kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
  » Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bölgesel yağlara son nokta
En az iki haftada bir yapılmalı

Bölgesel yağlara son nokta

Selülit ve bölgesel incelme ile ilgili tüm haberlerde, Soya Lipoliz tedavisinden söz ediliyor. Bu tedaviye 'Lipodissolve', 'Lipoterapi', 'Lipolizis' ya da 'Soya Liposuction' gibi değişik isimler veriliyor. Esasında bunların tümü, aynı yöntemi anlatıyor. Ben de birçok defa yazılarımda size bu uygulamadan bahsettim. Bugünlerde gerek hastalarım, gerekse okuyucularım sık sık 'Soya Lipoliz' hakkında bilgi istedikleri için en fazla merak edilen yönleriyle, bu konuyu tekrar ele alma gereği hissettim.

YAĞLARI ERİTİYOR
Lipoterapi için kullanılan temel ilaç, soya fasulyesinden elde edilen, 'fosfolipid' adlı doğal bir maddedir. Tıpta 'lesitin' adı verilen bu madde, canlılar için hayati bir önem taşır. Yaşayan tüm hücrelerde bulunur. Yaşamsal faaliyetlerin hemen hemen hepsinde rol alır. Lesitin uzun yıllardır besin takviyesi olarak, özellikle kolesterolü düşürmek ve beyin fonksiyonlarını geliştirmek amacıyla kullanılıyordu. Vücut yağlarını eritmek (Soya Lipoliz) için kullanılması oldukça yeni bir uygulamadır. Buna rağmen, birkaç yıldır, tüm dünyada hızla yayılan son derece etkili bir bölgesel yağ eritme yöntemi haline geldi. Nasıl etkili olduğuna gelince; lesitin vücuda enjekte edildiğinde yağ hücresinin zarını eritiyor. Açığa çıkan yağlar, idrarla vücuttan atılıyor. Kişiden kişiye göre değişen bir süreden sonra da incelme başlıyor. Hatta diyebilirim ki, birçok insanda liposuctiona yakın sonuçlar alınabiliyor. Ancak bu tedavide hasta seçimi oldukça önemlidir.

ORANTISIZ YAĞLANMA
Her şeyden önce şunu belirtmeliyim; lipoliz bir kilo verme yöntemi değildir. Sadece bölgesel ve kalıcı yağ depolarını yok etmek için yararlanabileceğimiz bir tedavidir. Örneğin; doğum sonrasında, kilo vermelerine rağmen, belirli yerlerine yağ kitleleri yerleşen kadınlar, bölgesel olarak kol, bacak, boyun, karın ve kalçalarında oransız yağlanma olanlar veya fazla kilosu olmadığı halde selüliti olan adaylarda lipoliz gayet başarılı sonuçlar veriyor.

* Lipoliz rejime, hatta spora rağmen direnç gösteren, kalın yağ dokularının kümelendiği bölgelerde kullanılır. Normalden 10, 15, 20 kilo ya da daha fazla kilosu olanlara ve sık sık kilo alıp veren insanlara lipoliz yardımcı olamaz.

* Biz lipoliz'den önce karaciğerin durumunu araştırıyoruz. Çünkü herhangi bir karaciğer sorunu veya hepatit geçmişi olanlar ya da alkolik kişilere bu injeksiyonlar zararlı olabilir. Lipoliz tedavisinden sonra, hastanın durumuna bağlı olarak, 24 saat ile 48 saat arasında alkol alınması yasaktır.

* Bu tedavi, hamile kadınlara, süt veren annelere, şeker hastalarına, kalp rahatsızlığı olanlara, kanser hastalarına ya da lesitine karşı allerjisi olanlara uygulanmaz.

YENİDEN OLUŞMAZ
Her iki tedavinin de adı 'lipoliz' işleminden gelir. Lipoliz, yağ hücrelerinin boşluğunda depolanan yağların kimyasal olarak parçalanması, eritilmesi demektir. Peki Soya Lipoliz tedavisi'nin Liposuction'dan farkı nedir?

* Soya Lipoliz'de yağların erimesi ve atılması esas olarak vücudun kendi doğal süreçleriyle olur. İnjeksiyonlar yağ hücresi zarının akışkanlığını ve geçirgenliğini artırarak, vücut yağlarının hücre dışına çıkışını kolaylaştırır. İlacın zerkedildiği yağ dokularında doğal bir metabolik süreç harekete geçerek yağları eritir. Vücuttan atılmasını sağlar. Lipoliz tedavisinin en büyük özelliği yavaş fakat derin erime sürecidir.

* Soya Lipoliz, yağ hücrelerini normal boyutlara getirir. Hatta birçoğunu yok eder. Yağ hücresi bir kez yok olduktan sonra bir daha yeniden oluşmaz. Bu işlem, bazı yağ hücrelerini tamamen yok ettiği için, Liposuctiona benzetilebilir. Ancak Liposuction bu işi cerrahi olarak yapar ve mekanik bir şekilde yağları vakumla çeker.

* Liposuction ameliyatı sonrasında vücut şeklinin deforme olmaması için korse giyilmesi gerekir. Bundan başka ameliyat izi, morluklar ve ödemler uzun süre devam eder. Oysa lipoliz iğnelerini yaptırırken, sosyal hayatınıza normal bir şekilde devam edebilirsiniz .

* Öte yandan liposuction yaptırdıktan sonra yeniden kilo alacak olursanız, vücudunuzun anormal biçimler alması ihtimali yüksektir. Çünkü yeniden biriken yağlar farklı yerlerde toplanır. Deri dalgalı görünür. Vücut genellikle deforme olur.

* Soya Lipoliz ile de o bölgeki yağ hücreleri kısmen yok olur. Ancak doku liposuction kadar hasar görmediği için daha doğal bir dağılımla geri gelir. Esasında bölgesel yağlanma tedavilerini, kilosu daha sabit olan insanlara yapmak gerekir.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Erkekler Karizmayı Artık Ses Estetiğinde Arıyor
 Bölgesel Yağlara Son Nokta
 Delikanlılara Tatilde Meme Estetiği!
 Erkek Estetiğinin Öncüleri Ünlü Estetik Cerrahlar Oldu!
 Cinselliğiniz Yönteminizi Belirler
 Tek Gün Regl Olmanız Mümkün
 Kendinize Selülit Masajı Yapın
 Sadece Erkekler İçin Doğum Kontrol Hapı Geliyor
 Ertesi Gün Hapını En Çok Türk Erkekleri Soruyor
 Doğum Kontrol Hapları Cinsel İsteğinizi Azaltır Mı?
 Aşk Acısına 'pıt Pıt'lı Çözüm
 Modern Yaşamdaki Zararlı Etkilere Son!
 Stresi Yenmek İçin Yeni Keşifler Yapın
 Şok Diyetler Kilolara Davetiye Çıkarıyor
'Kısa dediği ilişki tam 5 sene sürdü
'Kısa dediği ilişki tam 5 sene sürdü
Ülkerspor'dan istifa eden Ergin Ataman'ın dövdüğü sevgilisi Didem...
Ajda'nın filmine alıcı çıkmadı
Ajda'nın filmine alıcı çıkmadı
Ediz Hun, Ajda Pekkan, Halil Ergün, Melike Demirağ gibi ünlü...
Dayağın acısını Amerika'da unutacak
Dayağın acısını Amerika'da unutacak
Çiğdem Kayalı, kendisini döven eski sevgilisi Tarkan Sualp ile...
Arayı hiç açmamışlar!
Arayı hiç açmamışlar!
19 Aralık 2003 tarihinde nikah masasına oturan Reyhan-Tayfun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.