kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ölmüş kız kardeşime toplu halde küfür ediyorlar
Benden sonra yardımlaşma herhalde biter
Milyarder niye para peşinde diyorlar
O kadar param var mı bilmem

Aziz'in aklı varsa Fener'i bırakır

Dayısı Faruk Yalçın'dan F.Bahçe Başkanı Yıldırım'a: Zoru başardın ama kaynama başladı, bence yeter.

HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
MİLYAR dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri listesine 21'inci Türk olarak giren 'NATO müteahhidi' Faruk Yalçın konuştu: Aziz, Fener için hedeflerini tamamladı. Aklı varsa bırakır.

KÜFRETMEYİN
MAÇLARDA ölmüş kız kardeşime (Aziz Yıldırım'ın annesi) toplu halde küfür ediyorlar. Zavallı kadın. İnsan bu kadar aşağılık olmamalı. Çok ayıp.


Ölmüş kız kardeşime toplu halde küfür ediyorlar

FB Başkanı Aziz Yıldırım'ın dayısı, milyar dolarlık servetiyle Forbes listesine giren Faruk Yalçın, maçlardaki küfre tepkili "İnsanlar bu kadar aşağılık olmamalı" "Aziz, F.Bahçe'yi önemli yere getirdi. Zoru başardı, millet onun yerine kolayca gelmek istiyor. Ama aklı varsa Fener'i bırakır. İç huzuru ve rahat nefes için".

Bugünkü Pazartesi Sohbeti konuğu Türkiye'nin en zengin listesine 21. sıradan giren bir isim: Faruk Yalçın. 23 Nisan 1923 Diyarbakır doğumlu Yalçın'ı iş dünyası NATO müteahhidi olarak tanıyor. Yalçın, Devlet Demiryolları bursuyla İsviçre'de mühendislik okumuş. Türkiye'ye döndükten sonra ilk kurduğu taşeron şirketle Amerikan şirketlerinin işlerini alma becerisi göstermiş. Ardından gurur duyduğu Makyal isimli inşaat şirketini kurmuş. Bir taraftan NATO işlerini gerçekleştiren Yalçın, Türkiye'ye ilk bilgisayar sistemi, ilk makineli inşaatı getirmiş. Ayrıca ilk elektrik-motor fabrikalarını kuran isim de o. İş dünyasındaki başarılarının yanı sıra Yalçın'ın bir başka özelliği de F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın dayısı olması. Hobisine gelince, "Herkes müze kuruyor ben de Hayvanat bahçesi yaptım" diye anlatıyor. "Kendimi tamamen bu 250 bin metrekare alana adadım. Botanik park, 3 bin hayvan. Dünyayı beş kez gezdim, her ülkenin hayvanat bahçelerini dolaşıp, örnekler aldım. Burada, Darıca'da büyük huzur duyuyorum." 83 yaşındaki Faruk Yalçın ile önce Hayvanat Bahçesi'ni, ardından zenginler listesi ve F.Bahçe'yi konuştuk. Basında pek fazla gözükmeyi sevmeyen yalçın'ın söylediklerini ilgilye okuyacağınızı düşünüyorum. Önce F.Bahçe.

MAÇLARI EVDE İZLERİM
Sarı-lacivert kravatınızı görüp sormamak pek mümkün değil. F.Bahçe sizin için ne ifade ediyor?
-İnanır mısınız ne zaman Fenerli oldum hiç hatırlamıyorum. Küçükken benim de top oynamışlığım vardır tabii. Ama o kadar. Kendimi bildim bileli Fenerliyim. Ama şunu yazın, kesinlikle fanatik değilim. Gönül bağım Fener ile. O kadar.

Maçları izliyor musunuz?
Tabii izlerim hiç kaçırmam. Ama stadyumdan değil. Evde TV'nin karşısına geçip izlerim.

Niye? Bildiğim kadarıyla stadyumda bir loca almışsınız.
-Aldım ama gitmem. Bizimkiler giderler. Rahatsız oluyorum ben o bağırış çağırışlardan. Benim o gürültüyü anlamam pek mümkün değil. Ev daha rahat.

Aziz Yıldırım bir dönem başkanlığı bırakıyordu, siz devreye girdiniz. O günden beri sizin Fener'in gizli finansörü olduğunuz yazılıp çizildi. Hatta para sorunu yaşandığı bir dönemde futbolcuların anlaşmalarına sizin imza attığınız bile dedikodular arasındaydı. Doğru mu bunlar?
-O dönemde Aziz ayrılmak istiyordu ve ben ikna ettim ayrılmaması için bu doğru. Başladığı işi bitirmesi lazımdı. İşi yarım bırakmak olmaz. Ama benim onun finansörü olduğum doğru değildir. Hepsi uydurma.

