kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
Dışarı çıkmadan önce
7 gün 7 gece

7 gün 7 gece

7 Nisan Cuma
Neşeli Kahvaltı
Salon. Uzun, ocak başı gibi. Masaların üstü cam. Kaymaklı, sahanda yumurta gibi çok çeşitli kahvaltılıklar. Her tarafta ünlülerin hatıra fotoğrafları. Sahibi Yusuf Konak bey kafiyeli bilmeceler sormayı kelime oyunlarını seviyor. Arada müşteriler plastik küpe, tespih de hediye ediyor. Adı: Konak Kahvaltı Salonu. (0432) 214 29 38. Hastane 2. cadde. Van. Kuzinede börek bilgisi: Yeni her türlü soba. Tamir de yapılıyor. İçinde börek de pişen üstü beş altı kapaklı çeşitli kuzineler, peçkalar. Kahvehaneler için büyük semaverler. Adı: Atılgan Soba. Şehit Ayhan Orak Sokak. No: 14. Ahmet Atılgan. 0535. 381 94 46. Havsa. Edirne.

8 Nisan Cumartesi
Heykeller nereye bakar?
Çok uzun yıllar Üsküdar-Kadıköy dolmuşlarının yolu üzerinde bir aslan heykeli vardı. Sahilde. Boğazdan geçen gemileri, martıları seyrediyordu. Tüp geçit Marmaray çalışmaları kapsamında yer değiştirdi. Şimdi Doğancılar Parkı'nda yeşil tomurcuk yapraklar arasından açık yeşil bir duvar üzerinde yer alan "Musahipzade Celal Sahnesi" yazısına bakıyor artık. Havuzun hemen yanında. Sol pençesinin altındayavru bir ceylan var. Doğancılar parkı İstanbul'un ilk parkı. Üsküdar. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Haydarpaşa Garı. Zaman: 4 Nisan 15.30. Banliyö trenleri tarifesine bakanlar: 3. Gazetecideki dergileri seyredenler:2. Şehirler arası bilet için sıra numarası almış banklarda oturup sıra bekleyenler: 6. Merdivenlerde Eminönü motoruna koşanlar: 3.

9 Nisan Pazar
Damsız girilmez
Kitap: Panik Atak Öyküleri. Yetişin komşular terk edildim.Yazar: Kötü Şair Şerafettin Kaya. Neden Kitap Yayıncılık. Mart 2006. 144 sayfalık kitaptan yedi cümle. 1. Bu bankamatikler de benden başka herkese parasını veriyor. 2. Ruhumu tamir ettirmem lazım. 3. Kendime nefis bir kahvaltı hazırlarım. 4. Bu kanepede amma rahat. 5. Çakmak, sigara, kimlik, cüzdan tamam hepsi yanımda. 6. Bu kadar geç işe gelinir mi? 7. Oh çok şükür, dam sormadılar. Ropörtaj ya da belgesel önerisi bilgisi: Emekli Öğretmenler DerneğiKadıköy Şubesi (0216) 336 96 85. Misak-ı Milli Caddesi. Kadıköy.

10 Nisan Pazartesi
Akerdeon sesi
İstasyondan yukarı yürüdüğünüzde. Solda. Şevval Pasta Cafe. Bahçede masalar. Bazı yiyecekleri: Su böreği, rejim kurabiye. Yanındaki cafenin altıgen havuzdan gelen fıskiye/su sesleri. Sakin, sessiz sokaklar. Küçük Tur, Büyük Tur caddelerinde öğlenden sonra akordeon çalan genç insanlar dolaşıyor. (0216) 366 82 96. İdealtepe. Bostancı. Yol bilgisi: Haydarpaşa son duraklı bazı tren saatleri: İdealtepe'de oldukları zaman: 13.04 - 13.24 - 13.49 14.09 -14.29 - 14.54 - 15.14 - 15.34 - 15.59.

11 Nisan Salı
İskelete ruh vermek
Değerli antika mobilyaların orijinaline sadık kalınarak yeni kaplanmışlarını vitrinde gördüğümüzde "ne ustalar varmış. Acaba hangi ustaya yaptırmışlar?" diye kendi kendimize sormaz mıyız? Sorarız. İstanbul'dan bir örnek. Bir berjer 125 YTL, 100 yıllık koltuk gençliğine dönüyor. Çetin usta yaşlanan mobilyalara adeta gençlik aşısı yapıyor.: Ç Mobilya. Tel: (0212) 296 89 10 Harbiye. Günlük bilgisi: Cesare Pavese. 18 Nisan 1945. " Elma ve armut ağaçlarının taçyaprakları rüzgarda uçuşuyor. Her yeri onlar kaplamış. Kelebekler gibi."

12 Nisan Çarşamba
Bisiklet+fayton taksiler
Wimbledon metro istasyonunun onundeki çiçekçide lale, gül demetleri 6,95 pound, iris demeti 3.50, renkleri eflatun ortası sarı, gerbera tanesi 1,20 pound. Ayrıca, turistik yerlerde caddelerde karşıdan karşıya geçerken yerde beyaz boyayla "look right" ya da "look left" yazmışlar, çünkü turistler gidişte arabaların soldan gittiğine alışık olmadığı için yanlış yöne bakıyorlar, araba geliyor mu diye. Ayni şekilde ters olan, taksilere soldan biniliyor. Şoför sağda olduğu için bazı komik (bize göre) görüntüler de ortaya çıkabilir: Örneğin yanında köpekle gezen bir sürücü. Köpeğini ön koltuğa oturtursa, köpek bize göre şoför koltuğunda oturmuş oluyor. Ayrıca yayalar da toplu yürünen yerlerde soldan yürüyor. Metroda şöyle manzaralarla karşılaşabilirsiniz: Bir tezgahta Arapça yayınlar satan takkeli çember sakallı gençler, Bir metre yanında elinde bira kutusuyla Eminem dinleyip ritmik olarak kafasını sallayan bir Afrikalı. Sokakta hiç sahipsiz kedi köpek yok. Kalabalık alışveriş merkezlerinde bisiklet- faytonlu yabancılar size bir yere gitmek ister misiniz diye soruyor (taksi gibi), arkalarından bir polis arabası geliyor, korna çalıyor, onlar da hemen yok oluyor, polisler arkalarından gülümsüyor. Londra. Hayal bilgisi. Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı? Zeynep Orcanel. "Her nisan bilirsin ki, / ilk bahara çıkmıyor"

13 Nisan Perşembe
Yüze sürülen kil
British Museum'u gezmek için bir tam gün en az ayırmak gerekiyor, her gün saat 9-18 arası açık, ama içindeki dükkanlar perşembe ve cuma günleri aksam 8'e kadar, galeriler 8.30'a kadar, cafeler 9'a kadar açık. Müzede giriş katta 25'numaralı oda Afrika'ya ayrılmış ve çok ilginç rengarenk eserler var. Aynı odada Papua Yeni Gine'deki insanların giysileri ve törenleri anlatılıyor. Örneğin kocalarını kaybeden kadınlar, bedenlerine ve yüzlerine kil sürüyorlar, kurudukça bu kil, küçülüyor ve dökülüyor ama bu çok acı veriyor. O kil dökülünce acılarından kurtulmuş oluyorlar ve kocalarını unutabiliyorlar, başkalarıyla evlenebiliyorlar. NationalGalery'de muhteşem orijinal eserler görmek mümkün: Lautrec, Monet gibi. Giriş ücretsiz. Big Ben"in yakınlarında Thames Nehri üzerinde fıstık kavurması satılıyor. Londra özellikle Mart sonu, Nisan aylarında çok güzel, hava ılık, hafif rüzgarlı. Taksi yerine 'Mini Cup' denen özel şirketlerden taksiler resmi taksilerden daha ucuz, onlarıntaksi plakası yok. 'Mini Cuplar' ile bir yere gidecekseniz önceden rezervasyon yapabiliyorsunuz, resmi taksileri çıkmadan önce arıyorsunuz. Metrolar gece 12-12.30'a kadar çalışıyor. Alışveriş için en uygun mekan Oxford Street ve Oxford Circle. Orada muhteşem bir çocuk oyuncak mağazası var, tam bir çocuk cenneti, 6 kat, her türlü oyuncak bulmak mümkün. Bir de bazı yeni oyuncakları anlatan öğreten satıcılar var, aşağı yukarı her katta. Londra. Yol bilgisi: Londra Wimbledon'da özel taksi servisinin numarası: 85437777 ya da 89423000. Aradığınızda ertesi güne taksi ısmarlayabilir, pazarlık yapabilirsiniz.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Operadaki Hayalet beyazperdede
 Sinema dopdolu
 Efsaneler ve kara mizah
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Yediden yetmişe herkes aynı şeyi arıyor
 Herkese göre bir DVD var
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Çocuklarıyla vakit geçirmek isteyenlere
 Jimmy Hendrix'in ruhu Ankara'da
 Bu Divan'a oturulur
 Elif'in mutfağından
 Her telden müziğin mucidi
 Türk ağzına Meksika tadı
 Amerika'nın yeni pop idolü
 Çek bir hibeş üstüne dana tuffahiye
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
4 maçımız seyircili
4 maçımız seyircili
FIFA Tahkim Kurulu 6 maçlık (dışarıda seyircisiz) cezamıza yaptığımız...
Para Ulusoy'dan
Para Ulusoy'dan
G.Saray'ın futbolculara yaptığı 3 milyon 200 bin dolarlık ödemenin...
Erdoğan'dan iki mesaj
Randevu isteyen DTP'li Türk'e ve polisin tavrını sert bularak...
'Kanı yerde kalmayacak'
Şırnak'ta şehit olan onbaşı Mükremin Başaran'ın cenaze törenine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.