kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Polat'tan Aziz Yıldırım'a taş
G.Saray'da Riva toplantısı

Polat'tan Aziz Yıldırım'a taş

Galatasaray Kulübü Başkan YardımcısıAdnan Polat, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in sözlerinin saptırılmaması gerektiğini söyledi.

Mecidiyeköy'de bulunan Sportif A.Ş. binasında basın toplantısı düzenleyen Adnan Polat, Demirören'in, ''Biz Fortis Türkiye Kupası'nı alırız, Galatasaray da şampiyon olur'' şeklindeki sözleri sonrası oluşan polemikle ilgili görüşünün sorulması üzerine, ''Yıldırım Demirören'in beyanatlarını saptırmaya kimsenin hakkı yok. Kimse öküz altında buzağı aramasın. Aziz Yıldırım bu konuda fazla hassas davranıyor''
dedi.

Beşiktaş ile Galatasaray kulüplerinin 100 yılı aşkın bir süredir rakip ve dost olduğunu kaydeden Polat, şöyle devam etti:

''Bu iki kulübün tarihinde bu imalara yol açacak bir olay söz konusu değildir. Olmamıştır, olamaz da. Yıldırım Demirören'in yaptığı gibi ben de yıllar önce bu tip bir açıklama yapmıştım. Biz şampiyonlukyarışından kopmuştuk ve Trabzonspor'un şampiyon olmasını istediğimi söyledim. O zaman da çok tartışıldı, ancak daha sonra biz burada Trabzonspor'la berabere kalarak puan kaybetmesine neden olmuştuk. Maçımız kamuoyunun gözü önünde oynanacak ve hep beraber izleyeceğiz. Bir başkan takımına, rakip takımın maçı kazanması için nasıl telkinde bulunabilir? Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir polemiğe ve ortamı germeye kimsenin hakkı yok. İsteğimiz bu durumun ortadan kalkması.''

HASAN ŞAŞ'A TRANSFER TEKLİFİ KONUSU

Adnan Polat, bazı Avrupa kulüplerinin, sezon sonunda sözleşmesi bitecek yıldız futbolcuları Hasan Şaş'a teklifte bulunmasıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:

''Şu an için bize ulaşan bir bilgi yok. Tabii ki Hasan'ın sözleşmesi bitecek ama meslek etiği gereği böyle bir teklif olsa bize bilgi verirlerdi. Ben zaten teknik heyetle gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra tüm futbolcularımızla oturup konuşacağım. Niyetimiz hiçbir futbolcumuzu bırakmamak.''

TARAFTARA ÇAĞRI

Hafta sonu yapacakları Çaykur Rizespor maçının kendileri açısındanbüyük önem taşıdığını vurgulayan Polat, sarı-kırmızılı taraftarları datribünleri doldurmaya çağırdı.

Takımın üstüne düşen görevi fazlasıyla yaptığını anlatan Adnan Polat, ''Yöneticiler olarak biz de gece gündüz koşturuyoruz. Bu hafta Çaykur Rizespor karşısında seyircimizin son halkayı tamamlayarak, stadı doldurmasını bekliyoruz. Biz de açık tribün bilet fiyatlarını zaten yarı yarıya düşürdük. Herkes üstüne düşeni yaptı, sıra taraftarlarda'' dedi.

Kulüp başkan yardımcısı Polat, Toplu Konut İdaresi'yle (TOKİ) devam eden yeni stat çalışmaları konusunda ise, ''Hükümetimizin yetkili organlarıyla görüşmeler sürüyor. Kesin bir sonuç olmadan bizimherhangi bir açıklama yapmama kararımız var. Bundan önceki dönemlerde bu çok yapıldı ve hayal kırıklıkları da yaşandı. Çalışmalar bittiğindeaçıklarız'' şeklinde konuştu.

Galatasaray Lisesi'nde yarın gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulda, üyelerin Riva projesi için yönetimin arzu ettiği onayı vereceklerine inandığını da anlatan Adnan Polat, şimdi öncelikli konularının bu olduğuun ifade ederken, Ali Sami Yen Stadı'nın TOKİ'ye verilerek yerine Seyrantepe'de yeni stat yapılması konusu için ise, ''Konu tamamlandığında önce camiamıza açıklamasını yapıp, onların da rızasıyla faaliyet kısmına geçeceğiz. O da çok kısa bir yol değil. Uzun ve meşakkatli bir süreç. Zamanı gelince çok konuşulacak zaten'' şeklinde görüş belirtti.

FENERBAHÇE KULÜBÜ'NE DOSTLUK DAVETİ

Adnan Polat, yaşanan gerginliklerin son bulması adına Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'na, bir araya gelme mesajı ilettiklerini söyledi.

Daha önce Fenerbahçe Kulübü'ne gönderdikleri bir mesaj bulunduğunuaçıklayan Polat, şunları söyledi:

''Yeni sezonda Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak derbi karşılaşması öncesi, her iki kulübün yöneticileri, teknik heyeti ve futbolcuları ile Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun da katılacağı bir daveti maçtan 1 gün önce vermek istiyoruz. Amacımız gerginliklerin ortadan kalkması. Burada 4 büyük kulübün işbirliği olmadan bunun gerçekleşmesimümkün değil. Bu daveti şimdi yeniden tekrarlıyorum Fenerbahçe Kulübü Başkanı'na. Derbi maç öncesi tekrar hatırlatacağım. Kabul ederlerse bizi çok sevindirirler. İnşallah olumlu geçer ve pozitif bir yanıt alırız.''

'İYİ GÜNLERİ YAKINDA GÖRECEĞİZ'

Polat, Galatasaray'ın mali tablosunun bekledikleri gibi olduğunu anlatırken, yapılacak çok işleri olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

''Kadromuz büyük özveriyle çalışıyor. İki ay içinde Galatasaray Kulübü'nde çok güzel şeyler olacak. Yeniden yapılanma süreci başlıyor.

İyi günleri yakında göreceğiz. Galatasaray bunu çok özledi. Türk futbolunda bir ilki daha gerçekleştirerek, kriz yönetiminden nasıl çıkılacağını göstereceğiz. Galatasaray'ın varlıklarından borçlarını çıkardıktan sonra kalan miktar dahi 'Türkiye'nin en zengin kulübüyüm' diyenin 3 katından fazla olur. Mali portremizi düzelttikten sonra bu sportif başarılara da yansıyacaktır'' şeklinde konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Tigana: Siyah olduğum için milli takıma getirilmedim
 Fener'de Anelka ve Önder kadroda
 Bobo: Kalmak istiyorum
 Şaş'a Avrupa'dan üç talip
 Ulusoy: Hakemlerde artniyet aramayın
 Holiganlar ceza ödemiyor
 46'lık kadın basketçiden 136 sayı
 Savaş planlıydı
 Aracı Başbakan
 Eleme zamanı
 Kamerunsaray
 Madde aynı yorum farklı
 Deniz'in cezasına onay geldi
 PFDK: Edebiyat yapmayın!
 Fatih Tekke için Tugay aracı oldu
 En kıdemli hakem
 En sevilmeyen takım!
 Gerets: Bize üç transfer yeter
 Bu rüya bitmesin
 Memo&Hido'nun play-off inadı
 Kasımpaşa'nın bileği bükülmüyor
 Yüzler gülüyor
 10 bin afiş yaptıracak
 Dayının sözünü dinle
 Burun farkıyla Fenerbahçe
 Daum'la 1 yıl daha
 Günün içinden
REHA MUHTAR
Türkiye Beşiktaş'ı görecek
Beşiktaş Başkanı,...
KAZIM KANAT
Beşiktaş, Galatasaray'a başkan emriyle...
Tuzla'da yeni variller bulundu
Tuzla'da yeni variller bulundu
Tuzla'da zehirli atık dolu varillerin çıkarıldığı Hazine arazisinin 1...
Yumurtaya 14 ay ceza
Yumurtaya 14 ay ceza
Başbakan Erdoğan'a boyalı yumurta atarak protesto eylemi...
En güzel 'pop star'
En güzel 'pop star'
Avustralyalı şarkıcı Belinda Chapple, hummalı bir şekilde yakında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu