kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cevap ve düzeltme metni
Cevap ve düzeltme metni

1- HASTALARI ÖZELE SEVK İÇİN BİRİ- Mİ TADİLATA SOKTUĞUMUZ İDDİASI GERÇEK DIŞIDIR: Sorumlu Müdürü olduğunuz gazetenin ilgili nüshasında 1. sayfadan verdiğiniz haberdeki iddialar hakaret niteliğinde ve gerçek dışıdır. Şöyle ki; haberde "hastaları tüp bebek için özel merkeze yolladılar faturayı devlete ödettiler. Doktorlar bu işi hastaneleri tadilattayken yapınca yakayı ele verdiler" şeklinde ve usulsüz heyet raporları ile SSK'ya usulsüz fatura düzenlendiği bu şekilde devletin zarara uğratıldığı, hastaların usulsüz olarak özel bir kliniğe yönlendirildiği
ve bu kliniğin broşürlerinde adımız olduğu ifade edilmektedir. İftiradan ibaret bir haberdir. Tüm haberlerinizde bahsettiğiniz tüp bebek servisinin tadilata sokulması tarafımızdan keyfi olarak yapılmış bir işmiş gibi anlatılmıştır. Doğrusu servisin tadilata sokulması her yıl tüm "tüp bebek" merkezlerinde yapılması mecburi olan bakımdan ibarettir. Bakımda ve merkezin tetkik ve tedavi işlemlerinde kullanılan sarf malzemelerinin alımı ise ihale yoluyla hastane ihale komisyonu yönetiminde gerçekleştirilmektedir. Bu konu hastane idaresi sorumluluğundadır; tüp bebek merkezi çalışanlarının tadilat yaptırma veya malzeme satınalma yetkisi yoktur. Bu yıl da merkezin bakımı ve malzemelerin tedariki hastane yönetiminin yetkili kurulları tarafından yasal şartlar içerisinde ve zaruret gereği yapılmıştır. Kaldı ki bakım esnasında ve öncesinde şahsen tüp bebek merkezinde görevli değildim. Hastanenin başka bir servisinde çalışmakta iken tüp bebek merkezine konunun uzmanı olduğum için ve merkezde uzman ihtiyacı olması üzerine idare tarafından uygun görüldüğümden ilk defaya mahsus olmak üzere görevlendirildim. Tadilattan önce veya tadilat esnasında tüp bebek merkezinde uzman olarak çalışmış değilim. Mevzuat gereği yasal sınırlar içinde, hastane yetkili birimleri tarafından yapılmış bir rutin bakım işlemi yazılarınızda çarpıtılmış, hastaları özel tıp merkezlerine yönlendirmek amacıyla kasten tüp bebek servisinin tarafımızdan kapatıldığı iddiası ortaya atılmıştır. Haber küçük düşürücü bir iftiradan ibaret olup basın meslek ilkelerine ve ahlakına ters düşmektedir.

2- HASTALARI ÖZELE SEVK VE USULSÜZ FATURA İDDİASI: Gazete haberinizde gelen hastaları Özel Ferticenter Tüp Bebek Merkezine sevk ettiğimiz tamamen asılsızdır. Bahsi geçen özel klinikle de hiçbir bağlantım mevcut değildir. Kliniğin broşüründe ismim olduğu da gerçek dışıdır. Kaldı ki, yasaya göre özel bir klinikte çalışmama engel bir durum da yoktur. Mevzuata göre sevk etme mekanizması yoktur; "Tüp bebek" tedavisi görmesi "HEYET" tarafından gerekli görülen hastalar aldıkları rapor ile birlikte diledikleri bir merkezde tedavi edilme hakkına sahiplerdir. Bu tedavi amacıyla heyete başvuran tüm hastalar ihtiyaç sahibi olup olmadıklarının anlaşılabilmesi için önce gereken tetkik ve tedaviyi takiben titizlikle değerlendirilirler. Bu tetkik ve tedavi kayıtları hastaların adına açılan dosyalarda saklanır. Yani başvuran tüm hastalara "dosya" açılır. İhtiyacı ve hakkı sabit görülen hastalar aldıkları heyet raporuyla önce serbest eczanelerden ilaçlarını alırlar. Emekli Sandığı Bağkur veya yeşil kartlı hastalarının tedavileri özel veya devlete bağlı merkezlerde yapılabilir. Bu durumda deneme başına 1.016.000 YTL Emekli sandığınca ödenir. SSK'lı hastalar mevzuat gereği engel bir durum olmadığı takdirde azami 6 (altı) siklus (kez) ovülasyon indüksiyonu (yumurtlamanın ilaçlarla uyarılması) tedavisi aldıkları takdirde siklus başına azami 3250 IU (ünite) gonadotropin (işlemde kullanılan ilaç) bedelinin % 80'- i SSK tarafından eczanelere ödenir. Uygulama Türkiye'nin her köşesinde bu şekilde yapılmaktadır. Bu ödeme hastaların en tabii hakkı olup eczanelere SSK kurumunun ödeme yapmaması keyfiyeti olamaz. Haberinizi hazırlarken sağlık sektörü ile ilgili hiçbir yasa, yönetmelik, genelge ve tebliğleri dikkate almadığınız açıktır. Gerçekleri araştırmış olsaydınız tüp bebek tedavisi ile ilgili düzenlenen tüm raporların usulüne uygun olduğunu görecek idiniz.

3- HASTA ÇOK TEDAVİ YOK İDDİASI: Zeynep Kamil Hastanesi İstanbul'da "kısırlık tedavisi heyeti"nin yoğun olarak yapıldığı birkaç merkezden biridir. Yukarıda belirtildiği gibi, hastanemize tedavisini hastanemizde yaptırmak isteyenlerin yanı sıra özel merkez hastaları da yapılacak tedavi masraflarının ödenebilmesi amacıyla başvurmaktadırlar. Bu özel merkez hastaları mevzuat gereği reddedilemezler. Tüm hastalar fark gözetmeksizin birlikte değerlendirilir ve uygun olanlara rapor verilir. Aksi takdirde yasalar önünde heyet suçlu duruma düşer. Hasta-hekim ilişkisi fizik şartlara ve daha önemlisi güvene dayalıdır. Yasal olarak da hastalar diledikleri merkezi seçebilirler. Bu nedenle hastaneye başvuran hasta sayısının uygulama yapılan hasta sayısından fazla olması doğaldır. Yayımladığınız rakamlar gerçekdışıdır. Doğru rakamlar resmi makamlarda mevcuttur.

4- DOKTORLARIN NEDEN GÖSTERİLMEKSİZİN UZAKLAŞTIRILDIĞI İDDİASI: Adı geçen Prof. Dr. Cem FIÇICIOĞLU'nun hangi dönemlerde hastanenin hangi kısımlarında çalıştığı ve gerekçeler kendisine ve dönemin başhekimine sorulmalıdır. Ancak şahsen merkezde kurs gördüğüm 2003 Aralık-2004 Haziran döneminde tedavi konseyinin başkanı kendisiydi. Konsey karar defterinde adı ve imzaları mevcuttur. Doç. Dr. Serap YALTI kurs gördüğüm dönemde Perinatoloji servisinde çalışmaktaydı. Kendisi uzmanlık eğitimi sonrası "kendi isteğiyle" perinatoloji eğitimi de almış bulunmakta idi. Bu konuda akademik yayınları da mevcuttur. Yani konunun uzmanı kabul edilebilir. Doç. Dr. Birgül GÜRBÜZ tüp bebek eğitimi aldıktan yalnızca Zeynep Kamil tüp bebek merkezinde çalışmış, sonra başka bir birimde çalışmamıştır.
DR. NİYAZİ TUĞ

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Avrupa uyanıyor: "PKK tahrikçi"
 Liderler şehit yarbayın törenine katıldı
 Gücünüz çocuklara mı yetiyor!
 Askeri helikopter düştü: 4 şehit
 Silvan'da hain pusu: 1 şehit
 Hakimlere bombalı saldırı girişimi
 Bahattin Uzan tahliye oldu
 Akdeniz'de 5.2'lik deprem
 Avcılar'da operasyon: 2 ölü
 On Numara haftaya devretti
 Azınlıklar raporu davasına yetkisizlik
 Beni Ankara'daki şehitliğe gömün
 Acı haber internetten geldi
 Ölmüş kız kardeşime toplu halde küfür ediyorlar
 Çocuk hattına 25 ihbar
 Pasta davası bitti
 Polisin 1 kilometrelik bayrağı
 Polis köpeklerine neden yabancı isim veriliyor?
 Teröre eroin parası
 Erzincan'da linç girişimi
 Diyanet'ten cenaze vizesi
 Kadın terörist tutuklandı
 Mardin'de 4 tutuklama
 Trabzon'da mahsur kaldılar
 'Politik stara' jüri vetosu
 Çamaşırı görünene kütüphane yasağı...
 Rahip cinayeti Washington Post'ta
YILMAZ ÖZDİL
Masaya gelen yok...
Musallaya gelen gelene...
Kurgu...
ERGUN BABAHAN
Sayfa 6 skandalı
New-York Etik, gazeteciliğin en önde...
MEHMET BARLAS
Spagetti demokrasi ve acılı kebap demokrasisi...
Hep...
UMUR TALU
Eski bir hesap
1960'larda, ABD Vietnam bataklığına koşa...
ERDAL ŞAFAK
Birey ve toplum
İnsan hakları Batı...
MEHMET ALTAN
Öğretmenler memur mu entelektüel mi?
Zaman zaman aklıma...
'B-52'lere üslerinizi açın'
İngiliz Sunday Times, İran'a olası ABD saldırısı gündemdeyken şok bir...
Irak'ın üçte biri kritik durumda
ABD Irak'ta zor durumda olduğunu kendi hazırladığı bir raporla kabul...
Karşınızda süperstar: 3-0
Karşınızda süperstar: 3-0
Fenerbahçe, Sivas'ı yenip 2 gün sonra liderliği geri aldı. Süperstar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu