kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
Dışarı çıkmadan önce
7 gün 7 gece

7 gün 7 gece

31 Mart Cuma Meraklı köfteci
1953'te kurulmuş. Tuzla'nın ilk köftecisi. Mehmet Ersöz açmış.İki katlı, minicik bir salonu var. Ne zaman gitseniz dolu. Mönüde ızgaralar, köfte, piyaz ve salata var. Tatlı olarak revani veriyorlar. Köfteleri harika. Minik bir sürahi içinde taze ayran geliyor. Fiyatları son derece uygun. Adı: Meraklı Köfteci Mehmet Ersöz. Cumhuriyet Caddesi No 71, Tuzla. Tel: (0216) 395 12 74 Ayrıca bir Dondurmacı. En ünlü dondurmacılardan. Bir top 25 kuruş. Külahta, kağıt helvada ya da tabakta dondurma yemek mümkün. Mevsime göre yeni meyveler ekleniyor. Şu sıralar 15 çeşit var: Dondurmanızı elinize alıp yolda yemek istemiyorsanız, içeride de oturabilirsiniz. Acil dondurma isterseniz cepten de arayabilirsiniz: (0536) 882 73 73. Nazar Dondurma. Cumhuriyet Caddesi 28/B. (0216) 395 10 50. Tuzla. Mektup bilgisi: Halikarnas Balıkçısı. 17 Nisan 1964. "Talih nereye attıysa, ben orası oldum, dağların denizlerin harabelerin şuura ermiş mümessili."

1 Nisan Cumartesi Ginko bloba
Yaz başlamadan, selülit ve kilo sorunlarından kurtulmak için tamamen doğal yöntemlerle hazırlanmış özel ürünler: Cilt bakımı, vücut bakımı, saç bakımı için organik ürünler. Organik bal çeşitleri, spirulina (yosun tableti), ginko bloba (hafıza güçlendirici), enerji verici, karaciğer güçlendirici macunlar, ekmek çeşitleri, kefir, organik sebze ve meyveler gibi. Ambar Ekolojik ve Doğal Ürünler. İstiklal cad. Kallavi sok. No 12 Tel: (0212) 29 29 272. Beyoğlu. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Karaköy Balıkçılar Pazarı arkasındaki parkın sahili. Zaman: 28 Mart 19.30. Karşıya/Eminönü'ne yolcu bekleyen sandal sayısı: 1. Sandalcı: 1. Müşteri: 0. Alaca karanlıkta köprüden ve karşı sahilden suya yansıyan renkli ışık parçacıkları: Yüzlerce.

2 Nisan Pazar Hamak keyfi
Adı: Park Kalamış Cafe. Çimenlerin ağaçların arasında. Etrafta çeşitli banklar. Büfe + çay ocağının etrafında ahşap masalar sandalyeler ayrıca naylon brandalı sandalyeler. Hamaklar, çimenlerin üzerinde kullanabileceğiniz çeşitli yastıklar. Kalamış Parkı. Kadıköy. Fotoğraf bilgisi: Çok yaşlı bir sarmaşık. Çökmüş çok eski ahşap bir evin her yanını sarmış. Reşit Paşa Sokak No: 20'de. Kurbağalı dere. Elektronik bilgi: Kadıköy'de Yazıcıoğlu Pasajı'nın karşısında ikinci katta merdivenlerden çıkınca solda İn-Tel elektronik market var.Her türlü elektronik devre elemanı, kablo fiş vs aklınıza ne gelirse, evde bozuk olan hangi elektronik alet olursa olsun, yedek parçası mevcut.

3 Nisan Pazartesi Adnan usta
Üç katlı. Hamd-i Evvel Camii'ne bakıyor. İki çınar ağacına da. Soldaki yaşlı çınarda bir leylek yuvası. Şimdilik boş. Çaprazdan deniz görüyor. Önünde iki masa. Adnan usta balıkları çok güzel pişiriyor. Börek gibi mezgitler. Adı: Rıhtım Restaurant. Tel: (0212) 318 61 04. Beylerbeyi Mahalle altyazıları: 1. İskeleden çıktığınızda sağa döndüğünüzde biraz sonra sokağı örten boyu 20 adım süren koyu bir defne ağacı gölgesi. 2. İskele önünde dev iki çınar. 3. Hamd-i Evvel Camii ile deniz arasında 10 bank. Bankların sekizi karşı sahildeki Kuruçeşme'ye bakıyor ikisi köprüye. 4. Bazı vapur zamanları, Beylerbeyi'nden kalkan. 20 dakika sonra Beşiktaş'a yanaşıyor. 13.10 13.45 14.45-15.30 16.30.

