kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yarın Mevlid Kandili
Yarın Mevlid Kandili

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ''İnsanlar arasında kin ve nefretin, farklılıklar arasında çatışmanın alevlendirildiği, ötekinin kutsalına ve bir diğer inanca saygının esasında insana saygı olduğu anlayışının iyice zayıfladığı çağımızda, alemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizi anlamaya ve anlatmaya, O'nun sevgisi etrafında birleşmeye daha fazla ihtiyaç duymaktayız'' dedi.

Bardakoğlu, yarın akşam kutlanacak Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, peygamberlerin, ilahi vahyi insanlığa ulaştıran, onları yaratılış ve varoluşun sırrını anlamaya, bilgi ve inancın aydınlığına çağıran rahmet elçileri olduğunu kaydetti.

''Yüce Yaratıcının insanlığa gönderdiği son rahmet elçisi ise Hz. Muhammed'dir'' diyen Bardakoğlu, ''O'nun, peygamberler halkasını tamamlayan son davetçi, dini açıklayan, öğreten ve bütün ahlaki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir şahsiyet olduğunu'' ifade etti.

''İnsanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Hz. Muhammed'in kutlu doğumunun yeni bir yıldönümünün idrak edildiğini'' kaydeden Bardakoğlu, ''O bize; Allah'a iman edip O'nu sevmeyi, ona bağlanarak iç barışı ve doğru yolu bulmayı, ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir'' dedi.

''Allah Resulü, dinin ne olduğunu soranlara O'nun güzel ahlak olduğunu söylemiş ve O'nun hayatı güzel ahlakın canlı bir örneği olmuştur. Kutlu Doğum Haftası işte O yüce şahsı tanıyarak hayatımızı ahlakla güzelleştirme ve bu yolda bir tazelenme mevsimidir'' diyen Bardakoğlu, mesajında şunları kaydetti:

''Bu hafta, onun çok sevdiği çocuklara onu tanıtma, sevdirme ve çocukları onunla buluşturma zamanıdır. Bu hafta, 'Ey İnsanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah'ın koyduğu ölçülere titizlikle uymanızı tavsiye ederim' buyruğu üzerine tekrar düşünme fırsatıdır.

Bu hafta, sahih dini bilginin ışığında manevi hayatımızı zenginleştirmenin, barış ve esenlik içinde güvenle yaşamanın, uzaklıklarımızı yakın etmenin ve kardeşlik köprüsünde birlikte yürümenin vaktidir. Bu haftada Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini kutlarken, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz.

İnsanlar arasında kin ve nefretin, farklılıklar arasında çatışmanın alevlendirildiği, ötekinin kutsalına ve bir diğer inanca saygının esasında insana saygı olduğu anlayışının iyice zayıfladığı çağımızda, alemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizi anlamaya ve anlatmaya, O'nun sevgisi etrafında birleşmeye daha fazla ihtiyaç duyuyoruz ve duymaktayız. Tebessümün eksik olmadığı nur yüzüne, hayırla özdeşleşen gönül diline, paylaşımın esirgenmediği cömertlik simgesi eline, anlamsızlığa kilit kulağına, herkesin kendini bulduğu gönlüne, övülen ahlakına ve örnekliğine, manevi önderliğine, O'nu tanımanın, O'nu sevmenin sağlayacağı güven ortamına anlatılamayacak derece ihtiyacımız var.''

Bardakoğlu, mesajını, ''Kutlu Doğum Haftası'nın bütün insanlığa rahmet ve barış getirmesini, Mevlid Kandili'nin insanlığın Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımasına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz eder, vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın ve İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ederim'' diye tamamladı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Melanie Griffith mahkemelik!
 Türkiye interneti 13 yaşında
 Dehşet saçan seri katiller
 Ailesine vasiyet etti: Benim için de yaşayın
 Türk doktordan kalp krizi saati
 "Kocam Makyavelist'tir"
 'Olay miras değil namus meselesiydi'
 Katilleri odasında yargılandı
 Captagon üreticisi hayırsever!
 Narkotikte rüşvete dava açıldı
 Reina'ya polis eşliğinde yıkım
 Bele bağlanan ip çocuğu öldürdü
 Cephaneliği eve taşımış!
 'Onu uyuşturucu satıcıları kaçırdı'
 Saldırgandan tek başına kurtuldu
 Pasif sigara içicileri için şeker alarmı
 Üsküdar'da anne-oğul kaçak şofben kurbanı
 Seri katilin son kurbanı yine Türk
 Tuzla'da korkutan tehlikeli variller
REHA MUHTAR
Barbileri kirletenler...
19 kadındılar......
MAHMUT ÖVÜR
Başkanların 'malvarlığı' yokmuş!
Türkiye'nin gündemi...
HINCAL ULUÇ
Polise görevini kim anlatacak!..
Gaziantep'te geçen...
Son seyahatten üç puan: 3-1
Son seyahatten üç puan: 3-1
G.Saray, Diyarbakır'ın cezası nedeniyle İzmir'de oynanan...
'Para pul önemli değil'
'Para pul önemli değil'
Hakan Şükür, sezon sonuna kadar para konusunun gündeme gelmeyeceğini...
'Ok' gibi vuran mesaj
"Siyaset adalete nüfuz ediyor" diyen Başsavcı Ok, hükümetin yakın...
Başbakan'ın dili mücadeleye zarar veriyor
CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan'ın kendisinden randevu isteyen DTP...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu