kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: Muhalefetin tavrı hoş değil
Erdoğan: Muhalefetin tavrı hoş değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''son dönemdeki terör konusunda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın takındığı tavrın hoş olmadığını'' kaydederek, ''Şahsıma yönelik olarak güya 'terör örgütüyle masaya oturmak' gibi yapmış olduğu tespitler, bizim düşünce dünyamızın kenarından geçemez. Ama bunlar kendilerini aynada görüyorlar. Çünkü kendileri bu terör örgütü mensuplarıyla beraber parlamentoya girdiler'' dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen İlçe Başkanları Eğitim Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada,
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, şöyle konuştu:
''Son dönemdeki terör belasıyla ilgili anamuhalefet liderinin takındığı tavır, gerçekten hiç hoş olmayan bir tavır. Yakıştıramıyoruz. Şahsıma yönelik olarak güya 'terör örgütüyle masaya oturmak' gibi yapmış olduğu tespitler, bizim düşünce dünyamızın kenarından geçemez. Ama bunlar kendilerini aynada görüyorlar. Çünkü kendileri bu terör örgütü mensuplarıyla beraber parlamentoya girdiler.Sayın Baykal, 'Bizim böyle bir şey yapmamız mümkün mü? Olur mu böyle şey?' diyor. Kusura bakma, benim elimde 19. Dönem TBMM Albümü var. Ve bu albümde, zatı aliniz. Açıyorum hemen sayfayı, Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den, PKK terör örgütünün bazı liderleriyle beraber, bu albüm içerisinde resminizin olduğunu görüyorum. Beraber girdiniz, yaklaşık 1 yıl beraber çalıştınız aynı çatı altında. Beraber yürüdünüzo yollarda. Şimdi kalkıp diyorsunuz ki 'biz onlarla anlaşamadığımız için, bir yıl sonra ayrıldık ve CHP'yi kurduk. Onlar da ayrıldılar, bir başka partiyi kurdular.' Ne farkınız var? O, o partiyi kurdu, sen de bu partiyi. Ama, beraber parlamentoya girdiniz.''

Başbakan Erdoğan, bugünkü gazetelerde ''son yerel yönetim seçimlerinde ve 3 Kasım seçimlerinde CHP'nin birileriyle bazı görüşmeler yaptığına'' ilişkin haberlerin bulunduğunu anlatarak, uzantılara bakıldığı zaman, terör örgütünü meşrulaştırma gayreti içinde olanlar bulunduğunu kaydetti.
Erdoğan, ''Bunu gelip kime anlatıyorsun? Bize mi? Bu konuları bizimle tartışma. Bizim kenarımızdan, köşemizden böyle bir bağlantıyı göremezsin'' diye konuştu.

''BELGELERLE AÇIKLAYACAĞIM''

Belgelerle konuştuğunu ve konuşmaya devam edeceğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
''Bizimle bu konuda aşık atmaya kalkarlarsa, kalktıkça batacaklar.Bunun benzerini yapan başkaları yok mu? Onlar da var. Onları da yine belgelerle açıklayacağım. Hiç merak etmeyin. Ama her şeyin vakti zamanı var, biliyorsunuz. Diyorum ya meyveyi hamken yersen, lezzetine varamazsın. Ama, süresini de geçirdiğin zaman, fayda elde edemezsin. Öyleyse zamanlaması çok önemli. Dün kaybedecek hiçbir şeyimiz kalmamıştı. Bugün sahip çıkmamız gereken kazanımlarımız var. İnşallah bu terör belasını da hep birlikte, devlet-millet el ele aşacağız. Bundan hiç endişeniz olmasın. Burada dayanışmamız çok önemli. Halkımızı bu noktada ortak tavır almaya sevk etmemiz, bu konuda örgütlerimizin sabırla, olaylar karşısında metanetle hareket etmeleri çok önemli. Bizim birliğimizi, dirliğimizi bozmak isteyenler olabilir. Ancak bunlara prim vermeyeceğiz. Biz milletçe el ele olduktan sonra, dayanışma halinde olduktan sonra, birliğimiz, beraberliğimiz, dirliğimiz daha da artacak.''Türkiye'nin, ''geleceğin parlayan yıldızı'' olacağını söyleyen Erdoğan, milletle el ele verilerek, hedeflere tek tek ulaşılacağını dile getirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, ''Türkiye'nin gittiği ilerleme yönünün bunlar tersine gidiyor, benden söylemesi. Çünkü bunlar dört dörtlük birer gericidir'' dedi.

Parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti İlçe Başkanları Eğitim Toplantısı'na katılan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, 973 ilçe kongresinin 28 ilçe dışında tamamlandığını ve geçtiğimiz hafta başlanan il kongrelerinin de Temmuz ayı ortalarına doğru tamamlanacağını anlattı. Erdoğan, 50'ye yakın il kongresine kendisininde katılacağını söyledi.
''Türkiye'nin ideallerini gerçekleştirmek için yola çıkmış bir ekip ve büyük bir aile'' olduklarını vurgulayan Erdoğan, ''bu yol arkadaşlığının gündelik siyaseti aşan bir birliktelik'' olduğunu ifade etti.

AK Parti kadrosunu milletin oluşturduğunu ifade eden Erdoğan, milletin geleceği adına AK Parti kadrolarının heyecanla dolu olduğunu dile getirdi. Erdoğan, şunları söyledi:''Hepimiz Türkiye'nin önünde açılan yeni ufakların farkındayız. Bugerçeğin farkında olmayanlar, Türkiye'nin son 3 yıl içinde yaptığı büyük atılımın sonuçlarını biliniz ki işlerine gelmediği için görmüyorlar, görmezden geliyorlar.

Onların uyanmalarına ne ekonomik göstergeler yetiyor, ne Türkiye'yi saran üretim heyecanı yetiyor, ne de dünyadaki otoritelerinülkemiz hakkında söyledikleri yetiyor. Onlar başka türlüsünü bilmedikleri, siyasi hayatlarını çatışma üzerine bina ettikleri için bütün bu yapılanlara gözlerini kapatmayı tercih ediyor. Her zaman söylüyorum ya. Gözleri var görmezler. Kulakları var duymazlar, dillerivar hakikati söylemezler. Bunlar için söylenecek hiçbir şeyimiz yok. 3 yıl önceki Türkiye'nin nasıl karanlık bir girdaba sürüklendiğini, ülkenin nasıl bir uçurama sürüklendiğini unutuyor, unutturmaya çalışıyorlar. Bunu neden yapıyorlar? Çünkü onlar o geçmişin bir parçasıdırlar. Türkiye'nin adım adım yaşamakta olduğu bu büyük çöküntünün mimarları, en azından seyircileri arasındadır. Ülkenin bir kör kuruşa muhtaç hala geldiği, uluslararası itibarımızın sıfırlandığı o günlerin faal siyasi aktörleri olarak bu milletin dertlerine deva, sorunlarına çare bulamamışlardır.

Bunların iktidarları hep karanlık olmuştur. Bunların iktidarında ne kuyruklar yaşamıştır bu ülke. Ekmek kuyruğundan tutunuz gaz yağı kuyruğuna kadar, benzin kuyruğuna kadar. Şimdi ülkeyi kurtarmaya soyunuyorlar. Bu ülke hızla felakete sürüklenirken neredeydiniz? Siz 40 yıldır bu ülkenin siyaset sahnesinde boy gösteriyorsunuz. 3 haneli enflasyon rakamlarını siz yaşattığınız bu ülkeye. Neden o dönemde bu ülkenin tek bir derdini halletmediniz? Şimdi bütün ekonomik göstergeler yükselişe geçmiş, Türkiye 16 çeyrek üst üste büyüme eğilimini yaşamış, enflasyon tek haneli rakamlara inmiş siz garip bir şekilde çıkmış sokağa yangın var diyorsunuz. Bunu anlamak mümkün değil.

Türkiye'nin gittiği ilerleme yönünün bunlar tersine gidiyor, benden söylemesi. Çünkü bunlar dört dörtlük birer gericidir.''Konuşmasında, Türkiye'de yeniden ''çatışma kültürünü'' hakim kılmak, siyaseti ''boş tartışmalara, fütursuz kara çalmalara, küçük olsun benim olsuncu zihniyetlere'' hapsetmek isteyenler olduğunu vurgulayan Erdoğan; AK Parti'nin, Türkiye'nin geleceğe açık bir penceresi olduğunu söyledi.
Türkiye'nin bir şantiye haline geldiğini ve bu şantiyenin kıskanıldığını anlatan Başbakan Erdoğan, Merkez Bankası'nın IMF'ye borcu olmadığını, 17 Milyar Dolarlık işçi dövizlerinin çıkarılmasıyla 41 Milyar Dolarlık net rezervin bulunduğunu ifade etti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İstiyoruz ki milletimizle gönül gönüle çıktığımız bu zorlu yolculukta bütün siyasi partiler, bütün siyasetçiler fikirleriyle, projeleriyle, yerinde uyarılarıyla katkılarıyla yer alsınlar. Ben ne istiyorum biliyor musunuz? Muhalefet bize öneri getirsin. Durum tespiti yapmasın. Onu herkes biliyor. Bakıyorsunuz 7'den 70'e herkesinbildiği şeyleri konuşuyorlar yahu... Herkesin bildiğini konuşma. Şurada bir yangın var görülüyor. Kalkıyor diyor ki 'burada yangın var'bunu biz de görüyoruz. Nasıl söndüreceğimizi söyle ya da bir kova da sen kap, sen de oraya gel.

Bütün vakitleri şu olmuş bu olmuş, şunu yaparsanız ülke batar diyen muhalefet anlayışı... Kendilerinden Türkiye'nin sorunlarına çözüm önerileri getiren bir yaklaşım yok. Dertleri üzüm yemek değil. Dertleri bağcıyı yıpratmak. Çok gürültü koparırlarsa hükümetle milletin arasına gireceklerini zannediyorlar. Biz milletin sesiyiz. 40 yıl bu ülkede siyaset yapıp 40 eser bırakmamış siyasetçiler gibi anılmak, bize yakışmaz. Biz, attığımız her adımın hesabını önce Hakka, sonra bu yüce halka vereceğimizin şuuru içindeyiz.''

Tek bir arkadaşlarının bile AK Parti kimliğine yakışmayacak bir tavır içerisinde olmaması gerektiğini her toplantıda söylediklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin siyasi misyonuna leke getirecek bir zaafiyet ortaya çıkmaması ve Türk siyasetinin geleceğinekalıcı, ahlaki, siyasi, vicdani ölçüler bırakabilmek için bunu yaptıklarını söyledi. Erdoğan, ''ama öyle görünüyor ki bu ülkenin hassasiyetlerini suiistimal ederek kendilerine siyasi gelecek kurmaya çalışanlar henüz milletimizin yakasından düşmemiştir. Bunu da biliyoruz. Maalesef bazı siyasi odaklar Türkiye'nin yaralarını kanatarak gündeme gelme kolaycılığından kurtulamamışlardır. O zaman Biz de onları Allah'a havale eder yolumuza bütün hızımızla devam ederiz'' diye konuştu.

d
(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Terörle mücadeleye yeni yasa
 ABD'den yalanlama
 ABD elçisi ile Elekdağ'ın PKK tartışması
 Avrupalı parlamenterlerden bildiriye güçlü destek
 Baykal'dan iktidara eleştiri
 STK'larda "terör" bildirisi
 AB için yeni paket
 Arınç'tan DTP'ye gül
 Özkök'ten Güneydoğu'da iki mesaj
 İkinci Hamas kapışması
 Bakan Çiçek'ten 12 Eylül uyarısı
MUHARREM SARIKAYA
Ucuz tatil formülü
OECD, tüketici fiyatlarını baz alarak...
YAVUZ DONAT
Avrupa'ya iki dava
Avrupa Birliği Adalet Divanı'na...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
"Ağlamayacağım. Siz de ağlamayın"
Askerler, ağır ağır...
Pitbull'un dişleri arasında kaldı
Köpeğin saldırdığı 8 yaşındaki çocuk hâlâ olayın şokunu yaşıyor.
Film gibi operasyon
Polis, bir kişiyi öldürüp, iki polisi yaralayan çetenin peşine düştü.
Akbilli yol öldürecekti
Akbilli yol öldürecekti
İstanbul'da "ucuz" diye 'Akbil'le belediye otobüsüne bindirilen 37...
Şehit cenazesinde siyasilere protesto
Şehit cenazesinde siyasilere protesto
Yarbay Yılmaz'ı Kocatepe Camisi'nden sivil-asker binlerce kişi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu