kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BAŞBAKAN, DEMİR PARMAKLIKLAR ARDINDAN EL SALLADI....   Erzincan Havalimanında Erdoğanı karşılamaya gelen yetkililer içeri alınırken, güvenlik nedeniyle vatandaşlar dışarıda bırakıldı. Erdoğan, dışarıda kendisini bekleyen vatandaşları, demir parmaklıkların arkasından elini uzatıp tokalaşarak selamladı.
İnandığım doğru 'Kürt sorunu vardır'
2 çocuk annesi özel harekâtçı
DTP'li Başkan'ın hatırını sordu, ama randevu vermedi

Erdoğan: Devlete sahip çıkın

Tunceli'ye giden Başbakan Erdoğan halka seslendi: Kürt kökenli vatandaşlarım devletine sahip çıkmalı. El ele, terör örgütüne çanak tutmadan bu işi çözeceğiz. Çünkü örgüt hiçbir zaman temsilciniz olamaz.

İnandığım doğru 'Kürt sorunu vardır'

Başbakan, "Kürt sorunu vardır" sözüne tepkileri, dün Tunceli'de yanıtladı: İnandığım doğruları söylüyorum, Kürt kökenli vatandaşlarımın sorunu vardır... Sorunların bir kısmını çözdük, çözmeye devam ediyoruz. Kürt kökenli vatandaşlarım devletine sahip çıksın, devletin ayrımcılık yapmadığına inansın.

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin il teşkilatı kongresine katılmak üzere gittiği Tunceli'de "Kürt sorunu olduğunu biliyoruz ve çözeceğiz" dedi, Kürt kökenli vatandaşları "devlete sahip çıkmaya" çağırdı. Başbakan, Ulaştırma, Milli Savunma, Tarım ve Köyişleri Bakanları ile dün Erzincan ve Tunceli'ye giderek, partisinin il kongrelerinde yaptığı konuşmalarla Güneydoğu sorunu ve teröre ilişkin mesajlar verdi. İktidarı döneminde yapılan hizmetleri anlatan Erdoğan, adını vermeden CHP'ye çattı, "Bugüne kadar bunlar niye yapılmadı? Neredeydi o çağdaş zihniyetler?
Bunların çağdaşlıkla filan alakası yok. Bunlar gerici, gerici... Bunlar mürteci" dedi. Erdoğan, daha sonra etnik kimlik ve vatandaşlık konusunda şu mesajları verdi: "AK Parti'de etnik milliyetçilik yok. Etnik milliyetçiliğe karşıyız. Bunu böyle bilin. Etnik unsurlar vardır. Ülkede Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abhazası, Boşnağı, Arnavutu vesaire hepsine bizler aynı mesafedeyiz. Fakat bizi birleştiren bir başka bağ var, bu bağ nedir? Hep birlikte farklı etnik kimliklere sahibiz, ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bizi bağlayan bir bağdır. Onun için diyoruz ki; Tek bayrak Türk Bayrağı, tek millet Türk milleti, tek vatan Türk vatanıdır. Bu vatan 780 bin kilometre karelik vatan topraklarıdır.

PKK'YA ÇANAK TUTMADAN
Başbakan, daha sonra, Diyarbakır'da söylediği "Kürt sorunu vardır" sözlerine gelen eleştirileri hatırlatan bir gazeteciye şu yanıtı verdi: "Ben inandığım doğruları söylüyorum. Kabul eden olur, kabul etmeyen olur; ben Türkiye'de her etnik unsurun sorunu olduğu gibi Kürt kökenli vatandaşlarımın da sorunu olduğunu söyledim, bugün de söylüyorum. Bu sorunların ciddi bir kısmını iktidarımız döneminde çözdüğümüzü biliyor ve buna inanıyorum. Halen de çözmeye devam ediyoruz. Ama aynı şekilde diğer etnik unsurların da kendi sorunları var. Gelişmişliklerine rağmen Marmara, Trakya, Ege ve Akdeniz'in sorunları yok mu? Var ama az. Biz bunları aynı düzeye getirmenin, balans etmenin gayreti içerisindeyiz." Önceliklerinin özgürlük ve hizmet olduğunu belirten Erdoğan, Tunceli'ye yol ve su sorununun çözümü için 26 trilyon lira gönderdiklerini belirterek şöyle devam etti: "Dolayısıyla benim Kürt kökenli vatandaşımın sorununun önemli 2 tane talebinin çözülmesi ve bunun yansımalarının da endirekt olarak çözülmesi anlamına gelir. Biz bunları görürken, benim Kürt kökenli vatandaşlarım devletine bu noktada sahip çıkmalı, hiçbir zaman devletinin kendisine karşı bir ayrımcılık yaptığı inancında olmamalıdır. El ele vereceğiz, terör örgütüne çanak tutmadan bu işi çözeceğiz.

ETNİK AMA, TC VATANDAŞI, TÜRK
"Çünkü terör örgütü hiçbir zaman benim Kürt vatandaşımın, Kürt kökenli vatandaşımın temsilcisi olamaz. Fakat onların sırtından şu anda nemalanmaya çalışıyor, buna da benim Kürt kökenli vatandaşlarımın asla fırsat vermemesi lazım. 'Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, etnik kimliğim Kürt'dür, Laz'dır, Çerkez'dir, Abhaza'dır' der. Anayasa'da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının tanımı vardır. Nedir o? Türk'tür, bu da bellidir. Bu birliğimizi ve beraberliğimizi eğer yaşarsak, yaygınlaştırırsak kimse aramıza kan, kin, ölüm bunu sokamaz."

Ergun AKSOY / TUNCELİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal'dan iktidara bir övgü, bir tepki
 Albay raporu alıp çıktı
 Kürtçe selamlaşan Roth 'PKK silahı bıraksın' dedi
 Sugden'in mesajı 'sınırı çok aşmış'
 Başbakan'ın konvoyu CHP'li vekile çarptı
YAVUZ DONAT
En kârlı sektör: Tefecilik
İSKENDERUN Tabela nüfusu...
'Görüntüleri ben çektim'
Gamze Özçelik'le olan görüntüleri kendisinin çektiğini söyleyen...
'Roket diye aldık kızkaçıran çıktı'
Su istasyonu işleten satıcılardan aldığı esrarı beğenmeyen müşteri...
'Hiçbir militan artık inanmıyor'
'Hiçbir militan artık inanmıyor'
Hâkimlerin otobüsüne bomba koyan PKK'lı, eylemlere inanmadığı için...
Karma namazı evde kılıyorlar
Karma namazı evde kılıyorlar
Kadın erkek birlikte saf tutan sosyete tarikatı, Subaşı Camisi'nde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu