kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rüştü: Fenerbahçe tecrübesiz

Fenerbaçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bir türlü istikrar sağlayamamasıyla ilgili sorulara Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber, şu yanıtı verdi:

''Teknik adam olsam bu soruya çok rahat cevaplar verebilirim. Ama ben teknik adam değilim, sadece futbolcuyum. Bir futbolcu da bu soruya şöyle bir cevap veririm: Tecrübesiziz. (Nasıl olur, takımın hepsi hemen hemen milli takım futbolcusu) diyebilirsiniz. Ama uluslararası arenada Fenerbahçe Kulübü'nün tecrübesi yok.''

STADLARDAKİ ŞİDDETİ YÖNETİM ÖNLEYEBİLİR


Fenerbahçe'nin
deneyimli kalecisi Rüştü Reçber, son dönemde futbol sahalarında yaşanan olayları yönetim kademesindeki insanların önleyebileceğini ifade ederek, ''Her kulüp için geçerli olmayabilir ancak yönetim kurullarındaki insanların bazıları rant, bazıları da çıkar peşinde. Bunların önüne geçerseniz olayların da önüne geçersiniz'' dedi.

Futbol Federasyonu'nun aylık resmi dergisinin nisan sayısında röportajı yayınlanan milli kaleci, spor gündemi, milli takım ve kendi geleceğiyle ilgili birçok konuda açıklama yaptı.

Yurt içinde statlarda yaşanan olayların, kulüp yöneticileri ve devletin alacağı sıkı önlemlerle durdurulabileceğini belirten Rüştü, bu konudaki düşüncelerini şöyle aktardı:

''Bütün bu olayları önleyecek insanlar yönetim kademesindeki insanlardır. Ama maalesef önüne geçemediğimiz bir şey var. Her kulüp için geçerli olmayabilir ancak yönetim kurullarındaki insanların bazıları rant, bazıları da çıkar peşinde. Bunların önüne geçerseniz olayların da önüne geçersiniz. Ya siz nasıl geçemiyorsunuz o taraftarın önüne? O taraftar sizi destekliyor, o taraftar tuttuğu kulübü destekliyor. Siz bu taraftara, yaptıkları olayların kulübüne zarar verdiğini anlatamıyor musunuz? Anlatırsınız, çok basit. Haa, gebeysen anlatamazsın, menfaatin varsa hiç yanaşamazsın.

Çözümün ikinci ayağı da devletin alacağı sıkı önlemlerdir diye düşünüyorum. Devlet ilk başta yöneticilerle oturup konuşacak. Görüyorsunuz, yönetim kademesindeki bir insan bir laf ediyor, hem camiayı hem taraftarı hem de futbolcuyu kötü yönde ateşliyor. Ortam geriliyor. Ne gereği var? Ben öyle bir şey görmüyorum öbür ülkelerde. O ülkelerde genelde teknik direktörler birbiriyle dalaşır.''

Rüştü, 1999-2000 sezonunda taraftarların Dereağzı Tesisleri'nde kendisine yönelik saldırısıyla ilgili olarak, ''İçimde bir kırıklık yok. Hiçbir zaman olmadı. Çünkü Fenerbahçeli olmasam belki çok daha farklı şeyler yaşardım. Ama Fenerbahçeliyim ve onu yapan insanları da Fenerbahçeli olarak görmüyorum'' dedi.

''RİJKAARD (SENİ DÜŞÜNMÜYORUM VE OYNATMAYACAĞIM) DEDİ''


Rüştü, 2003-2004 sezonunda transfer olduğu FC Barcelona'da, o sezon teknik direktörlüğe getirilen Rijkaard'ın, takımın başına geldiği ilk gün kendisine (Seni düşünmüyorum ve oynatmayacağım) dediğini bildirdi.

İspanyol kulübüne giderken, İngiltere'den kendisini transfer etmek isteyen büyük kulüpler olduğunu ancak, Barcelona'yı sempati duyduğu için tercih ettiğini anlatan Rüştü, şunları söyledi:

''Barcelona'da Zubizarreta'dan sonraki periyoda bakıldığı zaman da en acımasız şekilde haksızlığa uğrayan tek kaleci benim. Çünkü çoğuna iki yıl tahammül edildi. Benim olayımda farklı nedenler de vardı.

Barcelona ile anlaştığım zaman Rijkaard yoktu. Ben başkanın isteği doğrultusunda transfer oldum. O zamanki şartlarda o kulübe öncelikle Koeman, ikinci sırada da Hiddink düşünülüyordu. Bu iki teknik adamdan da gereken onay alınmıştı ama ikisiyle de anlaşma sağlanamayınca hiç hesapta olmayan bir isim geldi (Rijkaard). O kişinin de size bakış açısı çok önemliydi. Fakat ilk geldiği gün karşılıklı oturduğumuz zaman (Ben seni düşünmüyorum ve oynatmayacağım) dedi bana. Böyle bir anlayışla karşı karşıyayken ben yine orada 1 yıl mücadele ettim. Her türlü profesyonel davranışı gösterdim fakat netice alamadım.''

Barcelona ile olan sözleşmesinin önümüzdeki sezon da devam ettiğini kaydeden Rüştü, ''Bu sezon bittiğinde yeniden geri döneceğim.Belli olmaz, geri döndüğüm zaman orada çok şeyler değişebilir, bakacağız'' dedi.

''BAŞARILAMAYACAK BİR İŞ YOKTUR''

Rüştü Reçber, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde milli takımın gruptaki şansıyla ilgili, ''Dünyada başarılmayacak iş yoktur, yeterki inanılsın'' dedi.

Milli takımın gerçek anlamda tam bir yapılanma sürecinde olduğunu,haziran ayına kadar yapılacak hazırlık maçlarıyla elemelerde mücadele edecek kadronun şekilleneceğini anlatan Rüştü, şunları kaydetti:

''Dezavantajımız çok. Seyircisiz ve ülke dışında oynayacağız. Türk futbolcusu olarak bizler bazı duyguları hissettiğimiz zaman daha yoğun bir biçimde işimizi yapmaya yöneliriz. Bunlardan mahrum oynayacağız ama dünyada başarılamayacak bir iş yoktur, yeter ki inanılsın. Bu düşünce ile başlayacağız. Ama önemli olan öncelikle 2008 elemelerinin ilk maçına kadar kadroyu yeniden şekillendirmek.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Formula 1 Avustralya GP'si başlıyor
 Kleberson yerinden memnun değil
 Alırım anahtarını: 4-0
 Yine Malatyalı
 Futbolcu ne yapsın?
 Cimbom rekora gidiyor !
 Ve Fulya'da mutlu son!
 6 dakikada Konya
 Talimatlara aykırı federasyon!
 Şanslar eşit
 Ülk-eridi bitti!
 Basel kâbusu gerçek oluyor
 Kriz dönemi bitti
 2 pozisyon kızdırdı
 Tek forvet şovu
 Askere selam çaktı
 G.Antep-F.Bahçe maçı Yunus Yıldırım'ın
 Beşiktaş günlüğü
 Günün içinden
AHMET ÇAKAR
Mehmet Yozgatlı
Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe de...
GÜRCAN BİLGİÇ
Fenerli gibi koşmak
Fenerbahçe'nin liderliği tekrar...
İSKENDER GÜNEN
Takım olamıyorlar
Trabzonspor maça golle başladı. Kabul...
KAZIM KANAT
Fenerbahçe korkuyor
Fenerbahçe şampiyon olmazsa ne olur?...
Jandarma devletin valisini bile fişlemiş
Jandarma devletin valisini bile fişlemiş
Jandarma Genel Komutanlığı, Diyarbakır'da devletin yöneticileri ile...
Okullarda çeteler cirit atıyor
Okullarda çeteler cirit atıyor
Bir ilköğretim okulunun 5 yıllık yöneticisi "Okulların önü çete dolu.
Podyumlar renklendi
Podyumlar renklendi
Hindistan'ın Bombay kentinde düzenlenen Lakme Moda Haftası'nda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu