kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şölene hazırız

2006 Dünya Kupası finalleri, ilk kez TRT dışında bir özel kanaldan ekranlara gelecek. Kanal 1 Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Koloğlu, Türk halkının görsel bir şölen yaşayacağını söyledi.

Futbol dünyasının kuşkusuz 1 numaralı organizasyonu Dünya Kupası... Ve bu dev organizasyonu Türkiye'de ilk kez TRT dışında bir özel televizyon, Kanal 1 ekranlara getirecek. Kanal 1 Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Koloğlu, SABAH'a yaptığı açıklamada, Dünya Kupası maçlarının Türk halkı açısından nasıl bir şölene dönüşeceğini anlattı.

İlk defa TRT dışında özel bir televizyon Dünya Kupası'nı yayınlayacak... İzleyicilerin bir TRT alışkanlığı olduğu doğru. Ama önemli olan böyle bir organizasyonun izleyiciye ulaşması. Nerede olduğu çok önemli değil, elinizdekini nasıl sunduğunuz çok önemli. Özel televizyonların daha başarılı olacağına inanıyorum. TRT tecrübeli ama daha önce rakip olmadığı için 'Ne yapsak olur' mantığındalardı. Oysa biz bu sene çok iyi yapmalıyız ki bizden sonra başka televizyonlar da bunu hedeflesin.

64 MAÇ DA YAYINLANACAK
Başka kanallardan arkadaşlarla konuştuğumda beni kıskanıyorlar. Çünkü biz 4 yılda bir yapılan, dünyanın en büyük organizasyonlarından birini yayınlayacağız. 64 maçın tamamını vereceğiz. 8 maç çakışıyor sadece ama biz onları da peşpeşe yayına koyacağız. Bu kupayı Kanal 1'in bir yatırımı olarak düşünüyorum. Maliyeti karşılama gibi bir kaygımız yok çünkü televizyonlar maliyetlerini 1 aylık turnuvalarla değil yıllık yapılan mali programlar sonucunda çıkarır. Dünya Kupası'nı almak pahalı olabilir. Ama bunun kanala yapacağı geri dönüşüm düşünüldüğünde kârlıdır. Dünya Kupası sayesinde lansman yapacağız ve kanalı tanıtacağız. Şu anda Kanal 1'i izlememiş biri kaldıysa, kupayla birlikte öğrenecek.

Türkiye'nin olmaması çok etkiler mi izlenme oranlarını?
Türkiye'yle hiç alakası olmayan futbol karşılaşmalarının çok fazla izlendiğini gördük. Bütün gazeteler Barcelona-Chelsea maçı sonrası başlık attılar "Bu futbolsa, bizdekinin adı ne" diye... Demek ki arada bir fark var ve bu farkı da göstermek zorundasın. Sezon açılırken üçüncü lig takımlarıyla antrenman sahalarında yapılan maçlar kanallar tarafından satın alınıyor ve izleniyor. Şimdi Dünya Kupası'ndan bahsediyorsunuz. Düşünsenize dünyanın en büyük yıldızları vitrine çıkacak. Türkiye'de oynayan futbolcular da olacak. G.Saraylı futbolcu oradaysa ve siz G.Saraylı iseniz o takımı tutuyorsunuz. F.Bahçe ve Beşiktaş içinOğuz Koloğlu, arkadaşımız Murat Bereketin Dünya Kupası yayınıyla ilgili sorularını yanıtladı.de aynı şey geçerli.

HERKESE SEYRETTİRECEĞİZ
İkincisi "Acaba şu adam seneye bizde olur mu?" diyecekler. Futbolu seven zaten izleyecek, çok ilgilenmeyenlere de futbolun sadece 22 kişinin topun peşinde koşturmasından ibaret olmadığını anlatacak programlar yapacağız.

Hazırlıklarınız ne aşamada?
5 ayrı merkezden buraya uplink bağlantısı kurmuş durumdayız. Sadece yayın için yorumcularımız hariç 40-50 kişilik ekip hazır bulunacak orada, burada da 40-50 kişi çalışacak bu iş için. Canlı bağlantılar, sıcak görüntüler, takımların hazırlıkları ekrana gelecek, ayrıca bu konuda otorite olmuş kişilerin yorumları olacak. Örneğin Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli hocalarımız, gazeteci Hıncal Uluç, Ömer Üründül ve daha bir çok isim maçları yorumlayacaklar canlı olarak. Burada da çok deneyimli arkadaşlarımız maçların önünde ve arkasında programlar yapacak. Ayrıca çok farklı olarak bayanları ve çocukları futbola çekecek program çalışmalarımız var. Bununla ilgili kadın programları yapmak istiyoruz. Çocuklara da izletmek istiyoruz Dünya Kupası'nı... "Bizden niye Ronaldinho, Beckham çıkmıyor" diye hayıflanıyoruz. Kanal 1 olarak miniklerimize bu yıldızları izleterek motive etme amacımız da var. Futbol ile ilgili sinema filmleri alacağız. Mesela Zafere Kaçış... Geçen gün izlediğim "Gol" diye bir film var. Bu senenin filmidir mümkünse onu da alacağız. Bunu bir futbol şöleni, bir futbol festivali olarak düşünelim, herkes izlesin.

Kanal 1 yeni bir televizyon. Herkese ulaşabilecek mi, mesela Anadolu'da bir köye?
Kanal 1 yeni bir televizyon ama tabii ki herkes izleyebilecek. Kabloluda, Digitürk'te, uyduda ve normal antenle bizi izleyebilecekler. Antende sorun yaşayanlar için de vericiler ekleyeceğiz ve herkese ulaşacağız. Henüz bize nasıl ulaşacaklarını bilmeyenler zaten mayıs ayının başında yapacağımız kampanyalarla, tanıtımlarla Kanal 1'e nasıl ulaşacaklarını öğrenecekler. Dünya Kupası'yla birlikte Kanal 1'de çok farklı projeler de olacak. Çok iddialıyız, yeni bir kanalız ama genç olmasına rağmen çok deneyimli bir kadromuz var ve rakip kanalları uyarmak istiyorum, şöyle uyarmak istiyorum rekabet ne kadar zor olursa o kadar zevkli olur.

MURAT BEREKET


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 "Dört"nala finale: 4-0
 Efes Pilsen: 71 CSKA Moskova: 75
 İkinciye müjde
 En golcü kaleci Chilavert
 Kupa maç tarihleri belli oldu
 Diyarbakırspor'un cezası 1 maça indirildi
 Galatasaray'da sarı kart alarmı
 F.Bahçe: Simiç ile ilgilenmiyoruz
 Beşiktaş: Palermo ile ilgilenmiyoruz
 Beni 'Finish'te bekleyin: 3-1
 90 dakika sonra final
 Sergen: Olabilir
 Ayakbastı parası
 Madolyonun 2 Yüzü
 Transferde koz Anelka
 Fener avantaj peşinde
 Barça adım adım
 1 Liraya Efes
 Fanatik Blatter taraf değilmiş!
 Beklentimiz yok taleplerimiz var
 Fener'e filede şok!
 Memo'ya soğuk duş
 Kader gecemiz
 Derbi alarmı!
 Uğur'a sahip çıktı
 Günün içinden
 Günün içinden 2
 At Yarışı Sonuçları
REHA MUHTAR
Finalde Fener olsun
Beşiktaş dün gece...
KAZIM KANAT
Çaylaktan 2 gol
Samet Aybaba'nın maç yorumu mantıklıydı.
VEDAT BAYRAM
Tuncay Şanlı olayı
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki...
'Baba mezarımı kazın' dedi, şehit oldu
'Baba mezarımı kazın' dedi, şehit oldu
Şırnak'ta teröristlerle çıkan çatışmada 5 asker yaşamını yitirdi.
Akbil ortaya çıkardı: Hedef Akmerkez'di
Akbil ortaya çıkardı: Hedef Akmerkez'di
Kiler Market'e bombalı saldırı sonrası yakalanan Hatice Bozkurt'un...
Modada Hint rüzgârı
Modada Hint rüzgârı
Hintli modacılara, tasarımlarını dünyaya tanıtma fırsatı veren...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu