kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türk: DTP ile PKK’nın tabanı aynı

Demokratik Toplum Partisi Eşbaşkanı Ahmet Türk, PKK ile DTP’nin tabanlarının aynı olduğunu söyledi..

Demokratik Toplum Partisi (DTP) eşbaşkanı Ahmet Türk önceki gün ATV'de yayınlanan "Teke Tek" programında Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı.

Ahmet Türk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in gazetelerde yayınlanan "elimizi uzattık elimizi ısırdılar" sözlerine büyük tepki gösterdi. Ahmet Türk, PKK ile DTP'nin tabanlarının da aynı olduğunu söyledi.

"GENEL AF ÖCALAN'I DA KAPSAMALI"

"Teke Tek" programında DTP'nin önemli taleplerinden birisinin kültürel haklar ile birlikte, genel af olduğunu söyleyen Fatih Altaylı, Ahmet
Türk'e "sizin bu af talebiniz içinde Abdullah Öcalan'ın da af edilmesi var mı?" sorusunu yöneltti. DTP eşbaşkanı Ahmet Türk bu soruya "Bir af çıkartıldığı zaman şahıslara göre af çıkmaz. Bunun ismi genel aftır" cevabını verdi. Toplumda bu konuda gelişebilecek hassasiyetler dolayısı ile Abdullah Öcalan'ın bu affın kapsamı içine aşamalı olarak alınabileceğini söyleyen Ahmet Türk, aşamalı bir af önerisinde bulundu. Ahmet Türk konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Mesela bir af çıkartılır ama bunun aşamaları olur. Aşamalı bazı şeyleri de getirebilirsiniz. Ama partimizin istediği genel bir aftır. Fakat bir af gelir ama bu aşama aşama getirilir. Ama bizim istediğimiz bir genel aftır. Herkesi kapsayan bir genel aftır. Ama toplum hassasiyetleri dikkate alınarak farklı şeyler de yapılabilir. Yani beş ay sonra altı ay sonra farklı bir şey yapılır. Şartlar koşullar neyi gerektiriyorsa o yapılır."

Ahmet Türk, geçmişte Turgut Özal'ın bir af çalışması olduğunu iddia ederek "Geçmişte Turgut Özal bu konuyla ilgili bir formül geliştirmişti. Teslim olanlar bir kapalı zarfla başvuracaklar ve beş yıl boyunca bir suç işlemezler ise affedileceklerdi. Ahmet Türk "Yani Öcalan daha sonra afedilebilir mi" şeklindeki soruya ise "olabilir" diye cevap verdi.

"TABAN PKK'NIN DA BENİM DE TABANIM"

Ahmet Türk PKK ile DTP'nin söylemlerinin birbirine benzediği şeklindeki bir soruya da kendilerinin durumunun dikkate alınması gerektiğini söyledi. Ahmet Türk, Fatih Altaylı'nın PKK ile tabanınız aynı mı sorusuna ise "tabi" diye cevap verdikten sonra "Tabi. Taban herkese hitap ediyor. Benimde tabanımdır, PKK'nın da tabanıdır. Onu görmek gerekiyor. Çok açık olarak söylüyorum. Bu gerçekleri görerek bir formülün ortaya konulması gerekir." dedi. Ahmet Türk DTP uzaylıların örgütü değil, PKK'da uzaylıların örgütü değil. PKK ile DTP'nin tabanı ortak. En fazla oy aldığımız taban belli. Bana oy veren insanın çocuğu dağda. Bunu görerek gerçekleri tahlil etmemiz gerek" diye görüşlerini ifade etti.

"MAKAMINA YAKIŞMADI"

DTP eşbaşkanı Ahmet Türk, programda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in sözlerine de büyük tepki gösterdi. Fatih Altaylı programda Ahmet Türk'e son şiddet eylemlerinden sonra demokratik sürecin kesintiye uğradığını söyledi. Altaylı'nın atılan adımlardan sonra meydana gelen olaylar sonrasında hükümetin de sertleştiğini söyleyerek Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in "elimizi uzattık elimizi ısırdılar" sözlerini anımsattığı Ahmet Türk bu sözlere büyük tepki gösterdi. Ahmet Türk "Kendisine ve makamına yakışmayacak bir kelime. Ne demek yani "elimizi uzattık elimizi ısırdılar". Bunu DTP için söylüyor. Hiçbir diyaloğumuz olmadı ki. Nasıl bir diyalog kuracağımızı tartışmak konuşmak istediğimizi söyledik. Gerçekten hoş bir yaklaşım değil. İnsanları rencide eden bir yaklaşım. 'Elimizi uzattık elimizi ısırdılar' sözünü düşündüğün zaman çok kötü bir şey" sözleri ile tepkisini ifade etti.

"BAYDEMİR HEDEF GÖSTERİLİYOR"

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in olaylar sırasındaki tavrının yadırgandığını söyleyen Fatih Altaylı, Ahmet Türk'e "Baydemir Apo posterleri önünde açıklamalar yaptı. Onun tavrını doğru buluyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Ahmet Türk, bu soruya verdiği cevapta Diyarbakır Belediye Başkanı'na haksızlık yapıldığını söyleyerek " başkanımız olayları kontrol etmeye yönelik gayret sarfetti. İnsanlar zarar görmesin, tahribat olmasın diye çaba gösterdi" dedi. Baydemir hakkında İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin bir soruşturma yaptığını söyleyen Ahmet Türk, başkanın görevden alınması durumunda "Bu büyük bir tepkiye neden olur. Bunu halka anlatamazsınız. Sorun daha da karmaşık hale gelir" dedi.

Ahmet Türk, Vali Efkan Ala'nın önerisiyle gösteri yapan gruplar ile konuştuğunu söyledi. Ahmet Türk "Belediye Başkanımız Diyarbakır şahsında hedef gösteriliyor. Olay mahalline gidip eylemcileri eylemlerinden vazgeçirmek için duygularına hitap etmeniz lazım. Sonuçta siyaset yapıyorsunuz. Bende Nevroz'a gittiğim zaman fotoğraf çektirilirken bir sürü bayrak açıldı. Bunları denetleyemezsiniz. " dedi.

"LEYLA ZANA BEKLEYİP GÖRME GİBİ BİR TAVRA SAHİP"

Ahmet Türk, "Teke Tek" programını yapan Fatih Altaylı'nın "bir dönem hareketinizin sembol ismi haline gelen Leyla Zana gibi isimler DTP içinde yer almıyor. Bu isimler neden sizden uzakta" sorusunu şu sözlerle cevapladı. "DTP'yi başlattığımız zaman beraberdik. Siyaseten çok farklılaştığımız çok farklı düşündüğümüz doğru değil. Ancak siyasi yasaklı olduğu için bir de çezaevinden çıkar çıkmaz yoğun bir şeyle karşılaştığı için , on yıllık bir cezaevi yaşamından sonra beş altı ay yoğun bir etkinlik içine girdi. Çok erken hareket ettiği gibi bir izlenim içinde. Biraz daha beklenmeliydi. Şu anda bekleyip görme gibi bir tavra sahip"

"SARI KIRMIZI YEŞİL KRAVAT TAKTI"

Programın sonunda Fatih Altay'lı izleyicilerden bu konuda yoğun telefonların geldiğini söyleyerek Ahmet Türk'e sarı, kırmızı yeşil renklerin yoğun olduğu bir kravatı takmasının özel bir nedeni olup olmadığını sordu. Ahmet Türk "özel bir nedeni yok. Renkler arasında siyah ve lacivert de var. Elbiseye uygun olduğu için taktım" dedi. Fatih Altaylı'nın "Televizyona çıkarken bu kravatı mı takıyorsunuz" sorusuna ise gülerek "hayır" diye cevap verdi.

HABER MERKEZİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Güneydoğu'ya 40 bin asker gönderildi" iddiası
 Kasuri: Nükleer enerjide işbirliği yapabiliriz
 Varil kabusu bitmiyor
 AB 'Tuzla'yı soracak
 Fuhuş çetesinde 3 memura tutuklama
 İstanbul'da 6 bin kişi yakalandı
 Veznedarı öldürüp, 8 bin YTL'yi çaldılar
 İstanbul'da elektrik kesintisi
 Patlamaya bayraklı tepki
 Edremit'te 25 eve baskın
 Büyükanıt depremi Savcı'yı da götürdü
 Ve Bakan firmayı açıkladı: UNİFAR
 Balıklıgöl'ü de zehirliyorlar
 Akdağ, Hızır gibi yetişti
 Koç, artık gündüz uyumayacak!
 Trabzon'un yeni papazı işbaşı yaptı
 İtalyan öğretmen Müslüman oldu
 Patrik, Ermeni Konferansı'nda
 Örgüt 'Çok turist ölsün' emri vermiş
ALİ KIRCA
Ne yazsan olmaz!
Şimdi bir heyecan dalgasındadır ki...
YILMAZ ÖZDİL
Fair play hikâyedir
Maçtan sonra yorum...
ERGUN BABAHAN
Paşa paşa ihraç!
Yıllar önce Orhan Ayhan bir maç...
MEHMET BARLAS
Rice Ankara'da her şeyi bilmeli
ABD Dışişleri Bakanı...
BALÇİÇEK PAMİR
200 imzası olan her şeyi ister
Göztepe Parkı'na...
UMUR TALU
Çok gittin, geri gel!
Böyle işte... Yetişkinseniz;...
FATİH ALTAYLI
Yılmaz'ın kefili Serdengeçti
Aydın Ayaydın dünkü...
ERDAL ŞAFAK
Zor günlerin eşiğinde
İnsan hakları...
Türk genci dazlakların kurbanı mı oldu?
Irkçılar Rusya'da 4 ay içinde yedi 'yabancıyı' öldürdü... Çoğu...
"Fehriye'yi kaçırdınız zirve de yapamazsınız"
Fehriye Erdal'ın Belçika'nın başkentinde elini kolunu sallayarak...
Sahne sırası benim
Sahne sırası benim
F.Bahçeliler'in çok şey beklediği Fransız yıldız, "G.Saray maçının...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu