kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hafriyat kâbusu

Büyükşehir Belediyesi'nin Kemerburgaz'daki hafriyat alanı tepki topluyor. Her gün ortalama 3 bin kamyonun yola verdiği zarar, denetim yetersizliği ve etrafa yayılan toz Işıklar Köyü sakinlerini hayatından bezdirmiş.

Büyük Şehir Belediyesi, İstanbul'da çıkartılan hafriyatların dökülmesi için Kemerburgaz'a 5 kilometre uzaklıkta ki Işıklar Köyü'nde bulunan eski bir kömür ocağını belirledi. İstanbul'un hafriyatı ve molozları kamyonlarla bu bölgeye taşınıp dökülmeye başlandı. Bu durum özellikle Kemerburgaz ve bağlı köylerde yaşayanlar için kabus dolu günlerin başlangıcı oldu. Günün 24 saati ortalama 3 bin kamyon Kemerburgaz üzerinden Işıklar Köyü'ne hafriyat ve moloz taşıyor. Jandarma ve trafik polislerinin yaptığı denetimler yetersiz kalıyor ve belirlenen şartlara uymayan kamyonlar, küçük araçlar ve çevre halkı için tehlike oluşturuyor. Birçok kamyon, seyir halinde iken hafriyatın ve molozların dökülmemesi için gerekli brandaları örtmüyor. Kamyonlardan düşen molozlar hem yollara hem de araçlara zarar veriyor. Yaptıkları sefer üzerinden para kazanan kamyoncular, daha fazla sefer yapabilmek için sürat sınırlarını zorluyor. Şikayetler üzerine Büyükşehir Belediyesi çeşitli çözümler geliştirmiş. HafriyatTENTESİZ KAMYONLARA 101 YTL CEZA KESİLİYOR Polis ve jandarma tarafından tentesiz olarak hafriyat taşıyan tozu dumana katan kamyon şoförlerine 101 YTL para cezası veriliyor ayrıca 15 ceza puanı da ehliyetlerine işleniyor. Ancak denetimler yetersiz kaldığı için cezalar çözüm olmuyor.kamyonlarının Kemerburgaz'a girmeden hafriyat bölgesine ulaşabilmeleri için bir tali yol açmış. Ancak bu yol düzgün olmadığı için bazı kamyonlar yine Kemerburgaz'ın içerisine girerek hafriyat bölgesine ulaşmaya çalışıyor. Stabilize olan yoldan ana yola çıkan kamyonlardan çıkan toz ve duman Kemerburgaz'ıın üzerinde bir toz bulutu oluşturuyor. Özellikle sıcak ve güneşli günlernde uçuşan toz ve toprak parçalarından göz gözü görmüyor.

MUHTARIN İSYANI
Hafriyat kamyonlarından en fazla rahatsızlık duyanlar ise bölgede bulunan Işıklar Köyü'nün sakinleri. 950 nüfuslu köyde herşey hafriyat kamyonlarının köyün ortasından geçmesiyle değişti. Sessiz sakin köy bir anda şantiye sahasına döntü. Köy halkı tozdan pencerelerini açamaz hale geldi. Köy muhtarı Eyüp Temizel, hemen harekete geçerek kamyonların köyün içerisine girmeden hafriyat dökme bölgesine ulaşması için gerekli yerlere başvurdu. 3 yıldır Eyüp Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği ve Karayollarınayapılan başvurular sonuçsuz kaldı. Köy halkından imza toplayan muhtar dilekçeleri yetkililere ulaştırdı ama yine bir sonuç alamadı. Yaptığı başvurular sonuçsuz kalınca muhtar Eyüp Temizel, kendisine göre bir çözüm üretti. Köy halkından bir kişiye üzerinde 'Işıklar Köyü Muhtarlığı' yazan bir yelek giydirdi. Eline de bir tarafında, "Yayalara dikkat ediniz" diğer tarafında ise " Brandanızı döküm yerinde açınız" yazan bir pankart hazırlayarak köyün ortasına dikti.

KAMYON BAŞINA 45 YTL
Büyükşehir Belediyesi'ne ait şirketlerden İSTAÇ A.Ş tarafından işletilen hafriyat dökme bölgesine moloz veya hafriyat boşaltan her kamyondan 45 YTL ücret alanıyor. Işıklar Köyü'nden sonra yine aynı bölgede bulunan İhsaniye Köyü'nde de ikinci bir hafriyat dökme alanı oluşturuldu. İkinci hafriyat bölgesinin hizmete girmesinin ardından bölgede yaşanan kamyon trafiği yoğunluğunun daha da artacağı iddia ediliyor.

Murat KEKLİKÇİ / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 4 kızkardeş, bir yıla 5 tüp bebek sığdırdı
 Beni niye dövdüler hiç anlayamadım
 Anne karnında Azrail'e çalım
 Yatalak hastaya 'iş görür' raporu
 ABD'de 'satılık kalem' skandalı
 Telefona babasının katili çıktı
 Dergisi ve fularıyla sonsuza uğurlandı
 Kanserojen variller toprakla kaldırılacak
 Kamyonun ezdiği kız iki ayağını kaybetti
 Sayısal Loto
EMRE AKÖZ
Timur Selçuk: Antiemperyalist mücadeleyi arabeskçiler...
HINCAL ULUÇ
Kadınlar kedi, erkekler köpek!..
Geçen hafta iki şirin...
REHA MUHTAR
Arkadaşım değil, aşkımsın!..
Hayatın en çözülemeyen...
GÜLSE BİRSEL
Çoklu kişiliklerim ve ben!
Mustafa Altıoklar'ın yeni...
UEFA cepte lig angarya
UEFA cepte lig angarya
Kupada finali ve UEFA Kupası'na gitmeyi büyük ölçüde garantileyen...
Çıkış serbest
Çıkış serbest
Beşiktaş, İnönü'de bu sezon 15 maçta 23 puan kaybetti. Takımlarının...
'PKK'yla masada işimiz yok'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''PKK terör örgütü ile Türkiye...
'Evlerimiz güvensiz oldu'
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, yaşanan terör olayları yüzünden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu