Tabak gibi kebap
Mehmet Barlas, Abdurrahman Yıldırım, Fikret Eser ve bendenizden oluşan yemek tayfası, geçen hafta Şeyhmus'taydı. Şeyhmus, İstanbul Çemberlitaş'taki bir kebapçı. Esnaf tipi, içkisiz, küçük bir lokanta. Aşçıbaşının önünde etler duruyor. Bunların önce siniri, fazla yağı filan temizleniyor. Ardından aşçı koca bir özel bıçakla etleri ince ince kıymaya başlıyor. Yani Şeyhmus'un kebapları 'bıçak kıyma'. Yediğimiz her şey gayet güzeldi. Ancak birini anlatmadan geçemem. Özel Şeyhmus Kebabı... Tatlı tabağı büyüklüğünde, kalınca, yuvarlak bir kebap. Biz bu müthiş kebabı önce ikiye böldük. Ardından lavaşın içine koyduk. Keyfe göre maydanoz, soğan filan da ekledik. Sonra sandviç yer gibi yedik. Olağanüstüydü! Medrese Sokak'taki Şeyhmus'a yolunuz düşerse bu özel kebaptan mutlaka ama mutlaka yiyin. Ben böyle şey görmedim!
|