kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
Dışarı çıkmadan önce
7 gün 7 gece

7 gün 7 gece

24 Mart Cuma
Şimdi anemon zamanı Cunda'ya yaklaşırken değirmeni solunuza aldığınızda. Dört yol ağzı. Civarda harabeler. Tabelalarda yazılar. 1. Patriça, 2. Patriça Köyü. Arabanızı 1.Patrica köyünde bırakıp yürüdüğünüzde. Patika yollardan. 2. Patriça köyüne doğru. Yolda etrafınızda tüm zeytin ağaçlarını altı halı kaplı gibi anemonlar. Mor, eflatun pembe renkli çiçekler. Köyden sonra yolun sonunda ikinci harabeler. Tepede. Deniz manzaralı. Buradaki harabelerin adı: Ayışığı Manastırı ve yine anemonlar. Ayvalık. Mahalli bilgi: Ayvalık'ta perşembeleri pazar kuruluyor. Eski Atmeydanı'nda.Pazarın içinde daha küçük bir alanda köy pazarı var. Isırgan, hindibağ, radika, kaz ayağı, azma bulmak mümkün.

25 Mart Cumartesi
Kabak böreği
Rumeli usulü börekler. Özenle yaşlı teyzelerin açtığı. Bazı çeşitler: Ispanaklı, soğanlı, kabaklı. Ayrıca kıymalı, peynirli kol börekleri. Cami ile İskele arasında banklarda, kıyıda yemek imkanı. Ispanaklı ve de soğanlı böreği sirke ile yememiz tavsiye ediliyor. Ispanaklı böreğin kilosu 15 lira. Adı: Rumeli Börekçisi. Abdullah Ağa Caddesi. Tel: (0216) 332 66 02. Beylerbeyi. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Üsküdar Belediyesi karşısındaki park. Zaman: 22 Mart 10.00. Güneşli bank sayısı: 22. Su fışkırtan fıskiye sayısı: 50. Teyze:3. Genç kız:1. Erkek:19. Ayakkabı boyacısı:1. Çuha çiçekleri: Yüzlerce. Fotoğraf bilgisi: Bostancı - İdealtepe arası sahil yolunda karga, kedi, martıların onlara bırakılmış yiyecekleri birlikte yediklerine tanık oluyoruz.

26 Mart Pazar
Sihirli iskambil destesi
Bağdat Caddesi'nden Mahur Sokak'a girdiğinizde hemen solunuzda. İçi tıka basa çeşitli sihir eşyaları ile dolu bir dükkan. Sihirli kutular, özel iskambil kağıtları, Magic dergiler, şapkalar. Sahibi Erdem Bulungiray yıllardır illüzyon işleriyle ilgileniyor. Her cumartesi, pazar Mecidiyeköy Profilo merkezinde gösteri düzenliyor. Giriş ücreti 10 lira. Mekanın adı: Sihir evi. (0216) 350 51 53. Çiftehavuzlar. Mor havuç bilgisi: Çarşamba günleri kurulan Üsküdar, Çiçekçi pazarı. Etikette yazan: Kırmızı havuç. Kilosu bir lira. Aslında havucun rengi siyaha yakın koyu vişne çürüğü. Ek bilgi: Doğanay Şalgam şişesindeki etikette yazanlar: "İçindekiler: Arıtılmış su, mor havuç, şalgam turpu, tuz, bulgur ve süsü biberi."

27 Mart Pazartesi
Beyaz yavru tavşan
Yeni açılan bir kitapevi. Karı koca işletiyorlar. Serkan ve Derya Özburun. Serkan bey'in yayınevi tecrübesi ve çeşitli çevirileri bulunuyor. İlerde kitap da yayınlamayı düşünüyorlar. Ucuz kitaplar bulunuyor. Dükkanın dışında sokakta eski kitaplar. 2.5 liraya. Dükkanın içinde yeni doğmuş iki haftalık beyaz tavşan yavrusu merakla her şeyleri koklayarak, ayakkabılarınız dahil koşuşturmakta. Adı: Cactus kitapevi. Kaktüsün İngilizce'si. Kitapevi'nin kartvizitinde yazan sloganı "Hayatın Batan Yanı". Alaybeyi Sokak. No: 6. Tel: (0212) 258 63 46. Beşiktaş. Özlü söz bilgisi: Abdulhak Şinasi Hisar. " Söz söylemek düşünmek olmadığı gibi, yazmak da düşünce sanatı sayılmaz. Düşünmeden de her gün yazılabiliyor."

28 Mart Salı
Çorbanın adı Maş Üç katlı. Haliç'e bakıyor. Galata'yı görüyor. Antep Mutfağı. Kemal Mazlum ve eşi işletiyorlar. Bazı yemekler: Kazbaşı Kebabı özel soslu dana.Ottoman Beğendi.Yoğurtlu mantar kebap. Maş çorbası müthiş. Adı:Ottoman Restoran (0212) 631 90 58. Cibali. Haliç. Hayat bilgisi: 13 Mart Pazartesi günü saat 12.30 civarında Beşiktaş'tan Taksim-Bahçeköy otobüsünde genç bir erkek biletsiz bindi. Bilet var mı diye sordu. Her zamanki gibi kimse üzerine alınmadı. Yan yana otobüsün en önlerinde oturan üç 60 yaşlarında kadından biri el çantasını karıştırıp uzun zaman sonra bir bilet çıkardı. Genç erkeğe bileti uzattı.O da bozuk para uzattı. Kadın: hayır hiç gerek yok paraya. Zaten biletin fiyatını bile bilmem dedi. Solundaki aynı yaşlardaki kadın ise, sen de başkasına bilet verirsin dedi.

29 Mart Çarşamba
Dev ekran
Nezih bir mekan. 3 plazma tv yer alıyor köşelerde. Dev ekranlar. Herkes rahat rahat maç seyretsin diye. Çift tuvaletli. Sahibi Oktay Kaya. Mekanın bir duvarı 20'den fazla Atatürk resimleri/ fotoğrafları ile kaplı. Gençliğe Hitabe'de yer alıyor aynı duvarda. Mekanın adı: Arkadaş Birahanesi. Kanarya Mahallesi. İstasyon Caddesi. No: 13.Tel: (0212) 426 81 70. Küçükçekmece. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı? İsmet Özel: " Sadece / hayatsız kalmıştım. Büyüyünce geçti."

30 Mart Perşembe
Van Gogh ve Fatih Sultan Mehmet
Işıklandırması güzel, hiç rahatsız edici değil. Girişin karşısında uzun bir ocak var. Başında duran şef etleri ateş üstünde pişiriyor. Duvarlarında muhtelif tablolar asılı: solda Van Gogh ve Monet. Sağda Atatürk En arkada Fatih Sultan Mehmet'in resmi. Sahibi Musa Emici genelde kasada oturuyor. Fiyatları hiç abartılı değil. 3 kişi. Bol yemek, rakı, muhtelif mezeler, karışık ızgaralar 72 Lira. Musa Ustam Ocakbaşı. Küçük Parmakkapı Sok. 17/1, Beyoğlu. Tel: (0212) 245 29 32. Günlük bilgisi: Cesare Pavese. 31 Mart 1946. "Yanılan insan henüz alınyazısının ne olduğunu bilmeyen insandır. Yani, bu insan geleceğini belirleyen geçmişini anlamıyor demektir. Her hayat olması gerektiği gibidir." İstek şarkı bilgisi: Tom Waits'den Yesterday is here.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Operadaki Hayalet beyazperdede
 Sinema dopdolu
 Efsaneler ve kara mizah
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Yediden yetmişe herkes aynı şeyi arıyor
 Herkese göre bir DVD var
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Çocuklarıyla vakit geçirmek isteyenlere
 Jimmy Hendrix'in ruhu Ankara'da
 Bu Divan'a oturulur
 Elif'in mutfağından
 Her telden müziğin mucidi
 Türk ağzına Meksika tadı
 Amerika'nın yeni pop idolü
 Çek bir hibeş üstüne dana tuffahiye
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
4 maçımız seyircili
4 maçımız seyircili
FIFA Tahkim Kurulu 6 maçlık (dışarıda seyircisiz) cezamıza yaptığımız...
Para Ulusoy'dan
Para Ulusoy'dan
G.Saray'ın futbolculara yaptığı 3 milyon 200 bin dolarlık ödemenin...
Erdoğan'dan iki mesaj
Randevu isteyen DTP'li Türk'e ve polisin tavrını sert bularak...
'Kanı yerde kalmayacak'
Şırnak'ta şehit olan onbaşı Mükremin Başaran'ın cenaze törenine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.