4 Nisan Salı Yaldızdan kız kulesi
Çay. 75 kuruş. İnce belli çay bardağında. Orta boy. Bardağın üstünde sarı yaldızdan kız kulesi resmi. Her bardakta üç tane. Mekan eski Salacak iskelesinin etrafı. On adım ilerisindeki yolun öteki tarafındaki çimenlerin ağaçların altındaki masalarda da oturabilirsiniz. Yüzünüz denize dönükken mavi beyaz iskelenin sağ tarafında üçgen bir alanda sekiz masa. Siyah masa örtülü. Manzara Topkapı Sarayı'nın kulesi, Ayasofya'nın dört, Sultanahmet'in altı minaresi. Solunuzda soba borusu ve iskelenin damında kiremitler arası büyüyen çiçekler, bitkiler. Keşke burada Particia Barber'dan "Lost in this love" çalsa isteği. Yakında bulutlar uzakta martılar. Salacak. Üsküdar. Kapıdaki yazı bilgisi: "Isırgan otlu ekmek çıktı" Mekan: Demircioğlu Kardeşler Odun Ekmeği. (0212) 532 72 43. Doğancılar. Üsküdar. Kızarmış patates bilgisi: Üsküdar vapur iskelesinin Ortaköy'e doğru ki tarafta. Sahile bağlı motorlara ve arkasındaki Boğaz'a manzaralı. Çay/ kahve içme imkanı. Elma dilimli patates tava 4 lira. Rest-Cafe. (0212) 260 00 88.

5 Nisan Çarşamba Gelinlik gibi perde
Harbiye, Şişli, Nişantaşı, Etiler, Ulus, Kurtuluş semtlerindeki ünlülerin perdecisi artık fason çalışmıyor. Müşteriyle birebir bağlantı kurup, aracıyı ortadan kaldırarak kaliteden taviz vermeden perde maliyetini düşürüyor. İsterseniz kumaşı siz götürün,ister ipek olsun, ister stor, "5 K ama 1 H yalnız bizde" diyor Murat ve Meral usta. O da mı ne? Beş kalite bir hesaplı. Stor perde, katlamalı perde, balon perde, kısacası perde modasındaki son trendleri yakalayacağınız adres: Caner Perde. Tel: (0212) 240 64 67. Harbiye. Erguvan ağaçları adres bilgisi: İki yüz metre sürüyor. Duvarın üstünden görünüyorlar. Akmerkez'in yanından devamla Hareket Sitesini geçin. Önce otobüs sonra taksi durağından sonra Arnavutköy Yolu'n solunda. Harameyn Sokak. Arnavutköy. Yarım bilgi: Beğendik Camii arkası Kızılırmak Metropol sineması kıskacında Kızılırmak Sokak'ta. Tenedos Cafe/Pub. Tenedos Bozcaada'nın antik adı. Sahibi Serap Hanım her zaman bizzat mekanında. 'Every weekend' canlı caz. Kızılay.

6 Nisan Perşembe Sahte kuşlar
Kurtuluş Caddesi üzerinde zaman zaman bir adam duruyor ve ahşap bir kafes içinde anne kuşla yavru kuş satıyor. Kuşlar gerçek gibi. Üzerlerinde gerçek kuş tüyü var. Ses çıkarttığınızda ya da bir sarsıntı olduğunda anne kuş kendi etrafında dönüyor, hem kafasını hem de kuyruğunu sallıyor. Aynı zamanda ötüyor. Yavru kuş ise hafif hareket ediyor. Fiyat: 8-10 Lira arası. Kurtuluş. Medya bilgisi: Roxy'nin aylık bülteni/broşürü Gaste'de Ayvalık Vapuru hakkında bilgiler ve fotoğrafı var. (0212) 249 12 83. Hayal bilgisi. Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı? Gülten Akın. "Eski bir saçakta kuşlarla / Yele yağmura karşı oturdum"
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Operadaki Hayalet beyazperdede
 Sinema dopdolu
 Efsaneler ve kara mizah
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Yediden yetmişe herkes aynı şeyi arıyor
 Herkese göre bir DVD var
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Çocuklarıyla vakit geçirmek isteyenlere
 Jimmy Hendrix'in ruhu Ankara'da
 Bu Divan'a oturulur
 Elif'in mutfağından
 Her telden müziğin mucidi
 Türk ağzına Meksika tadı
 Amerika'nın yeni pop idolü
 Çek bir hibeş üstüne dana tuffahiye
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
4 maçımız seyircili
4 maçımız seyircili
FIFA Tahkim Kurulu 6 maçlık (dışarıda seyircisiz) cezamıza yaptığımız...
Para Ulusoy'dan
Para Ulusoy'dan
G.Saray'ın futbolculara yaptığı 3 milyon 200 bin dolarlık ödemenin...
Erdoğan'dan iki mesaj
Randevu isteyen DTP'li Türk'e ve polisin tavrını sert bularak...
'Kanı yerde kalmayacak'
Şırnak'ta şehit olan onbaşı Mükremin Başaran'ın cenaze törenine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.