kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Piliç kumpir
Patatesleri soymadan kabuklarını fırçalayın, topraklı kısımlarını yıkayıp, temizleyin. Birkaç yerine bıçak batırın. Bol suda 1 çorba kaşığı sirke ile biraz yumuşayana kadar pişirin. Haşlanan patateslerin üzerinden kapak şeklinde parça kesin. Büyük kısmın içini tatlı kaşığı ile oyun. Soğumaya bırakın. Kapak parçasının da kabuğunu soyup, kırıklı patates parçaları ile bir kapta toplayın. Zeytinyağında soğanı pembeleştirip, salamı içine atın. 3 dakika hızlı ateşte çevirin. Soğuduktan sonra mantarı, patates kırıklarını, süt, yumurta, peynir, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edip, iyice karıştırın. Elde ettiğiniz harcı, oyduğunuz kabuklu patateslerin içine tepeleme doldurup, kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Maydanoz veya herhangi bir yeşillik ile süsleyip, sıcak servis yapın.

6 kişilik
*
1 paket etli salam (parçalanmış)
* 6 adet büyük boy patates
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı soğan (ince kıyılmış)
* 1 su bardağı mantar (ince kıyılmış)
* 1/2 su bardağı süt
* 2 adet yumurta (çırpılmış)
* 1 su bardağı beyazpeynir (kırıklanmış)
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber
* Maydanoz (süslmeek için)

Isırgan çorbası
Isırgan otlarını kaynar suya batırıp çıkarın. Yaprakları, körpe kısımları ve gövde dalı kalacak şeklide kopartın. Kalın gövde dallarını demet yapıp bağlayın, 3 su bardağı su ile 20 dakika kaynatıp süzün, suyunu ayırın. Soğan ve sarmısağı zeytinyağında sarartın. Unu katıp biraz çevirin ve süzdüğünüz su, toz tavuk bulyon, ısırganın körpe uçları ve yapraklarını ilave edin. 10 dakika kaynatıp robottan geçirin ve tekrar ateşe koyun. Kaynadıktan sonra kremayı ve kalan suyu katıp, 5 dakika daha pişirin. Acı pulbiberi, 2 çorba kaşığı zeytinyağında kızdırıp, üzerine dökün. Kırıklanmış tulum peyniri ile birlikte servis yapın.

6 kişilik
*
1 demet ısırgan otu
* 1 adet büyük boy soğan (iri kıyılmış)
* 10 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 6 su bardağı su (kaynar)
* 1 çorba kaşığı toz tavuk bulyon
* 4 çorba kaşığı krema veya 6 çorba kaşığı süt
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı acı pul biber

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kolay sufle   / 21-04-2006
 Ton balıklı ekmekler   / 19-04-2006
 Kuru fasulye köftesi   / 18-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 17-04-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 16-04-2006
 Portakal şerbetli haşhaş keki   / 15-04-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 14-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 12-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 11-04-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-04-2006
REHA MUHTAR
Dünyanın tepesindeki bir mekan...
Bazı restoranlar...
GÜLSE BİRSEL
Karun hazinesini çalıveemişlee!
Karun'un hazinelerini de...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Piliç kumpir
Patatesleri soymadan...
'Nelson kızı' ona emanet
'Nelson kızı' ona emanet
Mayo sektörünün önde gelen firmalarından Nelson, 2007 kataloğunda yer...
Naomi'ye 20'nci yıl partisi düzenleyecek
Naomi'ye 20'nci yıl partisi düzenleyecek
Dünya jet-set'iyle sıkı dostluklar kuran işadamı Ömer Karacan, artık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.