kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Kaymaklı bademli güllaç

Lezzet Güneşi

Otlu piliç rulo
Etlerin bir kenarının kesilmemesine dikkat ederek, keskin bir bıçakla ortalarından yatay olarak uzunlamasına ikiye kesip, yaprak şeklinde açın. İki streç arasında 1 cm. kalınlığında oluncaya kadar hafifçe dövün. Ispanakları kaynar suya batırıp 3-4 dakika bekletin, delikli kepçe ile çıkarıp, iyice süzün ve ince kıyın. Isıtılmış yağa soğan ve sarmısakları katın, karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Haşlayıp ince kıydığınız ıspanakları ilave edin, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha soteleyin. Muskat, tuz ve karabiber serpip harmanlayın ve ılınıncaya kadar dinlendirin. Ispanaklı malzemenin dörtte birini etin geniş kısmına ve kenarlardan 1,5 cm. boşluk bırakacak şekilde yayın, etin kenarlarında kalan boş kısmı harcın üzerine kapatıp, uca doğru rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloları sırasıyla un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulayıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Ruloları orta dereceli kızgın yağda üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine alın, fazla yağlarını süzüp, pilavla beraber servis yapın.

4 kişilik

*
4 adet piliç light göğüs

* 250 gr. ıspanak (veya pazı)

* 60 gr. tereyağı

* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)

* 4 diş sarmısak (ince kıyılmış)

* 1 tutam muskat

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

* 50 gr. un

* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)

* 1 su bardağı ekmek kırıntısı (bayat ekmek veya galeta unu)

* Sıvıyağ (kızartmak için)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 28-03-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 27-03-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 26-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 25-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 24-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 23-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 22-03-2006
 Limonlu spagetti   / 21-03-2006
 Gülümcük   / 20-03-2006
 Bonfile sarma   / 18-03-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Detoks biter, çilesi bitmez!
Offf, insana ağız tadıyla...
HAKAN & UTKU
Cem Karaca'nın sızlayan kemikleri
Miras belasına...
EMRE AKOZ
Skandal kutusu
Boğaziçi Üniversitesi siyaset bilimi...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Otlu piliç rulo
Etlerin bir...
Erkekler karizmayı artık ses estetiğinde arıyor
Erkekler karizmayı artık ses estetiğinde arıyor
Etkileyici ses tonu için doğuştan şanslı olmanıza gerek yok! Ses...
Bölgesel yağlara son nokta
Bölgesel yağlara son nokta
Selülit ve bölgesel incelme ile ilgili tüm haberlerde, Soya Lipoliz...
Dayağın acısını Amerika'da unutacak
Dayağın acısını Amerika'da unutacak
Çiğdem Kayalı, kendisini döven eski sevgilisi Tarkan Sualp ile...
Arayı hiç açmamışlar!
Arayı hiç açmamışlar!
19 Aralık 2003 tarihinde nikah masasına oturan Reyhan-Tayfun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.