kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
7 gün 7 gece

3 Mart Cuma
Çok acılı ezme
Adı: Sultan Dürüm Kanat. İçeride ve dışarıda masalar var. Dışarısını ahşap çitlerle çevrelemişler. Şu sıralarda bir dürüm artı bir kola 3,5 Lira. Beyti, Kanat, Urfa, Adana,Patlıcanlı, Çöp Şiş, Tavuk Şiş, Ciğer, Domatesli Kebap 5-6 Lira. Hafta arası öğlen dört çeşit ev yemeği 3,5 Lira. Dürümü çok lezzetli. Yemek ısmarladığınızda masanın üzerine yuvarlak büyük bir tepsi geliyor. Tüm yemeklerin yanında ise çok acı olan acılı ezme. Garsonları son derece nazik ve kibar. Telefonla sipariş de verebilirsiniz. Hat boyu Caddesi No.22, Tel: (0216) 483 59 52. Pendik. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Köprüden Beşiktaş yönüne geldiğinizdeki Karaköy Otobüs Durağı. Zaman: 27 Şubat 16.40. Ayakta otobüs bekleyenler: 39. Oturarak otobüs bekleyenler: 13. Beyaz boş plastik iskemle:1. Yapraksız ağaç: 5 (biri demir parmaklıklı). Durakta duran otobüs: 3. (İkisi Halk biri Belediye)

4 Mart Cumartesi
Göz nuru işler
Her cumartesi. Ara dar bir sokakta. Otuz stant. Bitişik. Teyzeler, hanımlar kendi yaptıkları ürünleri satıyorlar. Şapka, örtü, şal. Bir yandan da satarken işlerini yapmaya, üretmeye devam ediyorlar. Sokağa girdiğinizde karşınızda şişlerle yün ören, tığla dantel işleyen faaliyet halinde genç yaşlı kadınlar. Pazarlık sohbet imkanı. Üsküdar Pazarı'nın kurulduğu Gündoğumu Caddesi'ndeki İskender Baba Türbesi'ni aşağıdan gelip geçtiğinizde soldaki ikinci aralıkta. Standların bulunduğu aralığın öteki ucu Pırnal Sokağı geçince köşeden sonraki 73 no.lu Arda Apartmanına bakıyor. Doğancılar. Üsküdar. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizesinde yer almalı? Behçet Necatigil. "Sormuyorum, sorunca bir şey çökecek gibi."

5 Mart Pazar
Gerçekçi düşünmek
Kitap: Özgür Kızların Sözlüğü. Yazar: Nurşah Okay. Mavi Ağaç Yayınevi. Ocak 2006. 160 sayfalık kitaptan 7 cümle. 1. İki yemek kaşığı balı bir limon dan elde ettiğiniz suyla karıştırarak saç maskenizi tamamlayabilirsiniz. 2. Boyuna çizgili mayolar zayıf gösterir. 3. Birbirinizde en çok sevdiğiniz 10 özelliğin listesini yapın. 4. Asla ve asla bir gelinliği başkasının üzerinde güzel durduğu için almamalısınız. 5. İyi kurumuş bir oje çok daha uzun dayanır. 6. Katı düşüncelerden, genellemelerden uzak durmak, gerçekçi düşünmek depresyondan koruyor. 7. Saçımız mı ön planda olsun yoksa yüzümüz mü?

6 Mart Pazartesi
Işık ve gürültü kirliliğine karşı
Adı: Baştuğ Şelale Peyzaj. Bahçesinde muhtelif heykeller var: 3 adet polyesterden kocaman at heykeli, annesini emen yavru ceylan heykeli, çeşitli çeşme ve şelaleler. Bir adet de kollarıyla bir şey kaldıran güçlü bir erkek heykeli var, Atlas'a benziyor. Baştuğ Şelale Peyzaj'ın ortaklarından Melih bey, bu heykelin gruptaki heykeltıraşlarının 20 yıl önce yaptığı ilk heykeli olduğunu belirtti. İnsanların hem gözlerini hem de gönüllerini okşayacak eserler yapmaya çalışıyorlar. Neler yapıyorlar: Bahçe, teras, balkon, salon gibi mekanlarda kış bahçesi, yapay gölet, havuz, şelale, fıskiye. Bütün bu eserler portatif olarak da yapılabiliyor. Amaçları, günlük yaşamı güzelleştirmek. İstasyon Mahallesi, İstasyon Caddesi 1459.Sokak No 7/A. Tel: (0262) 655 46 31. Gebze (Eskihisar Feribot Yolu ışıklar yanı). Hayat bilgisi: Arkadaşınızla yürür/ konuşurken tinerciler birden belirip sizden para isterse ve siz bu arada isimlerinizi kullanırsanız onlar daha sonra gerinizde kaldıklarında duydukları ismi yüksek sesle bağırarak arkanızdan tekrarlıyorlar bir müddet.

7 Mart Salı
Leylak rengi koltuklar
Adı: Jaklin Kuaför Salonları. İki tane. Birini Fikret Özdemir ötekisini karısı Hatice Özdemir işletiyor. Çok lüks ve konforlu. 200 metrekare. Otuz kişi çalışıyor toplam. En önemli bir özellikleri de şu: Müşterinin beğenisine göre farklı renklerde koltukları var. Müşteri kırmızı koltuk beğenmezse örneğin istediği leylak rengi koltuğu getiriyorlar. Tel: (0212) 727 57 17. Kordon boyu 15. Silivri. Müzik bilgisi: Söyleyen Portekizli Dona Rosa. CD'nin adı: Segredos. On birinci şarkının adı: Trust. Sözleri: I don't think love exist. Unless someone comes along who makes me belive love can be true, but as it is I keep saying that loves does not exist.

8 Mart
Çarşamba
Şebboy 5 lira Tam meydana bakıyor. Dört yol ağzına. Üst kat. Bol geniş camlı. Gazete okumak kahvaltı etmek mümkün. Sakin. Yoldan geçenleri, duran otomobilleri seyretmek; kent insanlarının izlenmek imkanı. Çiçekçi ve simitçi yakın planda. Bir demet şebboy 5 lira. Mekanın adı: Osmanbey-Mado. Tel: (0212) 231 15 38. Osmanbey. Sokak bilgisi: Yeni açıldı. Geçen hafta. Yokuşun alt kısmına yakın. İnerken solda köşedeki tarihi çeşmenin yanında. Büyük ayna dekorasyonlu içerde oturma imkanı. Adı: Galata Öz Şampiyon Kuzu Kokoreç ve Balık. Çeyrek 1.5, yarım 2 lira. Tel: (0212) 249 84 07. Galipdede Caddesi. Galata.

9 Mart Perşembe
Ferda&Ferda
Adı: Ferda & Ferda. Oto lastik, balans ve rot ayarı. Üç, dört tamirci dükkanı yan yana. Ferda bey genç ve eli çabuk. Lastiklerin hepsini bijon anahtarı ile çıkarıyor. Otomatik tabanca ile lastik sökümlerini sakıncalı buluyor, " zarar veriyor" diyor. Lastikleri yıkıyor, tertemiz yapıyor sonra bilgisayarla ölçümlere geçiyor. Dört kafalı bilgisayar sistemi var. Dört tekerleğin balans ayarı 10 lira. Rot ayarı 20 lira. Sabah 8'den akşam 8'e kadar, iş bitene kadar açık. Tel: (0380) 523 98 37. D-100 Karayolu üzeri. Dsi. Karşısı. Düzce. Mektup bilgisi: Ahmet Hamdi Tanpınar. Paris 20 Mart 1960. "Bahar Paris'te infilak etti, bomba gibi. Dün Bulvar Sebatopol'da yolumu kaybettim. Birdenbire etrafım çiçek kesildi. Meğer hale gelmişim. Yarabbim, ne çiçek mahşeriydi. Sanki bütün Divan edebiyatı, reyhanları, sümbülleri, menekşe ve laleleri, şakayıkları, ortancalarıyla orada idiler."
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Operadaki Hayalet beyazperdede
 Sinema dopdolu
 Efsaneler ve kara mizah
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Yediden yetmişe herkes aynı şeyi arıyor
 Herkese göre bir DVD var
 Dışarı çıkmadan önce
 Çocuklarıyla vakit geçirmek isteyenlere
 Jimmy Hendrix'in ruhu Ankara'da
 Bu Divan'a oturulur
 Elif'in mutfağından
 Her telden müziğin mucidi
 Türk ağzına Meksika tadı
 Amerika'nın yeni pop idolü
 Çek bir hibeş üstüne dana tuffahiye
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
4 maçımız seyircili
4 maçımız seyircili
FIFA Tahkim Kurulu 6 maçlık (dışarıda seyircisiz) cezamıza yaptığımız...
Para Ulusoy'dan
Para Ulusoy'dan
G.Saray'ın futbolculara yaptığı 3 milyon 200 bin dolarlık ödemenin...
Erdoğan'dan iki mesaj
Randevu isteyen DTP'li Türk'e ve polisin tavrını sert bularak...
'Kanı yerde kalmayacak'
Şırnak'ta şehit olan onbaşı Mükremin Başaran'ın cenaze törenine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.