kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ABD'nin Yıldız Tilbe'si markasıyla araba ister!
ABD'nin Yıldız Tilbe'si markasıyla araba ister!
Bazı şakalar danışıklı dövüş
Çok alaturka!
Top 5 AYŞE
Top 5 HINCAL

ABD'nin Yıldız Tilbe'si markasıyla araba ister!

Düşünsenize; ünlü değilsiniz ama iş yerinizde, katıldığınız davetlerde ya da tatilde istediğiniz şımarıklığı yapma, canınızın çektiğini talep etme lüksüne sahipsiniz. Eee? Neler isterdiniz? Efendim, sabahları beni evimden arka koltuğu geniş bir ciple evimden alacaklar. Gazetelerim hazır bulunacak. İş yerine gidince kahvaltım hazır olacak, acil durumlar için iki adet siyah, iki adet beyaz gömlek bulunacak. Yedek çorap, etek, pantolon ve ayakkabı da tabii... Çok eğlenceli değil mi? Malum, geçen haftanın konuşulan olaylarından biri Yıldız Tilbe'nin kulis istekleriydi. Her pazar sunduğu televizyon programından ayrılınca, program yapımcısı Selçuk Çobanoğlu, Tilbe'nin haftalık istek listesini basına açıkladı. Listede neler yok ki! Siyah, beyaz ve ten renginde üçer adet tanga, g-string ve şort külot, yine üç renk sutyen, çengelli iğne, törpü, makas, ped, yoğurtlu Lays, on ayrı kıyafet, takılar vs... Peki sizce sanatçı her şeyi istemekte serbest mi? Aaa, bu kadar da istenmez mi?.

* Ayşe: Yıldız Tilbe'nin tangalı, sutyenli, törpülü kulis listesine ne diyorsunuz? HINCAL: Bunlar çok normal. Dünyanın her yerinde, her uygar ülkesinde televizyona film çekimine, tiyatrosuna giden sanatçılar kendi soyunma odalarını düzenlerler. Eğer seyahate gidiyorlarsa kaldıkları oteli bile düzenlerler.

* Lafınızı örnekle kesiyorum; mesela Jennifer Lopez peçetesinden çarşafına, halısına tüm otel odasını beyaz istermiş. Şarkıcı Mariah Carey de kapıya kırmızı halı serilmesini... Bir balodaydık, garson geldi masadaki tuzlukları-biberlikleri toplamaya başladı. Türk sofrasının en çok kullanılan şeyidir. İnsanlar yemeği tatmadan tuz koyarlar, biberi de mutlaka ekerler. En başta ben... 'Hayrola' dedim 'Ya niye alıyorsun bunu?' Masada tuzluk biberlik görürse Mireille Mathieu şarkı söylemezmiş.

'MASAMI DA DÜZENLİYOR'

* Aaa çok şaşırdım, istekte sınır yokmuş hakikaten! (Bu arada ertesi gün karşılaştığım Erkan Özerman, Mirelle Mathieu'nun asla yatağın üstüne şapka koydurmadığını söyledi...) Gecenin konuğu o, Fransa'dan gelmiş, eşek yüküyle para almış. Şartlarından bir tanesi bu; masada tuzluk biberlik olmayacak. Yani sadece kendi odasını düzenlemiyor, benim masamı da düzenliyor!

* İnsan içinden küfreder, bu ne kapris diye... Sözleşmesinde var kadının.... Gördü mü, terk eder sahneyi.

* Peki, neden sanatçılar işin başındayken sadece sanatlarını icra edebilmeyi, diyelim kasetlerinin satmasını ya da iyi bir filmde başrol kapabilmeyi düşünüyorlar da, bir yere gelince kaprisleri başlıyor anlamıyorum. Niye sanatçılar için öyle diyorsun, gazeteciler farklı mı? Mesleğe başladığı gün istekleri yoktur, kendi halindedir; ondan sonra bir gazetenin başına geldiği zaman o adam bambaşka biri oluverir.

* Sizin kaprisleriniz neler? Ne bileyim ben. Onu benimle çalışanlara soracaksın.

* Mesela bir yere davetli olduğunuzda ya da seyahate gittiğinizde mutlaka istediğiniz şeyler yok mu? Mesela ben business uçarım! Çünkü kendim de business uçuyorum. Kendim ekonomi uçarken böyle bir şart sürmüyorum, kendim business uçtuğum için bu şartı ileri sürüyorum.

* Başka? Özel araba ya da otel istekleriniz... Muhakkak temiz iyi bir otel olmalı.

* 'Sabah şu şu gazeteler gelecek, bunları bunları yerim' şeklinde istekler var mı peki? Yok gazetelerimi kendim gidip otelin resepsiyonuna söylüyorum. Anlaşmaya öyle şeyler koymam. Gidiş ve iyi otel benim için önemli.

* Kaç yıldız? Yıldız önemli değil. Her şehrin iyi otelleri bellidir. Bilmediğim şehirde yıldız devreye girer. Bilmediğim şehirde de dört yıldızdan aşağı otel istemem. Ama gittiğin şehirde üç yıldızdan yukarı otel yoksa yapacağın bir şey yok.

* Bu istekler ya da kaprisler artık ne dersek; kişinin ününden dolayı mı, egosunun şişkinliğinden mi yoksa 'ben kendim zaten hayatımda bu lükse sahibim mutlaka devam ettirmeliyim' düşüncesiyle mi öne sürülüyor? O da var, gösteriş olsun diye yapanlar da var. Herkesin karakteri değişik. Pavarotti klozet kapağının bilmem ne olmasını bile istiyormuş. Yani ne kadar kıymetli poposu varsa! Bu Yıldız Tilbe olayında yanlış olan şey; yapımcının bunu çıkıp teşhir etmesi. 'Taleplerinde anlaşamadık' dersin ama 'Benden ped istiyordu' demesi çok yanlış.

* Eh haberi okuyan insanlar da tepki gösterdi tabii. Bizde zaten Amerika düzeyinde starlığa kimse alışkın değil. Hele eskinin ünlü sanatçılarının genelde hiç talepleri olmadığı, her duruma uyum sağladıkları için çok tuhaf geldi insanlara. Amerika'nın Yıldız Tilbe'si kendisini evinden televizyona götürecek arabanın markasını bile söylüyor.

'YAPIMCIYA KIZDIM...'
* Tabii çok doğru! Beri yandan da koskoca Sezen Aksu da kulisine leblebi, diyet kola, su ve iki vantilatörden başka bir şey istemiyor. Mazhar Fuat Özkan da geçen yıl çıktıkları turneye masörünü ve doktorunu da götürmüş. Sibel Can gözleme istiyormuş. Otel restoran reytingleri gibi insanlar da kendilerine belli yıldızlar veriyorlar ve o yıldızın karşılığını soyunma odasında görmek istiyorlar.

* Ya da acaba ne kadar çok kapris yaparsan, ne kadar çok şey istersen o kadar değer görürsün gibi bir durum mu var? Kendi değerini kabul ettirme isteği bu bence. Zaten dediklerini yaptırıyorsan da tüm bunları istemeyi hak ediyorsun demektir. Bu konuda ne kimseyi yargılarım ne yüceltirim ne aşağılarım ama kızdığım şey bu televizyon yapımcısı kardeşimin Yıldız Tilbe'nin isteklerini açıklaması. Şimdi ben aklı başında bir sanatçı olsam bu arkadaşın yaptığı hiçbir programa gitmem.

AYŞE & HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Eylül annesinin soyadını istiyor
 Esra cahil mi ki kandırılsın!
 Özcan Deniz yine yargılanacak
 Yeniden başlamak için bir 'es' verdim
 Garantili mutsuzluk!
 Oscarlı aktör bu kez dedektif oldu
 Naomi bir türlü uslanmıyor
 Saray yavrusu gibi evi oldu
 50 yıldır aynı pembe dizide rol alıyor
 Bu baba başka baba olacak!
SEDA KAYA GÜLER
Erkekler dayanışma içinde ya kadınlar!
Erkek dünyası...
AYŞE TÜTER
Buğdaylı piliç
Etleri yağın yarısı ile yağlayın,...
İlk albümü için ünlü isimlerden destek aldı
İlk albümü için ünlü isimlerden destek aldı
Almanya'nın en ünlü yarışmalarından Face Acedemy'nin 2003 birincisi...
Yalın yeni yaşını kutladı
Yalın yeni yaşını kutladı
Türk Pop Müziği'nin başarılı ismi Yalın, 26'ncı yaşını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.