kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fener kanatlardan Cimbom göbekten
İki çilingir çıktı meydane
F.Bahçe günlüğü

O atınca Fener alıyor

Cumartesi gecesi yapılacak derbi öncesi iki ilginç veri: F.Bahçe Nobre'nin G.Saray'a gol attığı maçların hepsini kazandı. 'Sağcı' Cimbom'un golleri ise genelde sağ kanattan geldi.

Fener kanatlardan Cimbom göbekten

Bu sezonki 103 golünün 50'sini kanatlardan bulan F.Bahçe, zayıf bölgesi solundan da 15 gol yedi. G.Saray ise gollerinin % 40'ını göbekten attı ve yine en çok göbekten yedi.

Liberal Fenerbahçe
F.Bahçe bu sezon ligde 78, Türkiye Kupası'nda 18, Şampiyonlar Ligi'nde 7, toplam 103 gol attı. Sezonun en golcü takımı olan sarı-lacivertlilerin hücumda en güçlü bölgesi kanatlar. Her iki kanattan hareketli toplarda toplam 32 gol atan F.Bahçe, duran top (korner ve serbest vuruşlar) ortalarıyla 18 gol daha buldu ve kanatlardan toplam 50 gole imza attı. Bu da attığı gollerin neredeyse yarısı. F.Bahçe, frikik ve penaltıları ekleyince duran toplarla 27 gol buldu. Sarı-lacivertlilerin attıkları gollerin dağılımı kanatlar ve göbek olarak dengeli.

Uğurlu Nobre
Nobre'nin gol attığı bütün G.Saray maçlarını kazanan F.Bahçe, bu sezon resmi maçlarda 51 gol yedi. Sarı-lacivertliler nasıl hücumda kanatlarda etkiliyse defansta da kanatlardan deliniyor. İki kanattan yediği toplam gol sayısı 25. Ama özellikle rakibin sağ kanattan yaptığı akınlar tehlikeli oluyor. Burası G.Saray'da Hasan Şaş'ın kullandığı ve etkili olduğu bölge. F.Bahçe sağdan 13 gol yedi. Duran topları da eklersek bu sayı 15'e çıkıyor. Yani F.Bahçe'nin solu zayıf. Ama F.Bahçe rakibine kolay kolay kafa vurdurmuyor. Şu ana kadar sadece 6 kafa golü yedi (%11.7). Ayrıca ceza alanı dışından yediği gol sayısı ise 7 (%13.7). Kanarya, duran toplardan toplam 10 golü kalesinde gördü.

Maç Biter Fener Bitmez
F.Bahçe, maçların son 15 dakikalık periyodunda toplam 31 gole imza attı. Bunların 12 tanesi ise maçların 90 dakikalık bölümü bittikten sonra geldi. En sevilen dakika ise +92. Bu dakikada toplam 6 gol kaydetti. İkinci yarılarda toplam 66 gol bulan sarı-lacivertli ekip en çok golü (14) 76 ile 90 arasında yedi. F.Bahçe savunması maçın başlarında çok dikkatli ve başarılı. Bu sezon ilk 5 dakikada hiç gol yemeyen F.Bahçe, maçların ilk 15 dakikasında kalesinde sadece 5 gol gördü.

Sağcı Galatasaray
Resmi maçlarda 89 gol kaydeden G.Saray, bunların 73'ünü ligde, 15'ini Türkiye Kupası'nda, birini UEFA Kupası'nda attı. Sarı-kırmızılı ekip, özellikle göbekten sonuca gidiyor. G.Saray, gollerin 36'sını, yani yaklaşık % 40'ını (Bu oran F.Bahçe'de %
33)
göbekten buldu.
Sarı-kırmızılıların, diğer bir güçlü tarafı ise sağ kanadı. Cimbom, sağdan hareketli toplarla 22 gol attı. Buna duran toplar eklenince toplam sağ kanat golü 26'yı buluyor. Soldan gol sayısı sadece 8. G.Saray'ın sol kanadı kadar duran toplardaki yetersizliği de dikkat çekici. 89 golünün sadece 10 tanesini (%11.2) duran toplarla bulan sarı-kırmızı ekip, bunların beşini penaltıdan kaydetti. Frikikten hiç golü bulunmayan Cimbom, 5 kez de duran top ortasıyla gole ulaştı. G.Saray'ın orta sahadan uzun toplarla 6 gol buldu. Ceza alanı dışından 8 gol atabilen G.Saray'ın Hakan Şükür gibi bir silaha rağmen kafa golü sayısı 16 (F.Bahçe'nin 25).

Göbekten Açık Veriyor
F.Bahçe'nin hücumda kanatlardan etkili olup defansta da kanatlardan gol yemesi gibi, G.Saray da göbekten atıyor ve yiyor. Ortadan toplam 14 gol yiyen Cimbom, kaleciden ve direkten dönen toplarda ise 5 golü kalesinde gördü. Yani toplam 19 gol göbekten kaynaklanmış. Sol kanadı hücumda olduğu gibi savunmada da biraz zayıf. Rakiplerin sağ kanatlarından G.Saray'a attıkları toplam gol sayısı 8. G.Saray, kendi sağ kanadından ise sadece 5 gol yedi. Duran toplardan yediği gol sayısı 7. Az gibi duruyor ama yenen toplam golün % 19.4'ü olduğu düşünülürse F . B a h ç e karşısında dezavantaj gibi gözüküyor.

Maça Golle Başlıyor
G.Saray maçların ilk yarılarında toplam 40, ilk 15 dakika içerisinde 12 gol kaydetti. Son 15 dakikaya ise 23 gol sığdırdı. En sevdiği dakikalar ise 21, 54 ve +93. Bu dakikalarda 3'er gol kaydetti. İlk yarılarda 21 gol yiyen sarı-kırmızılı ekip ikinci yarılarda sadece 15 golü kalesinde gördü. En zayıf olduğu zaman dilimi ilk yarının son 15 dakikası. Bu bölümde toplam 9 gol yedi. Özellikle ilk yarının ortası ve ikinci yarının başında ise kalesini adeta gole kapatmış durumda olan G.Saray, F.Bahçe'nin en çok gol bulduğu son 15 dakikalık dilimde ise sadece 5 gol yedi.

MURAT DEMİRYAS


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Zaten şampiyonlar
 En büyük maç bu maç
 Bitirim ikili
 Küfüre protesto
 Bu neyin cezası?
 Bizim başkan: 6 maç az!
 Fener ışıl ışıl
 '1 gol atarım, susarlar'
 Avantaj Arsenal'de
 1500 metrede kriz kapıda
 Phidelphia Iverson ve Webber'siz de kazandı
 Voleybola yeni sponsor geldi
 Turistik gezi yaptırmam!
 Federer bir oyun verdi!
 Blatter'den itiraf
 Maçtan notlar
 'Beşiktaş'ı reddettim'
 FIFA'da geriledik
 Günün içinden
KAZIM KANAT
Ev de yansın fareler de
Elbette tepki koyarım! Fener...
VEDAT BAYRAM
Hata kimde?
Biliyorsunuz, F.Bahçe kongresine rakipsiz...
Topbaş, Göztepe Parkı'na 'farklı' bir cami tasarlıyor
Topbaş, Göztepe Parkı'na 'farklı' bir cami tasarlıyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, yargıdan onay çıkarsa...
Bir ayda 600 varil
Bir ayda 600 varil
Tuzla'daki varillerin Unifar firmasına ait olduğunu söyleyen kamyon...
İstanbul'da şov yapacak
İstanbul'da şov yapacak
Ünlü İtalyan top model Vanessa Hessler, 25 Nisan'da İstanbul'a...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu