağan ettiğin için sana Türk çocukları değil tüm dünya çocukları minnettardır.Ulu önder, çocuklarımıza, gençlerimize senin koyduğun ilkeler ışığında çağdaş eğitim vermek için seferber durumdayız. Yine bu milletbayramında huzurundayız. Senden aldığımız güç ve ışıkla geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Ruhun şad olsun.''

Çelik, Misak-ı Milli Kulesi'nden ayrıldıktan sonra tören alanında bekleyen Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenci ve öğretmenlerin yanına giderek bayramlarını kutladı.

BAYRAM NEDENİYLE YURT GENELİNDE ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde kutlanıyor.
Ordu'daki kutlamalarda, Şarkiye Mahallesi'nde Atatürk Anıtı'na çelenk konulduktan sonra törenlere 19 Eylül Stadı'nda devam edildi. 19 Eylül Stadı'nda Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Nevzat Yıldız ve Belediye Başkanı Seyit Torun, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, törende yaptığı konuşmada, Büyük Önder Atatürk'ün bu bayramı çocuklara armağan ettiğini anımsatarak, ''Çocuklar size armağan edilen bu anlamlı armağanın kıymetini bilin'' dedi. Ordu Belediyesi vatandaşlara 10 bin adet Türk Bayrağı ve Atatürk rozeti dağıttı.

BOLU

Bolu'da Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen tören Bolu Valisi Ali Serindağ ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın halkın ve öğrencilerinbayramını kutlamasıyla başladı.

Bolu Valisi Serindağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler şiirler okudu.

Bolu Milli Eğitim Müdürlüğünün çeşitli dallarda düzenlediği yarışmalarda ödül alan öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenciler gösteriler yaptı.

ISPARTA

Isparta'daki törenler, Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Törene, Vali Şemsettin Uzun'un yanı sıra Belediye Başkanı Hasan Balaman, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Ahmet Tekin ve diğer yetkililer katıldı.

Törenin ardından Vali Uzun, koltuğunu Fevzi Paşa İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Özge Çelik'e teslim etti.

Temsili Vali Çelik, eğitim gördüğü okulu için bir süre önce yıkım kararı alınmasıyla ilgili Milli Eğitim Müdürünü aradı. Çelik, okulununyıkılmamasını, derslik yetersizliğinin ise yapılacak ek dersliklerle çözülmesini istedi. Belediye Başkanını da arayan Çelik, Isparta'da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın koltuğunu teslim ettiği Bağlar İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Süleyman Arif Uğur da yetkililerden okulların bahçe düzenlemeleri ve asfaltlama çalışmalarının yapılmasını istedi.

BURDUR

Burdur'daki törenler Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra, Gazi Atatürk Stadı'nda düzenlenen törenlere geçildi. Törene, Burdur Valisi Can Direkçi, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Aydın Bacık, Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya ve diğer yetkililer katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, törende yaptığı konuşmada, ''Sizlere düşen görev, Atatürk'ümüzü bayram coşkusuyla sevmektir. Sizlere düşen görev, çocuk kalbinizle Atatürk'ümüze ve O'nun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni, sevgi, barış ve kardeşlikle yoğurmaktır'' dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde düzenlenen törenlerle kutlanıyor.Rize'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilmesi planlanan tören, havanın yağışlı olması nedeniyle 2 Mart Spor Salonunda yapıldı.

Rize Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ruhi Candan ve Belediye Başkanı Halil Bakırcı, halkı ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik'in yaptığı konuşmanın ardından,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Resim dalında birinci olan Hüseyin Yardımcı İlköğretim Okulu öğrencisi Muhterem Mercan, kazandığı tam altını Şehit Aileleri Derneğine bağışladı. Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Candan, Şehit Aileleri Derneğine vermek üzere altını teslim aldı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı makamını temsili olarak devretti. Vali Çalışıcı'nın makamını devralan İki Eylül İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Esra Memiş, ''Ülke genelinde okullarda meydana gelen şiddet olaylarında 7 öğrenci öldü, 67 öğrenci yaralandı. Hiçbir yetkisi ve yaptırımı olmayan güvenlik elemanları kalıcı soruna kalıcı bir çözüm getirmiyor. İçişleri Bakanlığından öğrenci mevcudu fazla okullara birer polis kadrosu istenmelidir'' diye konuştu.1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Atalay Efeer de, bir grup öğrenciyi makamında kabul etti.Korgeneral Efeer, 23 Nisanın Atatürk'ün Türk çocuklarına verdiği önemin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Öğrencilerden Korgeneral üniforması giyen Cengiz Topel İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Mert Meşinci, Atatürk'ün yolunda gitmekten dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.Korgeneral Efeer, daha sonra Meşinci'ye makamını temsili olarak devretti.

ELAZIĞ

Elazığ'daki kutlamalar, Vali Muammer Muşmal, 8. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Okay Sekmen, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, kurum ve kuruluş temsilcilerinin vilayet önündekiAtatürk
Anıtı'na çelenk koymalarıyla başladı.

Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Abdullah Çelik, temsili olarak valilik makamına oturdu. Çelik, çocuklara güvenilmesini isteyerek, Türk çocuklarının ülkelerine faydalı olacağına inandığını söyledi.

Çelik, daha sonra Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, Sağlık Müdürü Dr. Kanuni Keklik, Çevre ve Orman Müdürü Şefik Kara ile Gençlikve Spor Müdürü Sedat Acar'dan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Atatürk Stadyumu'ndaki İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşan Milli Eğitim Müdürü Büyükbaş, öğrencilere, ''Sizleri Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda yetiştirmek, her türlü tehlikelere karşı bilinçlendirmek ve korumanın temel görevimiz olduğunun bilincindeyiz'' diye seslendi.

Kutlamalarda şiirler okundu, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi ve engelli çocuklar arası koşu yarışması yapıldı.
İldeki ilköğretim okullarındaki 430 öğrenciden oluşturulan ekipler, toplu olarak Elazığ, Diyarbakır, Bingöl, Artvin ve Azeri halkoyunları gösterisi sundu.Kutlamalara katılan Nahçıvan Türk Koleji öğrencileri de bir konserverdi.

SİVEREK

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki tören, Kaymakam Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Hasan Çelebi ve 107. Topçu Alay Komutanı Kurmay AlbayAhmet Nevres Erkin'in, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Firkan Tüysüz Şehir Stadyumu'nda devam eden etkinliklerde, konuşanSiverek Kaymakamı Yavuz, ''Siverekliler kadını, yaşlısı ve çocuğuyla bu bayramda birlik ve beraberlik mesajı verdiler'' dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Çelik, törenlere son 10 yılın en kalabalık katılımın gerçekleştiğini belirterek, bu coşkunun bundan sonraki bayramlarda da yaşamasını dilediklerini söyledi.
Öğrencilerin şiirler okuduğu ve çeşitli gösteriler sunduğu töreninardından,

Siverek Kaymakamı Yavuz, Belediye Başkanı Çelebi ve 107. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Erkin, törenlere katılan öğrenci ve öğretmenlere karanfil vererek, bayramlarını kutladı.

Törene katılan tüm öğretmen ve öğrencilere karanfil verildiği ve bu çerçevede yaklaşık 5 bin karanfilin dağıtıldığı belirtilen törenlere, Siverek'teki mülki amirlerin yanı sıra, öğretmen, öğrenci ve binlerce vatandaş katıldı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Özkök: Sınır ötesi operasyon söylentileri doğru değil
 Karaköy'de turiste saldırı
 Maraş'ta 3.9'luk deprem
 Milli Piyango çekildi
 PKK istihbaratını paylaşıyoruz
 Kadıköy suçlaması
 Bu koylara kıymayın
 İki genç kız, trafik magandası kurbanı
 Anzaklar atalarını anıyor
 Askerle polis arasında yetki kavgası
 Maçta kafaya çıktı komaya girdi
 35 metrelik susuz kuyuda can pazarı
 Eğitime 21 bin bilgisayar
 Eğitim-Sen şiddete karşı yürüdü
 Karayılan füzeden kurtuldu
 Koruculara yeni statü veriliyor
 'Terör yasasına direneceğiz'
 Türban yasağına çarşaflı protesto
 635 kişinin ölürken bile tek bir arayanı çıkmamış
 Emniyet değnekçilere savaş açtı
 Kayıp trilyon silbaştan
 İzmir'de de şüpheli varil
 Pepe: Variller kesin Unifar'ın
 Pamuk PEN konferansında
YILMAZ ÖZDİL
23 Nisan
"Benim oğlum vali...
ERGUN BABAHAN
Ulusal Egemenlik Bayramı kutlu olsun!
Bugün 23 Nisan.
MEHMET BARLAS
Kapı önündeki ayakkabılar krizi yaşanıyor
Türkiye'nin...
UMUR TALU
Darbeciye ibret olsun!
Neye inanmakta ısrarlıysanız,...
FATİH ALTAYLI
Aile içi tartışalım mı?
Çok değer verdiğimiz iki...
ERDAL ŞAFAK
Şeref ve Vatan
Fransız donanmasından "Jean...
Nein zu Nazis (Nazilere hayır)
Yabancıların Neo-Nazilerce saldırıya uğraması Almanları isyan...
Üç puan için kurşun döktürdü
İki yıl öncenin kupa şampiyonu Arap takımı, ligde dibe vurunca...
Herkes haddini bilecek
Herkes haddini bilecek
Süper finalin tek süperi F.Bahçe idi. Direkten dönen 3 top tarihi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu