kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
  » Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Aşk acısına 'pıt pıt'lı çözüm
Eğitimini Aldı
Yüzde 80'e varan başarı

Aşk acısına 'pıt pıt'lı çözüm

Duygusal Arınma Tekniği anlamına gelen EFT; aşk acısını dindiriyor, sınav stresini önlüyor, korkularınızı yenmenizi sağlıyor. Üstelik bu yöntem, birkaç küçük parmak ucu darbesiyle yapılıyor. EFT'yi uygulayanlar arasında Billur Kalkavan, Ebru Cündübeyoğlu ve Dilek Pınar da var

Kısa adı EFT olan 'Duygusal Arınma Tekniği'ne, kimi aşk acısından ya da fobilerinden kurtulmak, kimi öfke ve kötü anılarından arınmak, kimisi de fazla kilolarını verebilmek için başvuruyor. Vücudun enerji merkezlerini ufak parmak ucu darbeleriyle açmayı öngören teknik, kullananlara göre hızlı ve kesin çözüm sunuyor. "Yaklaşık iki yıl önce hayatımın en kötü dönemini yaşıyordum. Sevgilimden ayrılmıştım. Onu çok özlüyor ve her şeyin sonu gelmiş gibi hissediyordum. Birgün internette EFT yöntemiyle ilgili bir makale okudum ve hayatım değişti" diyen Ayşe Özdem, yöntemi öğrenmek için Reiki ve EFT Uzmanı İpek Cihan Bilgin'in kapısını çalmış. Bilgin'den EFT'nin inceliklerini öğrendikten sonra, kendi üzerinde ne kadar işe yaradığını görmüş Özdem ve şaşkına dönmüş:

BİRKAÇ PIT VE SİHİRLİ SÖZCÜKLER
"Eski sevgilime beslediğim başedilmez özlemden birkaç dakika içinde eser kalmadı. Artık onunla ilgili hatıralar gözümün önüne geldiğinde, tanımadığım insanların resimlerine bakar gibiyim. Hiçbir şey hissetmiyorum. Birkaç pıt pıt darbesi ve sihirli sözcüklerle hayatıma huzur geldi." Tüm dünyada hızla yayılan ve kısa adı EFT olan (Emotional Freedom Techniques) 'Duygusal Arınma Teknikleri' eğitmeni İpek Cihan Bilgin, bu tekniği şöyle anlatıyor: "Vücudumuzda bütün organlara ve dokulara ulaşan belli enerji merkezleri (çakralar ve meridyenler) vardır. Bu merkezler sayesinde; evrenden bedenimize enerji alıp vererek yaşamımızı sürdürüyoruz. Çeşitli nedenlerden dolayı bu enerji merkezlerinde oluşan tıkanmalar da, hastalanmamıza ve duygusal sorunlara neden oluyor. İşte EFT; bu enerji sistemindeki blokajları açıp, bu blokajların yol açtığı acı, kızgınlık, endişe, stres, öfke, korku ve özlem gibi olumsuz duyguları ortadan kaldırıyor."

KULLANIM ALANI ÇOK GENİŞ
EFT tekniğinin kullanım alanları da oldukça geniş. Fobiler, bağımlılıklar, stres, panik atak, güvensizlik, çeşitli negatif duygular, depresyon, migren, travmalar, aşırı kilo, aşırı zayıflık ve cinsel problemler; EFT'nin kullanım alanları arasında yer alıyor. Ancak uygulamadaki en önemli nokta; duygusal arınmayı gönülden istiyor olmak...

SINAV STRESİNE SON
Tekniğe tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'den de ilgi büyük. Sınavlara hazırlanan öğrencilerden, aşk acısı çekenlere, kariyer planlayan iş adamlarından sanatçılara kadar her kesimden insanın başvurduğu bu tekniği uygulayanlar sonuçlarından da oldukça memnun. Uzman İpek Cihan Bilgin, kendisine başvuran insanların yanından neşeyle ayrıldığını, yaşadıklarına inanamadıklarını söylüyor: "Asansör fobisi olan hastalarım, apartmanımdaki merdivenleri yürüyerek çıkanlar, asansöre binerek yanımdan ayrılıyor ve bu mucizeye inanamıyorlar." Bilgin tekniği uygulamak için Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanları ağırlıyor ve yurtdışından da yoğun talep görüyor.

ARTIK KEDİDEN KORKMUYORUM'
"Televizyonda kedi görmeye dayanamıyor, sokakta kedi varsa kendimi arabaya kilitliyor ve dışarı çıkamıyordum" diyen 30 yaşındaki bankacı Didem Özkanbaş, hayatını zindana çeviren kedi fobisinden geçen yıl EFT ile kurtulmuş. Yaklaşık 3 saatlik terapi sonunda Bilgin'in kedisini okşamayı başaran Özkanbaş ağlayarak eşini arayıp, mucizeyi görmesi için yanına çağırmış. Fobisinden birkaç saat içinde tamamen kurtulan genç kadın; "Artık kedilerden korkmuyorum, belki hâlâ kucağıma alıp sevemem ama en azından sokakta onlardan kaçmıyorum" diyor. Tekniğe ünlüler de büyük ilgi gösteriyor. Kedi fobisinden EFT ile kurtulan Ebru Cündübeyoğlu dışında, Dilek Pınar ve Billur Kalkavan da tekniğe başvuran ünlüler arasında yer alıyor.

KORKULARINDAN ARINIYOR
EFT tekniğiyle yeni tanışan güzel şarkıcı Dilek Pınar, yıllardır kurtulamadığı korkularından arınmak için bu yönteme başvurduğunu anlatıyor. "Gece tek başıma kalamıyor, karanlıktan ve yalnızlıktan korkuyorum" diyen Pınar, fobilerinden kurtulmak için Bilgin'e gitmiş. İlk uygulamada huzur bulduğunu anlatan Pınar, sahne performanslarını artırmak için de bu tekniğe başvurabileceğini söylüyor ve ekliyor: "Şu anda aşk acısı çekmiyorum ama ileride ihtiyacım olursa, ilk işim EFT yapmak olacak."
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 İstenmeyen Tüylersaç Oluyor
 Karı-koca Tüylerinden Kurtulmaya Geliyorlar!
 Erkekler Karizmayı Artık Ses Estetiğinde Arıyor
 Bölgesel Yağlara Son Nokta
 Delikanlılara Tatilde Meme Estetiği!
 Erkek Estetiğinin Öncüleri Ünlü Estetik Cerrahlar Oldu!
 Cinselliğiniz Yönteminizi Belirler
 Tek Gün Regl Olmanız Mümkün
 Kendinize Selülit Masajı Yapın
 Sadece Erkekler İçin Doğum Kontrol Hapı Geliyor
 Ertesi Gün Hapını En Çok Türk Erkekleri Soruyor
 Doğum Kontrol Hapları Cinsel İsteğinizi Azaltır Mı?
 Aşk Acısına 'pıt Pıt'lı Çözüm
 Modern Yaşamdaki Zararlı Etkilere Son!
Eylül annesinin soyadını istiyor
Eylül annesinin soyadını istiyor
Dans yarışmasıyla adını duyuran Eylül Ateşler annesi Yasemin...
Esra cahil mi ki kandırılsın!
Esra cahil mi ki kandırılsın!
Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'ın ölümünden sonra çocukları...
İlk albümü için ünlü isimlerden destek aldı
İlk albümü için ünlü isimlerden destek aldı
Almanya'nın en ünlü yarışmalarından Face Acedemy'nin 2003 birincisi...
Yalın yeni yaşını kutladı
Yalın yeni yaşını kutladı
Türk Pop Müziği'nin başarılı ismi Yalın, 26'ncı yaşını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.