kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Federasyon "6 yabancıyla devam" dedi
Federasyon "6 yabancıyla devam" dedi

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Turkcell Süper Ligi'nde 2006-2007 sezonunda yabancı oyuncu kontenjanını değiştirilmeyerek 6 yabancı oyuncu bulundurma uygulamasının sürdürülmesine karar verdi.

Yönetim kurulu ayrıca, eski kulübü Gençlerbirliği ile ihtilafı nedeniyle Fenerbahçeli futbolcu Deniz Barış'ın lisansını ikinci kez askıya aldı.
Beylerbeyi Atatürk Planlama, Geliştirme ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantını ardından basın mensuplarına açıklama yapanbaşkanvekili Affan Keçeci, Turkcell Süper Ligi'nde yeni sezon için yabancı oyuncu kontenjanın değiştirilmeyeceğini belirterek, ''2006-2006 sezonunda olduğu gibi 2006-2007 sezonunda da takımlar kadrolarında 6 yabancı oyuncu bulundurabilecekler. Mevcut uygulama devam ettirilecek'' dedi.

KEÇECİ: FIFA'NIN KARARINI ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIK

Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci, FIFA Tahkim Kurulu'nun Türkiye-İsviçre maçı sonrası yaşanan olaylar nedeniyle verilen cezaları aynen onamasını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

Beylerbeyi Atatürk Planlama, Geliştirme ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada Affan Keçeci, federasyon olarak bu konuda hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, şunları söyledi:
''FIFA Tahkim Kurulu'nun kararı beklemediğimiz bir karardır. Üzüntülüyüz, ancak hukuki mücadelmiz devam edecektir. Mücadelemiz bitmiş değildir. Özellikle şu noktaya değinmek istiyorum. Cezanın alınmasından bugüne kadar geçen süreçte bu konuya sebep olanları vicdanlarıyla başbaşa bırakmak istiyorum. Biz federasyon olarak görev yaptığımız süreçte mücadelemizi sürdüreceğiz. Gerekçeli karar bize ulaştıktan sonra bu doğrultuda karar verip girişimleri yapacağız. Türkmilleti olarak böyle bir cezaya layık olmadığımızı düyünüyorum.''

(A) MİLLİ TAKIM, 6 ÖZEL MAÇ YAPACAK

Keçeci, (A) Milli Futbol Takımı'nın 24 Mayıs ile 4 Haziran tarihleri arasında 6 özel maç yapması için organizasyon anlaşması yapılmasına karar verdiklerini kaydetti. Millilerin 24 Mayıs Çarşamba günü Belçika ile planlanan maçın dışında, 4 Haziran'a dek Estonya, Suudi Arabistan, Gana, Angola ve Makedonya ile Almanya'da özel maç yapılması için anlaşma yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

YÖNETİM KURULU KARARLARI

Futbol Federasyonu, yönetim kurulu toplantısında alınan diğer kararları yazılı olarak açıklarken, toplantıda Engelliler Futbol Koordinasyon Kurulu ile Eğitim Kurumları Koordinasyon Kurulu adıyla yeni 2 birimin de kurulmasına karar verildiği ifade edildi. Engelliler Spor Federasyonları ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Futbol Federasyonu bünyesinde Engelliler Futbol Koordinasyon Kurulu ile Üniversiteler Spor Federasyonu ve Okul Sporları Federasyonu ile işbirliği çerçevesinde ise yine federasyon bünyesinde Eğitim Kurumları Koordinasyon Kurulu oluşturulmasının da bugünkü toplantıda kararlaştırıldığı kaydedildi.

İDDAA'YA VERGİ KONUSU

Açıklamada, Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü tarafında oynatılan İddaaoyununun yeniden vergilendirilmesine yönelik girişimlerle ilgili olarak ise, yönetim kurulu adına şu ifadelere yer verildi: ''Futbol ekonomisinin büyümesinde en önemli kaynaklardan biri de 7258 sayılı yasa çerçevesinde Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü tarafından oynatılan İddaa oyunudur. 2005 yılı sonu itibariyle 1 milyar 37 milyonYTL'lik bir kaynak yaratan bu oyundan, 674 milyon YTL'lik bir pay ikramiye olarak dağıtılmış, 234 milyon YTL vergi olarak hazineye aktarılmış, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Çocuk Esirgeme ile Kredi Yurtlar Kurumları, Tanıtım ile Savunma Sanayi Destekleme Fonları'na ayrılan payların yanısıra 114 milyon YTL de Turkcell Süper Ligi, Lig Ave Lig B'ye eşit olarak paylaştırılmıştır. Kulüplerimizin ekonomik sorunlarının çözümüne katkı sağlayan bu önemli organizasyonda yeni birvergi düzenlemesine gitmek ve yüzde 3'lük oranı yüzde 10'lara çıkarmakkonusunda başlatılan girişimin, gerek dağıtılan ikramiyeyi aşağı çekerek iştirakçi ilgisinin azalmasına neden olacağı ve gerekse zaten ekonomik darboğazda olan kulüplerimizi küçümsenmeyecek oranda gelir kaybına uğratacağı ortadadır. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, son derece hassas olan bu konunun, hem yasadışı bahise yönelimi sağlayacak, hem oyunun cazibesini yitirmesini gerçekleştirecek, hem dekulüp ekonomilerini açmaza sokacak girişimlerden kaçınarak çözümlenmesinden yanadır.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Diyarbakırspor: 1 Galatasaray: 3
 FIFA cezaları onayladı
 Deniz Barış'ın lisansı askıda
 Soros G.Saray Sportif'e ortak oldu
 Elvan pistlere dönüyor
 Trabzonspor'a Aston Villa renkleri
 Beşiktaş'ın Dolmabahçe kabusu
 Altılı 119,36 YTL verdi
 Fener yüzde 80 şampiyon
 Önce el sonra gol
 Para Ulusoy'dan
 Sahada konuştu
 4 maçımız seyircili
 Efes'ten acı veda
 Thanks (Teşekkürler)
 Şampiyon gibi karşılandı
 Savunmamız alınmadı
 İzmir tartışması
 Fenerbahçe zor kazandı
 Bu araba 1'inci oldu
 Villarreal finale Peder de ayine
 F.Bahçe-Sivas maçı Demirlek'in
 Günün içinden
AHMET ÇAKAR
Fenerbahçe finalde
Fenerbahçe zorlanmadan, yorulmadan...
GÜRCAN BİLGİÇ
Daum'un sahnesi
Denizlispor'un prestij peşine düşmesiyle...
KAZIM KANAT
Beşiktaş'ta sessiz devrim
Kamu Vicdanı İnanılacak gibi...
Eşinden, 33 şirketlik servetin yarısını istiyor
Eşinden, 33 şirketlik servetin yarısını istiyor
Ünlü işadamı Onur Ağım'ın eşi açtığı boşanma davasında mal ayrılığı...
'Kanı yerde kalmayacak'
'Kanı yerde kalmayacak'
Şırnak'ta şehit olan onbaşı Mükremin Başaran'ın cenaze törenine...
Modada Hint rüzgârı
Modada Hint rüzgârı
Hintli modacılara, tasarımlarını dünyaya tanıtma fırsatı veren...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu