kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeniden başlamak için bir 'es' verdim
Yeniden başlamak için bir 'es' verdim
Dinle ilgili kısa film projem var
Bilgi insanı kör edebiliyor

Yeniden başlamak için bir 'es' verdim

25. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin açılış törenini sunmak için Türkiye'ye gelen Meltem Cumbul, 10 aydır oyunculuk eğitimi aldığı Los Angeles'ta yaşadıklarını ilk kez GÜNAYDIN'a anlattı: Bazen her şeyi sıfırlayıp, hiçbir şey bilmiyormuşsun gibi hayata tekrar başlamak gerekiyor. Böyle bir 'es'e ihtiyacım vardı!.

On ay önce, bir sırt çantasıyla sadece 10 günlüğüne gittiği Los Angeles'ta kendine yeni bir hayat kuran oyuncu Meltem Cumbul, 25. İstanbul Film Festivali'nin açılışını sunmak için Türkiye'ye geldi. Festival bitiminde yeniden Los Angeles'a dönecek olan sanatçı, 10 aydır neler yaşadığını, bu süre boyunca sessiz kalma nedenini ve yaşadığı değişimi anlattı.

* Los Angeles'ta yaşama tercihinizin özel bir nedeni var mıydı? Çok rastlantısal oldu. Londra'da senaryo kurslarına gidiyordum. Geçmişte de üç yılım orada geçti, alışkınım ama bu kez Londra'nın havası bana çok depresif geldi. Oradan Almanya'ya geçtim. Sonra bir arkadaşım "Los Angeles'a gel, 10 gün kal" dedi, ben de gittim ve 10 ay kaldım.

* Yani yanınızda sadece 10 günlük eşyayla mı orada yaşamaya karar verdiniz? Evet aynen öyle oldu. Eşyalar çok kafaya takılacak şeyler değil. Benim hayatta maneviyat hariç, hiçbir şeye karşı bir bağlılığım yok. Kalmaya karar verince evimi tutum ve hayatımı kurdum.

İYİ Kİ BUNCA YIL ÇALIŞMIŞIM...

* Eşyalara bağlı değilim dediniz... Ya insanlara?
Çıktığın hayat yolculuğunda bağlandığın insanlar tabii ki oluyor. Ama aynı memlekette olup da görüşemediğin insanların varlığı daha üzücü. Ne kadar kalbin birlikte olsa da günlük koşuşturmalar içinde ertelediğin çok şey var, yakın mesafelerde uzak kalmak beni daha çok yıpratıyor.

* L.A.'da günleriniz nasıl geçiyor? Arkadaşlarım var. Benim için çok değerli olan çiçeklerimle ilgileniyorum. Hayatımda hiç yapmadığım kadar Türk yemeği yapıyorum çünkü New York'ta Türk restoranları yok. Yamaç yürüyüşü yapıyorum. Okyanus kenarına gidip yunusları seyrediyorum. İyi ki de bunca yıl çalışıp kendime böyle bir olanak tanıyabilmişim. Tabii bunlar çok kolay şeyler değil ama uzun yıllar çalışan insanların hayatlarında böyle 'es'lere ihtiyacı oluyor.

BEYNİNİ ÖZGÜR BIRAKMAN GEREK!

* Buna basında yer almamak da dahil mi?
Kendini ifade etmek o kadar zor bir şey ki... Onun için 'aracı koymak' daha mantıklı. Mesela senaryo yazarak, şarkı söyleyerek, bir filmde rol alarak hayat görüşünü ve duygularını daha iyi ve doğru aktarabiliyorsun. Ben hep kendimi ifade etme zorluğu yaşadım. Bu yüzden sessizliği tercih ediyorum. Yargılamak denilen şey, insanı o kadar kör kılıyor ki, insanları yargılamaktan önünü göremiyorsun.

* Farklı bir iç huzur yakalamış gibisiniz? Es verdiğim ama öğreti olarak çok şey kazandığım bu zamanda, beynimi özgür bırakmaya çalıyorum ve hiçbir şeyi yargılamıyorum. Yargı insanın beyin duvarlarını ve yaratıcılığını kapatıyor. Yaklaşık beş yıldır Quantum fizik ve transandantel meditasyon üzerine çalışıyorum. Hayata olumsuz bakmak ve affedici olamamak insan olarak da seni geriye götüren bir şey. Hepimizin gideceği yer toprağın altı değil mi? Mevlana gibi kişilerin bıraktıklarını takip ederek bir iç huzura kavuşabiliyorsun ama kendi iç huzurun için beynini tamamıyla özgür bırakman gerekiyor.

İPEK DURKAL MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Eylül annesinin soyadını istiyor
 Esra cahil mi ki kandırılsın!
 Özcan Deniz yine yargılanacak
 Garantili mutsuzluk!
 Oscarlı aktör bu kez dedektif oldu
 Naomi bir türlü uslanmıyor
 Saray yavrusu gibi evi oldu
 50 yıldır aynı pembe dizide rol alıyor
 ABD'nin Yıldız Tilbe'si markasıyla araba ister!
 Bu baba başka baba olacak!
SEDA KAYA GÜLER
Erkekler dayanışma içinde ya kadınlar!
Erkek dünyası...
AYŞE TÜTER
Buğdaylı piliç
Etleri yağın yarısı ile yağlayın,...
İlk albümü için ünlü isimlerden destek aldı
İlk albümü için ünlü isimlerden destek aldı
Almanya'nın en ünlü yarışmalarından Face Acedemy'nin 2003 birincisi...
Yalın yeni yaşını kutladı
Yalın yeni yaşını kutladı
Türk Pop Müziği'nin başarılı ismi Yalın, 26'ncı yaşını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.