kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
  » Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erkeklerin cinsel gücü giderek düşüyor!
Kadınlar kocalarını ikna etmeli
Sorunu önce eşinizle paylaşın
İç Anadolu Erkeği dikkat!

Erkeklerin cinsel gücü giderek düşüyor!

Sertleşme, çiftler arasında yaşanan ve iki tarafı da etkileyen yaygın bir sorundur. Ancak erkeklerin sadece yarısı bu derdini doktorla konuşuyor. Türk erkeği de cinsellik konusunda eğitimsiz olduğu için sorunlarını paylaşmaktan çekiniyor

Dünyanın en ünlü seksologları Dr. Rosie King, Prof. Dr. Klaus Peter Jünemann ve Dr. Victoria Lehmann, daha iyi cinselliğin yollarını anlattı:

* Sizce cinsel sorunların en büyük nedeni erkeklerdeki sertleşme sorunu mu? Hayır. Pek çok nedeni var ancak sertleşme sorunu; önlenebilir nedenler arasında olup, önlenemeyen bir neden olduğu için büyük bir problem olarak ortaya çıkıyor. Dünya genelinde 152 milyon erkek 'sertleşme sorunu' yaşıyor ve 2025 yılında bu sayının 322 milyonu geçmesi bekleniyor. Üstelik erkekler sertleşme sorunu yaşadıklarını; sorunları ancak çok çok ilerlediğinde fark edebiliyorlar. Orta ve hafif düzeydeyken yeterince tatmin olamadıkları halde bir sorunları olduğunu düşünmüyorlar. Sadece cinsellikten yeterince zevk alamıyorlar. Erkeğin sertleşme sorunu nedeniyle tatminsizliği direkt olarak partnerini de etkiliyor. O yüzden bu yalnızca erkeğin sorunu olmaktan çıkıyor ve çiftlerin sorunu haline geliyor.

* Erkeklerin sertleşme sorunundan etkilendiklerini kadınlar fark ediyorlar mı? Cinsel tatminsizlik hissediyorlar. Tatminsizlik de, kesinlikle mutsuzluğa yol açıyor. Çünkü erkek ve kadınların yaklaşık yüzde 90'ı cinselliğe çok önem veriyor. Dolayısıyla cinsel hayatta tatminsizlik yaşanınca, bu durum genel anlamda mutsuzluğa dönüşüyor. Cinsel tatmin düzeyiyle hayattan elde edilen haz duygusu arasında bir denge olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla siz cinsel anlamda ne kadar tatmin duygusuna sahipseniz, o zaman hayatta da kendinizi o kadar iyi ve tatmin olmuş hissediyorsunuz. Bu erkeklerin hayat başarısını etkiliyor. İlişkinin süresi de çok önemli, kadınlar kısa sürede yeterince tatmin olamıyor. Ön sevişme daha uzun tutulursa, kadınlar partnerlerine daha sıcak yanıt veriyorlar. İlişki sıcak ve aşka, sevgiye dayalıysa kadınlar daha çabuk uyarılıyor.

* Sertleşme sorununun en önemli nedeni nedir? Sadece cinsel arzunun uyandırılması için değil; cinsel organın doğru çalışması, cinsel organdaki kan dolaşımının yeterli olması ve ereksiyon sağlanabilmesi için de androjen hormonu belli bir seviyede olmalıdır. Ayrıca psikolojik faktörler de önemli. Örneğin korkular, ereksiyonu baskılayabilir. Diyabet gibi sinirleri olumsuz etkileyen hastalıklar, Multiple Skleroz ve Parkinson gibi sinir sistemiyle ilgili hastalıklar, ereksiyon sorununa yol açabilir. Penis, damarlı bir organdır. Dolayısıyla damarları ilgilendiren her türlü hastalık, kalp-damar ya da beyin-damar hastalıkları da cinsel organın sağlığını etkiler. Özellikle şeker, yüksek tansiyon ve kolesterol hastalarında sertleşme sorununun görülme riski çok daha yüksektir.

* Sertleşmenin dışında erkeklerde başka hangi sorunlara rastlanıyor? Sertleşmenin ardından ikinci sırada erken boşalma geliyor. Erkeğin; arzu edilen zamandan önce boşalmasına, bu olayı kontrol edememesine biz 'erken boşalma' diyoruz. En yaygın görülen sorunlardan biri, ancak bu sorun insanları sertleşme sorunu kadar rahatsız etmiyor.

* Akdeniz erkeği cinselliğini nasıl yaşıyor? Her tür erkeğe rastlamak mümkün. Ancak pek çok hasta, cinselliği yaşarken korkuyu ve tedirginliği de bir arada yaşıyor. Cinsel sorunu olan pek çok erkek, aslında normal bir cinsel yaşamın yaşam kalitesi açısından şart olduğunu düşünüyor. Tedaviye başvuran erkeklerin çoğu 50-55 yaşlarında. Çoğu, bu durumu kabullenmek istemiyor.

* Peki sertleşme sorununu nasıl çözmeye çalışıyorlar? Sertleşme sorunu olan erkeklerin sadece yarısı bunu doktoruyla konuşmuş. Bunun en büyük nedeni de; utangaçlık. Eğitim çok önemli!

* Türk erkeğini nasıl tarif edersiniz? Türk erkeği de aslında değişiyor. Ancak cinsellik konusunda çok eğitimsiz olduğunu söyleyebiliriz. Eğitimsiz oldukları için de bu konuyu konuşmaya çekiniyor, sorunlarını paylaşmaktan çok utanıyorlar. Akdeniz ve Avrupa ülkelerindeki erkekler hâlâ çok tutuk.

* Yaşla birlikte sertleşme sorunu yaşanması hayatın bir parçası mı? Hayır, bekar olan 70 yaşı aşmış kişilerin büyük çoğunluğu cinsel anlamda aktif kalıyorlar. Kadın ve erkekler 80 yaşına kadar cinselliğe çok önem veriyor.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Erkeklerin Cinsel Gücü Giderek Düşüyor!
 Sertleşme Sorunu 40'lı Yaşlarda Başlıyor
 Tatminsiz Kadın Kendini Şişman Erkekde Güçsüz Ve Yaşlı...
 İklimler Ergenliği Etkiliyor
 Tombul Çocuğunuzun Yüksek Tansiyonu Olabilir
 İstenmeyen Tüylere Kalıcı Çözüm
 Genç Kızınız Tembel Değil Haşimato Hastası Olabilir!
 Mutlu Gençler Daha Uzun Boylu Oluyor
 Sınav Stresi Genç Kızlarda Yumurtalık Kisti Yapıyor
 İstenmeyen Tüylersaç Oluyor
 Karı-koca Tüylerinden Kurtulmaya Geliyorlar!
 Erkekler Karizmayı Artık Ses Estetiğinde Arıyor
 Bölgesel Yağlara Son Nokta
 Delikanlılara Tatilde Meme Estetiği!
'Geyşa' konseptine geyşa dansı
'Geyşa' konseptine geyşa dansı
26 Nisan'da Tarihi Liman Lokantası'nda yapılacak Cengiz Abazoğlu ...
Doğumdan önce evlenince 'ok' aldı
Doğumdan önce evlenince 'ok' aldı
İnternette tanıştığı tekstilci sevgilisi Musa Aytun'la geçen hafta...
Polis playboy'un peşinde
Polis playboy'un peşinde
Eski Rus güzeli Larissa ile evlenip boşanan ve sevgililerini...
Balkondan düşmüş
Balkondan düşmüş
Sosyetede, Miami'de yaşayan Pinema Film'in patronu Pamir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.