Lezzet Güneşi
Piliç kumpir Patatesleri soymadan kabuklarını fırçalayın, topraklı kısımlarını yıkayıp, temizleyin. Birkaç yerine bıçak batırın. Bol suda 1 çorba kaşığı sirke ile biraz yumuşayana kadar pişirin. Haşlanan patateslerin üzerinden kapak şeklinde parça kesin. Büyük kısmın içini tatlı kaşığı ile oyun. Soğumaya bırakın. Kapak parçasının da kabuğunu soyup, kırıklı patates parçaları ile bir kapta toplayın. Zeytinyağında soğanı pembeleştirip, salamı içine atın. 3 dakika hızlı ateşte çevirin. Soğuduktan sonra mantarı, patates kırıklarını, süt, yumurta, peynir, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edip, iyice karıştırın. Elde ettiğiniz harcı, oyduğunuz kabuklu patateslerin içine tepeleme doldurup, kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Maydanoz veya herhangi bir yeşillik ile süsleyip, sıcak servis yapın.
6 kişilik * 1 paket etli salam (parçalanmış) * 6 adet büyük boy patates * 1 çorba kaşığı sirke * 1 su bardağı zeytinyağı * 1 su bardağı soğan (ince kıyılmış) * 1 su bardağı mantar (ince kıyılmış) * 1/2 su bardağı süt * 2 adet yumurta (çırpılmış) * 1 su bardağı beyazpeynir (kırıklanmış) * Tuz, karabiber, kırmızıbiber * Maydanoz (süslmeek için)
Isırgan çorbası Isırgan otlarını kaynar suya batırıp çıkarın. Yaprakları, körpe kısımları ve gövde dalı kalacak şeklide kopartın. Kalın gövde dallarını demet yapıp bağlayın, 3 su bardağı su ile 20 dakika kaynatıp süzün, suyunu ayırın. Soğan ve sarmısağı zeytinyağında sarartın. Unu katıp biraz çevirin ve süzdüğünüz su, toz tavuk bulyon, ısırganın körpe uçları ve yapraklarını ilave edin. 10 dakika kaynatıp robottan geçirin ve tekrar ateşe koyun. Kaynadıktan sonra kremayı ve kalan suyu katıp, 5 dakika daha pişirin. Acı pulbiberi, 2 çorba kaşığı zeytinyağında kızdırıp, üzerine dökün. Kırıklanmış tulum peyniri ile birlikte servis yapın.
6 kişilik * 1 demet ısırgan otu * 1 adet büyük boy soğan (iri kıyılmış) * 10 diş sarmısak (dövülmüş) * 1/2 çay bardağı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı un * 6 su bardağı su (kaynar) * 1 çorba kaşığı toz tavuk bulyon * 4 çorba kaşığı krema veya 6 çorba kaşığı süt * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı acı pul biber
|