FB'DE KAYNAMA BAŞLADI
Aziz Yıldırım sizcebaşarılı mı?
Çok başarılı oldu. Onun yaptığı bu iş özveriye ve sevgiye dayanan bir iş. O da bir deli işi. Hani ben kendime hayvanat bahçesi için "Deli işi" diyorum ya, onun aynısı. Sevmeden olmaz yani. Onun yerine başkası bunları yapamazdı, bunca baskıya rağmen. Örneğin müthiş bir stadyum yaptı. Böyle bir tesis kurulması memlekete hizmet. Değil mi yani? Ayrıca çok önemli futbolcuları getirdi. Türk insanı onları izledi. Bunlar büyük hizmet. Ama yeter bence.

Ne anlamda "Yeter" diyorsunuz?
-Aziz benim şirketlerin birinde müdürdü. Bütün müdürlerin içinde sivrildi. Zekası, çalışkanlığı başkaydı. Başka bir cevher vardı onda. Çok iyi bir işadamı vasıflarını taşırdı. Başarılıydı. Bugün de başarılı. Aslında Fener için bütün hedeflediklerini tamamladı. Hepsini bir bir gerçekleştirdi. Aziz aklı varsa Fener'i bırakır.

Niye bıraksın ki?
-Bakın, Aziz F.Bahçe'yi öyle bir duruma getirdi ki şimdi herkes onun yerine gelmek istiyor. Aziz zoru başardı, millet kolayca onun yerine oturmak istiyor.Mücadeleler, alttan kaynamalar yavaş yavaş başladı.

Niye peki? Yani kulubü başarıya götüren başkanı niye istemesinler ki?
-İnsanların içerisinde muvaffakiyetlere karşı mutlaka bir tepki vardır. Oyunun kuralı bu. İnsan adeti, kötü işte. O yüzden zamanı gelince "Allahaısmarladık" deyip çekilmek lazım. Bir sürü entrika başladı. Bir sürü dolap dönüyor. İşin garibi dönmemesi lazım aslında. Biz G.Saray değiliz ki, "Durumumuz ne olacak" diye korkuya kapılalım.

Bir de "Fanatik değilim" diyorsunuz.
-(Gülüyor) Değilim. Ama Galatasaray'ın durumunu görünce "Onlar paniğe kapılsın, biz değil" diye düşünüyorum. Neyse, Aziz bence işi tadında bırakmalı. Tabii insanların hırsı vardır, başarıya ulaşınca bırakmak istemezler. O yüzden belki 2007'de de kalabilir ama o kadar yeter.

Ben niye bırakması gerektiğini yine anlamadım. "Başarılı" diyorsunuz.
-İç huzuru için. Rahat nefes alsın yani.

Aziz Yıldırım, rahmetli annesine küfür edildiği için bazı maçlara gitmeyi reddediyor. Kardeşinize küfür edilmesine ne diyorsunuz?
-Çok ayıplıyorum. İnsanlar bu kadar aşağılık olmamalı. Küfürün stadyumlarda işi ne? İnsanları daima yükseltmek gerek. Hangi kulüp olursa olsun. Ölmüş kızkardeşime toplu halde küfür ediyorlar. Zavallı kadın. Yani onun ne ilgisi var? Herhalde Aziz'in canını sıkmak için yapıyorlar.Yanlış. Bunlar çok ayıp şeyler. Spor spor olarak kalmalı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Beni Ankara'daki şehitliğe gömün
 Acı haber internetten geldi
 Çocuk hattına 25 ihbar
 Pasta davası bitti
 Polisin 1 kilometrelik bayrağı
 Polis köpeklerine neden yabancı isim veriliyor?
 Teröre eroin parası
 Erzincan'da linç girişimi
 Diyanet'ten cenaze vizesi
 Kadın terörist tutuklandı
 Mardin'de 4 tutuklama
 Trabzon'da mahsur kaldılar
 'Politik stara' jüri vetosu
 Çamaşırı görünene kütüphane yasağı...
 Rahip cinayeti Washington Post'ta
 Cevap ve düzeltme metni
YILMAZ ÖZDİL
Masaya gelen yok...
Musallaya gelen gelene...
Kurgu...
ERGUN BABAHAN
Sayfa 6 skandalı
New-York Etik, gazeteciliğin en önde...
MEHMET BARLAS
Spagetti demokrasi ve acılı kebap demokrasisi...
Hep...
UMUR TALU
Eski bir hesap
1960'larda, ABD Vietnam bataklığına koşa...
ERDAL ŞAFAK
Birey ve toplum
İnsan hakları Batı...
MEHMET ALTAN
Öğretmenler memur mu entelektüel mi?
Zaman zaman aklıma...
'B-52'lere üslerinizi açın'
İngiliz Sunday Times, İran'a olası ABD saldırısı gündemdeyken şok bir...
Irak'ın üçte biri kritik durumda
ABD Irak'ta zor durumda olduğunu kendi hazırladığı bir raporla kabul...
Karşınızda süperstar: 3-0
Karşınızda süperstar: 3-0
Fenerbahçe, Sivas'ı yenip 2 gün sonra liderliği geri aldı. Süperstar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu