kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Reha Muhtar @ SABAH
 
Dünyanın tepesindeki bir mekan...
Şarap esasen kırmızıdır...

Dünyanın tepesindeki bir mekan...

Bazı restoranlar vardır... Daha girişten kendini belli eder... Fazla söze gerek bırakmaz... "Ben böyleyim" diye bağırır... 4 yıldır Harbiye Açık Hava'nın karşısında hizmet veren Loft'u hep duydum... Dergilerde, gazetelerde bir sürü tanıdık, sosyete mensubu ve ünlünün oradan bulunmaktan mutlu olduklarından haberdar oldum... "Ha şimdi, ha yarın" derken, bir türlü Loft'un seçkin müşterileri arasına giremedim... Geçen gün Hülya (Avşar) laf arasında Loft'tan söz edince, kendi kendime "Tamam" dedim... "Artık gideceksin... Bunu daha fazla ertelemeyeceksin..."

***

Loft fazlaca büyük olmayan, ama fazlaca seçkin bir yer... Ankara'nın ünlü RV restoranı vardır... Dıştan görünüşü daha doğrusu içten dışarı manzarası biraz orayı andırıyor... Çim, yeşillik ve bitki ağırlıklı, iddiasız bir doğa dekoru, geniş camların hemen dışında boy gösteriyor... İçi tamamen New York Manhattan stili dekorize edilmiş... Snob bir mekan... Her masanın kendine has tavan ışığı, barı, ışıklandırma biçimiyle, Amerikalılar'ın 'privacy' dedikleri, masa mahremiyetine özen gösterilmiş... İki masa bitişik olduğu halde, değişik separasyon ve dekorasyon teknikleriyle 'privacy' sağlanmış... Bir masanın bir başka masayla bağlantısı önemli ölçüde koparılmış... Konuşmalar ve sohbetlerin özel tutulmasına özen gösterilmiş... Yılların alışkanlığından mıdır bilmem ama mönü önüme bir kere geldi mi, yemeklerden ve yazılış biçimlerinden, nasıl lezzette bir mutfak olduğunu pek bilmem demem... Yemeklerin yazılışlarına yansıyan özelliklerinden mutfak kendini belli eder... Emek harcanmış mı, harcanmamış mı ortaya çıkar... Farklılık var mı yok mu, satır aralarından selam çakar... Sıradan mı, gastronomik mi; mürekkebin biçiminden göze hemen hitap eder... Loft'un mönüsü bağırıyor, "Ben çok iyiyim" diye... Ilık deniz börülcesinin yanındaki cevizli domatesli sosu belirtilmesinden anlatıyor kendini, "Ben herkes gibi değilim" dediğini... Yemekler güzel, sunum güzel... Hatta, gastronomik bir restoran ölçüsünde güzel... Zaten işletmecisi ünlü Borsa Lokantası'nın işletmecisi... Yemeklerin lezzetli olması normal... Gelen müşteriler kaliteli ve seçkin... Daha çok Amerikan tarz müşteriyle yabancı işadamları var Loft'ta... Rahat sohbet edip, güzel yemek yiyebileceğiniz, ses fazla olmadığından beyninizi de dinlendirebileceğiniz bir ortam var Loft'ta...

***

Diyorsunuz ki; "Hani öyle bir anlatıyorsun ki, bir şey var söyleyeceksin ama söyleyemiyor, ıkınıyorsun sıkılıyorsun..." Var ıkınıp sıkıldığım bir şey Loft'ta; doğru... Olmazsa hatırım kalır zaten... Efendim, her şey çok iyi hoş da, biraz sanki ruhsuzluk var mekânda... Hani biraz daha sıcak, biraz da sempatik, hani biraz daha cıvıltılı bir mekan olabilirmiş oysa... Üzerinize afiyet, fazla snobize durumlar... Bende biraz kaşıntı yaratırlar... Herkesin kendi havasında yemeğine dalması iyidir iyi olmasına da... Bu kadar masa mahremiyeti ya da 'privacy'nin olduğu ortamda... Biraz da diyorum mekâna bir ortak ruh kalsa...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Burjuva yaşayan bir yaz gecesi mekanı: SUNSET   / 15-04-2006
 Saloon, Bistro 33 ve Buz...   / 08-04-2006
 İstanbul ve Kadıköy artık iki ayrı merkezdir...   / 01-04-2006
 Cezayir'e kaç yıldız?   / 25-03-2006
 İstanbul sosyetesinin yeni mekânı Tuus'a üç yıldız   / 18-03-2006
 Shu Bar'da bir Akrep Nalan gecesi...   / 11-03-2006
 Namlı kebabçısı daha havalı   / 04-03-2006
 House Cafe   / 25-02-2006
 Başbakan'ın kızı İtalyan restoranında...   / 18-02-2006
 Mezzaluna'daki Fransız   / 28-01-2006
REHA MUHTAR
Dünyanın tepesindeki bir mekan...
Bazı restoranlar...
GÜLSE BİRSEL
Karun hazinesini çalıveemişlee!
Karun'un hazinelerini de...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Piliç kumpir
Patatesleri soymadan...
'Nelson kızı' ona emanet
'Nelson kızı' ona emanet
Mayo sektörünün önde gelen firmalarından Nelson, 2007 kataloğunda yer...
Naomi'ye 20'nci yıl partisi düzenleyecek
Naomi'ye 20'nci yıl partisi düzenleyecek
Dünya jet-set'iyle sıkı dostluklar kuran işadamı Ömer Karacan, artık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.