kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
Dışarı çıkmadan önce
7 gün 7 gece

7 gün 7 gece

17 Mart Cuma Çeşitli şamdanlar
Pencerelerden çiçekler sarkıyor. İki katlı. Dışardan her yeri bembeyaz. Akşamları canlı sazlı sözlü müzik. Güzel yemekler. Et sote, çeşitli mezeler. Udi Fatih Turan karısı ile şarkılar söylüyor. Her masada farklı şamdanlar var. Mütevazi mekan ahşap ağırlıklı. Karı koca sahipleri garsonluk yapıyorlar. Adı: Beyaz Konak. (0212) 466 20 63. Kartopu Sokak No:19. Bakırköy. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı? Oya Uysal. "Uzanır dinlerdim sonra yağmurla senin usul sesini / sokaklar dolaşırdı şehri."

18 Mart Cumartesi Öten kuş
Aydınlık uzun üç bölümlü. Adı: Antre cafe. İçeri girdiğinizde tam karşınızda bir metre boyunda bir maske. Tiyatro dünyasını yansıtan. Çerçeveli çeşitli afişler. İkinci salonda büyük elips üç ayna, eski radyo. Cd'den çalan müziğe çok güzel kuş sesi de eşlik ediyor. Acaba ne kuşu? Kasadaki Necdet Bey'in cevabı: "Saka piçi. Babası kanarya, annesi saka." . Tel: (0216) 418 46 49. Dr. Esat Işık Caddesi. Moda. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Sokollu Sokak, Moda. Zaman: 15 Mart. 02.00. Islak otomobil sayısı: 53. İnsan: Sıfır: Ağaç:Sıfır.

19 Mart Pazar Kızarmış peynir
Kitabın adı: Sonsuz Mönü. Yazar: Eyüp Kemal Sevinç. Bileşim Yayınevi. Mart 2006. 900 yapraklı kitaptan 7 cümle. 1. Katılmış olduğu 100'e yakın yerli ve yabancı yemek yarışmalarında 80'den fazla ödül almıştır. 2. Anadolu'muzun dört bir yanından gelen pilavları, turşuları ve reçelleri kattık mönüye. 3. Kek piştikten sonra üzerine tahin sürülür ve toz şeker serpilir. 4. Bezelyeler bir kaba alınır içine: kuru soğan, taze soğan, maydanoz, mantar ve zeytinler eklenerek karıştırılır. 5. Akşamdan ıslatılmış nohutlar iyice haşlanıp süzüldükten sonra kabukları soyulup püre haline getirilir. 6. Erik suda bir süre haşlandıktan sonra soğutulur. 7. Hellim peyniri dilimlenir, ızgarada izi çıkana kadar kızartılır. Haftanın sözü bilgisi: Halil Cibran. "Sana baktığında kadını dinle, konuştuğunda değil."

20 Mart Pazartesi Sessiz köpek
Uzun salon halinde. CD'den güzel müzikler ve pek çok kitap arasında ferah bir salon. Masa aralarında sessizce gezen sütlü kahverengi bir köpek. Çay kahve + börek, mantı imkanları. Sahibi Özcan Sapan. Mekanda Pazar ve pazartesi geceleri tango yapmak mümkün. Adı: Nemesis Cafe & kitap. Tel: (0216) 414 01 13.Mühürdar Caddesi. Moda. Şaraplı midye bilgisi: Sık sık İstanbul'a gelen Almanya'da Frankfurt'ta yaşayan Fransız iş adamı Michel Christian Gambotti'nin kendi usulüyle midye tarifi: Üç kilo midyeyi temizliyorsunuz. Maydanoz, sarımsak ve soğanı küçük küçük doğruyorsunuz. Bir limon suyu sıkıyorsunuz. yarım kilo mantarı yağda hafif öldürüyorsunuz. Bütün bu malzemeleri bir litre beyaz şarapta 30 - 45 dakika kaynatıyorsunuz. İçine bol karabiber atıyorsunuz. Not: Midyeden artan sosu sakın atmayın. Harika bir balık çorbası yapabilirsiniz.

21 Mart Salı Portatif merdiven
Adı: Yıldırım Kırtasiye. Sahipleri Aydemir ve Erkut Yıldırım. Baba oğul. Çok küçük üç metre karelik bu mekanda yok yok. Fotokopiden etiketlere, ders kitaplarına kadar. Ancak iki kişi girebiliyor içeriye. Büyük bir kırtasiyecide bulabileceğiniz her şey var. Dükkan yüksek tavanlı. Kapının arkasında her zaman orada olan bir portatif merdiven. Aradığınız kimi zaman merdivene çıkılıp üst raflardan, kutulardan çıkarılıp size veriliyor. Tel: (0284) 336 17 16. Fatih Cad. No:3. Havsa. Edirne. Sabah işe gitmeden önce müzik dinleme bilgisi: CD'nin adı: The Collection. Şarkıcı: Klaus Nomi. Şarkının adı: Cold Song. Henry Purcell'den düzenleme. Dört dakika üç saniye.

22 Mart Çarşamba 10 kuruşluk toka
Küçük bir dükkan. 10 metre kare civarında. Her türlü takı, küpe, toka, saç lastiği. Fiyatlar 100 kuruş ile 80 lira arası. Sahibi Zafer bey her şeyi bulundurduklarını söylüyor. Öğlen 12.15'e kadar müşterilerle Rengin Hanım ilgileniyor.Adı: Zafer Bijuteri. Kuğulu Park çaprazında Mado karşısında. Kuğulu Pasaj. 18/2. Tunalı Hilmi. (0312) 427 86 69 Ankara. Fotoğraf çekme bilgisi: Ayazma İmrahor Camii avlusundaki 800 yaşındaki çınar ağacının üzerinde 4 ahşap kuş evi ve 400 metre ilerdeki Ayazma Camii üzerindeki 4 taş oyma kuş evi. Üsküdar.

23 Mart Perşembe Müşteri anketi
Özgün Bira Evi & Meyhane'de müşterilerin yemeklerini yedikten sonra masaya küçük bir anket formu bırakılıyor: Söz konusu başlıklar şöyle: Fiyatlar, servis, temizlik, müzik. Cevapların kötü, orta, iyi, çok iyi arasından secim yapabiliyorsunuz. Bu ölçme ve değerlendirme formuna bilimsel olarak Rubrik deniyor. Aynı zamanda eğitim sistemin de kendi kendini ya da başkasını değerlendirmede de kullanılıyor. Öneri: Midye dolma harika. Yemeden çıkmayın. Fiyatlar çok iyi. Balıkpazarı Sahne Sokak 19, Tel: (0212) 252 00 68. Beyoğlu. Doğa bilgisi: Balo Sokak 10 no.daki kendi halinde sessiz/gizli sahaf dükkanının önüne 10 gün önce belediye 1.5 metre boyunda bir manolya ağacı dikti. Beyoğlu.

BKM'DEN AÇIKLAMA
BKM Oyuncuları'nın Sizinkiler çocuk oyunu, BKM Gişesinden ücretsiz davetiye temin edilerek izlenmektedir. Gişede 12 yıldır aynı yüzler çalışmaktadır. Gişe çalışanları, tüm diğer eserlerimizin biletlerini satın alan müşterilere olduğu gibi, bu oyunun davetiyelerini almaya gelen müşterilere de aynı ilgi ve güleryüz ile hizmet vermektedirler. " Tiyatro bileti" ücretli veya ücretsiz olarak ayrılmadan, aynı değeri ifade etmektedir. Biletinin ücretsiz olması gibi bir ayırım sözkonusu değildir. Saygılarımızla...
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Operadaki Hayalet beyazperdede
 Sinema dopdolu
 Efsaneler ve kara mizah
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Yediden yetmişe herkes aynı şeyi arıyor
 Herkese göre bir DVD var
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Çocuklarıyla vakit geçirmek isteyenlere
 Jimmy Hendrix'in ruhu Ankara'da
 Bu Divan'a oturulur
 Elif'in mutfağından
 Her telden müziğin mucidi
 Türk ağzına Meksika tadı
 Amerika'nın yeni pop idolü
 Çek bir hibeş üstüne dana tuffahiye
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
4 maçımız seyircili
4 maçımız seyircili
FIFA Tahkim Kurulu 6 maçlık (dışarıda seyircisiz) cezamıza yaptığımız...
Para Ulusoy'dan
Para Ulusoy'dan
G.Saray'ın futbolculara yaptığı 3 milyon 200 bin dolarlık ödemenin...
Erdoğan'dan iki mesaj
Randevu isteyen DTP'li Türk'e ve polisin tavrını sert bularak...
'Kanı yerde kalmayacak'
Şırnak'ta şehit olan onbaşı Mükremin Başaran'ın cenaze törenine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.