kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Prof. Dr. Aydin Ayaydin @ SABAH
 

İşte size seçim alametleri

AK Parti kongrelerde....

Genel seçimler normal zamanda yapılacaksa daha bir buçuk yıl var. Buna rağmen Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin il ve ilçe kongrelerinde sanki seçim startını veriyor. Başbakan Erdoğan haftada üç dört AK Parti kongresine iştirak edip, hem partililere, hem de kitlelere seçim sloganı sayılabilecek mesajlar veriyor. Kitlelere yönelik alınan bazı ekonomik kararlar erken seçim habercisi mi?
AK Parti iktidarının imajı 3.5 yıl önceki gibi değil. Gerçeği kabul etmek gerekirse hükümetin hem olumlu, hem de olumsuz icraatları var. Seçim meydanlarında taahhüt ettikleri bir çok konuyu henüz çözmüş değil.
Yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele sloganı ile iktidar olan AK Parti, yoksulluk konusunda arzu edilen başarıyı henüz sağlayamadı. AK Parti için de birtakım yolsuzluk söylentileri konuşulmaya başlandı. Cari açık çığ gibi büyüyor. Tarım ve tekstil başta olmak üzere bazı sektörler hükümetin uygulamalarından rahatsız. Bunun yanında AK Parti iktidarının başarılı uygulamaları da var.
IMF ile yürütülen ekonomik istikrar programından taviz vermeyerek kararlılığını ortaya koydu. Yıllar sonra enflasyon tek haneli rakama indi. Yabancı sermaye girişi hızlandı. Merkez Bankasının kasası tıka basa döviz doldu. Ülkeye duyulan güven sayesinde bankalarımıza talep artmaya başlandı.
Kamuoyunda önemli destek kaybettiği yorumları yapılan AK Parti'nin yapılan kamuoyu yoklamalarında hala açık ara ile birinci sırada olduğunu söylemek gerekir.

DYP
meydanlarda
2002 genel seçimlerinde kıl payı baraja takılan DYP'nin de meydanları doldurduğunu görüyoruz. Geçen pazar Fethiye mitingine giden konvoyuna Dalaman çıkışında tesadüfen rastladım. Konvoyu coşkulu gördüm. Arabaların içi tıka basa doluydu. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı bekliyorlardı.
Gazetecilik merakı ile, konvoydaki birkaç kişiyle konuşmaya başladım. Ula'dan geldiğini söyleyen Hasan Amca, anarşi ve terörden rahatsızlığını dile getirip hükümetin başarısızlığına haykırıyordu. Muğla merkezden gelen bir otobüste üniversite öğrencileri vardı. Beni görünce etrafımı sardılar. Hükümetin istihdam yaratmada başarısız olduğunu, gelecek ile ilgili umutlu olmadıklarının altını çiziyorlardı. Yanıma yaklaşan 50 yaşlarında iki çiftçi, "Bu hükümet bizi yok etti, biz de bu iktidarı yok edeceğiz" diyordu. Oradan ayrılıp Muğla'ya gittim, ancak kulağım Fethiye'deydi. Acaba DYP mitingi nasıldı ? Merak ettim, birkaç saat sonra Fethiye'den tanıdığım iki kişiyi aradım kalabalığı sordum. Onunla yetinmedim Fethiye Emniyeti'nden de kalabalığı öğrenmeye çalıştım. Son olarak DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan' ı arayıp sayıyı sordum. Ertesi gün de Bodrum Havalimanı'nda DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, eşi Emel Ağar ve Muğla İl Başkanı Latif Sakıcı'ya rastladım. Onlardan da sayıyı alınca, farklı sayılardan kafam karıştı.
Ancak topladığım bilgilerden anlaşılıyor ki, DYP artık meydanlarda var.

Anavatan
iddialı
Erkan Mumcu'nun genel başkan olması ile birlikte, Anavatan Partisi'nde önemli bir toparlanma olduğu bariz bir şekilde görülüyor. Yüzde 1'lerde aldığı Anavatan'ı, yüzde 8 lere çıkardığı, kamuoyu yoklamalarından anlaşılıyor. Erkan Mumcu ile yıldızımın pek barıştığını söyleyemem. Ancak gerçeği söylemem gerekirse, Mumcu partiye önemli bir ivme kazandırdı. Ali Talip Özdemir ve Nesrin Nas'ın başarısız genel başkanlıklarından sonra, bugün Anavatan tekrar Türk siyasi hayatında var ise bunun mimarı Erkan Mumcu' dur. Mumcu'nun söylemlerinin içi boş değil. Hükümetin uygulamalarını eleştirirken alternatifi de ortaya koyuyor.
Geçen hafta sonunda Anavatan'ın Adıyaman mitingi vardı . Böyle bir ortamda, Adıyaman gibi bir ilin meydanını doldurmak her babayiğitin yapacağı bir iş değildir. Adıyaman mitingini izleyen gazeteci arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre Adıyaman mitingi başarılı geçmiş. meydan tıklım tıklım ve coşkulu. Adıyaman mitinginin başarılı geçmesinde Mahmut Bozkurt'un payının büyük olduğu konuşuluyor. Anlaşılan artık meydanlarda Anavatan'da söz sahibi olmak niyetinde Hem seçim yok deniliyor, hem de seçim atmosferi gibi mitingler düzenleniyor. Ne dersiniz, acaba ufukta bir erken seçim mi var?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gökova Körfezi   / 11-04-2006
 Şekerbank'a ikinci görücü: Standart Bank   / 09-04-2006
 Şekerbank'a da yabancı damat   / 08-04-2006
 Hüsnü Özyeğin sol gösterip sağ vurdu   / 07-04-2006
 Erdem Başçı havaya girmiş   / 04-04-2006
 Büyüme rakamları şaşırttı   / 01-04-2006
 Piyasa 'baron'ları iş başında   / 30-03-2006
 Danıştay Genel Kurulu Rekabet'in itirazını reddetti   / 29-03-2006
 Ucuz uçuşlar rekabet ihlali mi kıyasıya rekabet mi?   / 28-03-2006
 Merkez Bankası başkanlık düğümü çözülmelidir   / 26-03-2006
ŞELALE KADAK
Alaton'dan Garih'e: Bizi O'nsuzluğa terk...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Kurdaki her yükselişte yerliler döviz satıyor
Finansal...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
İşte size seçim alametleri
AK Parti kongrelerde...
Açıklanan isimler davanın mağduru
Barbie Operasyonu'yla ilgili iddianamede ifadeleri alınan 23...
Pepe'den korkutan iddia
Tuzla'daki variller için 'insanlık suçu' diyen Çevre Bakanı Pepe,...
Albaya sevgi seli: 3 günde 25 bin alo
Albaya sevgi seli: 3 günde 25 bin alo
Elazığ'daki mayınlı saldırıda yaralandıktan sonra telefonları...
Türkiye 30 F-16 4 denizaltı alıyor
Türkiye 30 F-16 4 denizaltı alıyor
Türk Silahlı Kuvvetleri, modernizasyon çalışmalarını hızlandırdı. 10...
IMKB
E: 42.890 D:% -0,49
DOLAR
S: 1,341 D:% -0,112
EURO
S: 1,626 D:% -0,031
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu