kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Vali iddiaları yalanladı
Vali iddiaları yalanladı

Kocaeli Valisi Erdal Ata, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi kuruluşları tarafından kendisine Mercedes makam aracı verilmesi haberleri üzerine bir açıklama yaptı.

Vali Ata, birçok resmi kurumun araçlarının bağışlandığını, yapılan her şeyin yasal olduğunu ve yargı önünde hesaplaşacağını söyledi.

Makamında yaptığı açıklamada, birçok kurumun valiliklere hibe araç verdiğini dile getiren Kocaeli Valisi Erdal Ata, hakkında çıkan haberlerin insafsızlık olduğunu söyledi.

Daha önce kullanılan makam aracının da Cumhurbaşkanı tarafından
valiliğe verildiğini ifade eden Vali Ata, "Dilovası'ndaki OSB'deki çevre kirliliğini bizim makam aracımıza bağlayarak bir takım haberler yapıldı. Şimdi kamuoyuna şunu sormak gerekiyor; bizim makam aracımız 3-4 ay önce alındı. Dilovası'ndaki kirlilik bizim makam aracı sonrasında başladıysa yapılan haberler o zaman doğru demektir. Ayrıca makam aracıyla Dilovası'ndaki OSB ile hiçbir alakası yoktur. İlimizde kurulmuş ancak henüz faaliyete geçmemiş Kimyacılar Mermerciler, Kömürcüler, Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi aldı. Bunların çevreyle ilgili sorunları yoktur. Bu öküz altında buzağı aramaktan ve gündemi saptırmaktan başka bir şey değildir" şeklinde konuştu.

Dilovası bölgesindeki hava ve çevre kirliliğinin önlenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Vali Ata, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Nedir bunlar denetimlere ağırlık vererek tüm sanayi kuruluşlarının üzerine ayrım yapmadan hassasiyetle gidiyoruz. İlk defa bizim dönemimizde yapılmıştır.

TÜBİTAK Gebze Yüksek Teknoloji ve Kocaeli Üniversitesi'nde Dilovası'ndaki hava kirliliği haritası çıkarttırılmıştır. Maliyeti Dilovası OSB tarafından karşılanmıştır. Ve hava kirliliğine sebep olan tüm sanayi kuruluşları bu rapor doğrultusunda ne yapılması gerekiyorsa bizim çevre il müdürlüğü tarafından onlara noksanlarının giderilmesi için makul süreler verilmiştir ve takip ediliyor. Ayrıca oradaki birçok sanayi kuruluşunun arıtma tesisleri vardır.

Ancak evsel nitelikli artıma tesisleri olmadığı için özellikle bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da ihtiyacını karşılayacak biçimde Çevre ve Orman Bakanlığımız'ın Avrupa birliği fonlarından sağladığı kaynakla evsel nitelikli atıkların arıtılarak denize deşarj edilmesiyle ilgili projeler hazırlanmıştır. Bunlar yapılırken tutup da bu çalışmaları görmemezlikten gelip hava kirliliğini alınan makam aracına bağlamak insafsızlıktır. Buradaki sanayi kuruluşları 30-40 yıllık kuruluşlardır. Burada yasalara aykırı hiçbir şey yoktur. Yapılan her şey yasaldır. Organize Sanayi Bölgeleri sadece benim zamanımda Valiliğe araç hibe etmemiştir. Bizim daha öncede kullandığımız makam aracı Hyundai tarafından Cumhurbaşkanı'na verilmiştir. O da bize bağışlanmıştır. Bir araç bağışlandı, okul yapıldı, spor kompleksi diye hiçbir kuruluşa ayrım yapılmamıştır. Yapıldığını iddia eden varsa belgesini koysun."

Ucuz kahramanlık yapıldığını da söyleyen Ata, "Okul yapan, spor yapan birçok firmaya da defalarca ceza verilmiştir. Böyle ucuz şov yapmak yoktur. Hepsiyle yargı önünde hesaplaşacağım. Birçok resmi kurumun araçları bağışlanmıştır. Birilerinin kuyruğuna bastık onların serzenişi sızlanışı vardır. Ucuz kahramanlık yoktur. Alınan Mercedes'in fiyatını bile yanlış yazmışlardır" diye konuştu.

Kocaeli Valiliği tarafından 2002 yılında 13 tesise 169 milyar 286 milyon, 2003 yılında 12 tesise 190 milyar 800 milyon, 2004 yılında 51 tesise 621 milyar 851 milyon ve 2005 yılında 82 tesise 227 milyar para cezası kesildiğini kaydeden Vali Ata, 2006 yılında ise aralarında Çolakoğlu, Yıldız Entegre, DYO boya, Unifar Kimya gibi firmaların bulunduğu 51 kuruluşa çevreyi kirlettiği gerekçesiyle ceza verildiğini söyledi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "PKK konusunda istihbarat bilgilerini paylaşıyoruz"
 İzmir'de şüpheli variller
 Pepe: Trakya büyüklüğünde orman kuracağız
 Van Savcısı'nı bu paragraf götürdü
 'İsterseniz ısırayım'
 'Tarihe Saygı'da ilk proje tamamlandı
 Çok gol olur
 Bodrum'da 'mavi-yeşil' protesto
 Sinan köylüleri bu kez koruculardan şikâyetçi
 Tartışmalı Göztepe camisi için yeni bir yer bulundu
 Cerrah gözaltındaki Pitbull'u ziyaret etti
 Savcı'dan dayak ısrarı
 Saddam'ın saatleri Mardin'de 400 dolar
YILMAZ ÖZDİL
Bu maçı alıcaz...
Dünyanın "en ünlü" ve "en...
MEHMET BARLAS
Siyaset de değişmeli
Önceki gün Sabah'ı ziyaret eden...
HINCAL ULUÇ
Dinlemeye doyamadığım plaklar!..
Üçü arka arkaya geldi..
FATİH ALTAYLI
Şemdinli baştan ele alınmalı
Van Cumhuriyet Savcısı...
ERDAL ŞAFAK
Okulda ölüm
Verilere göre dünyada ortalama...
MEHMET ALTAN
Bomba atanları savcı yapın
Aslında bu kadar kaba saba,...
Mahmud Abbas: Erdoğan'ı ben cesaretlendirdim
Yarın Türkiye'ye gelecek olan Filistin lideri Mahmud Abbas, Hamas...
Jintao'nun ziyareti gaflarla gölgelendi
Çin Devlet Başkanı Hu Jintao'nun, ilk kez gerçekleştirdiği Amerika...
Bir sezona bedel
Bir sezona bedel
Bugün 19.00'da Türkiye'de nefesler tutulacak. Herkes F.Bahçe-G.Saray...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu