kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
  » Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sadece erkekler için doğum kontrol hapı geliyor
15-20 dakikada kesin çözüm !
PREZERVATİF hastalıklardan korur!
Erkeğe özel bir aşı yapılacak
Erkek için en güvenilir korunma yöntemi

Sadece erkekler için doğum kontrol hapı geliyor

Erkekler de artık doğum kontrolü için kadınlar gibi ağızdan alınan hapları düzenli olarak kullanabilecekler. Yeni geliştirilen bu yöntemle erkekler için de uzun süreli bir doğum kontrol yöntemi hayata geçmiş olacak. Cilt altına özel bantlar bile yerleştirilecek

Kadıoğlu Sağlık Merkezi Üroloğu Doç. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu, erkeklerdeki doğum kontrol yöntemleri ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını verdi:

* Erkeklerde doğum kontrol yöntemleri arasında en yaygın olanlar hangileri? Toplumumuzda erkekler tarafından en sık uygulanan yöntemler sırasıyla prezervatif, dışarı boşalma ve takvimdir. Dışarı boşalma ve takvim; yani sadece kadının hamile kalamayacağı günlerde cinsel ilişkide bulunma yöntemleri, doğum kontrolü için garantili yöntemler arasında kabul edilemez.

* Neden doğum kontrol yöntemlerinde erkekler, kadınlara göre daha çekimser kalıyor? Türk erkekleri sıklıkla doğum kontrolü ile ilgili her konuyu kadınların halletmesi gereken bir sorun olarak kabul ediyor. Bunun sebebi bilgi eksikliği veya bilinçaltında bu durumu iktidarsızlıkla ilişkilendirmeleri... Erkekler, ancak gayrimeşru ilişkilerinde bu konuya karşı daha duyarlı davranıyorlar.

* Erkeklerin kullandığı korunma yöntemleri onların cinsel hayatlarını da etkiliyor mu? Etkiliyorsa bunun nedenleri neler olabilir? Erkekte korunma yöntemleri dolaylı olarak cinsel yaşamı etkileyebilir. Dışarı boşalma yöntemi, erkekte cinsel ilişkiden en çok hazzın alındığı anda eylemi yarıda kesme ve hamileliğe sebep olmama düşüncesi ile evham yaratır. Bu da cinsel performansta azalma ve erken boşalma gibi psikolojik kökenli sorunlara neden olabilir. Bir diğer yöntem olan prezervatif kullanma ise; kimilerinde duyarlılığı azaltarak erken boşalma sorununun çözümüne katkıda bulunabildiği gibi, cinsel aktiviteye ara verilmesi, dikkat dağılması gibi nedenlerle performans sorunlarına da yol açabilir.

* Erkeklere özel üretilen cinsel gücü arttırıcı bir doğum kontrol yöntemi var mı? Vazektomi; meni kanallarının bağlanmasında garantili bir yöntem olduğundan ve diğer yöntemlere gerek bırakmadığından huzurlu ve hamilelik endişesi olmadan cinsel birleşmeye imkan sağlar. Bazı kişilerde performans artışı bile yapabilir.

* Erkeklerde tüp bağlatma yöntemi nedir ve yöntem nasıl uygulanır? Riskleri var mı? Testislerde üretilen ve döllenmeyi yapan sperm hücrelerinin naklini sağlayan 'vas deferens' adlı kanalların, küçük bir cerrahi girişimle bağlanması sonucu erkek menisi döl hücrelerinden arındırılarak pratik, etkili ve ucuz bir şekilde doğum kontrolü uygulamak mümkündür. Bu konuda geliştirilen 'bistürisiz vazektomi' yöntemi ile bu işlemi çok pratik olarak hastane dışında dahi birkaç dakikada uygulayabiliyoruz. Bistürisiz vazektomi tekniğini, sadece kalıcı doğum kontrolü isteyen kararlı çiftlerde uyguluyoruz. Bu yöntem doğru uygulandığında özel bir riski yoktur, ülkemizde çok tercih edilen bir yöntem olmamasına rağmen Amerika'da ve özellikle Uzakdoğu'da çok sık uygulanan ve oldukça tercih edilen bir yöntemdir. Kalıcı ve ömür boyu süren bir doğum kontrol yöntemi olması en önemli avantajıdır. Ayrıca hamilelik korkusu olmadığından cinsellik daha keyifli ve verimli yaşanabilir.

* Tüplerini bağlatan erkekler, çocuk sahibi olmak istediklerinde bu durumdan

vazgeçmeleri mümkün mü? Vazektomi yönteminin mikrocerrahi yöntemi ile düzeltilerek, kişinin tekrar normal yoldan çocuk sahibi olabilmesi mümkündür. İşlemden sonra 5 yıl ve daha fazla geçmesi, bu ameliyattan geri dönülmesini giderek zorlaştırır. Bu düzeltme ameliyatı sadece mikrocerrahi tekniğini bilinçli olarak uygulayabilen, bu konuda deneyimli kişiler tarafından yapılması gereken özel bir ameliyattır. Bu sağlanamadığı taktirde sperm üretimi testisin içinde devam ettiğinden küçük bir müdahale ile testis içinden sperm alınarak tüp bebek yapma yoluna da başvurulabilir.

* Risk taşıyan doğum kontrol yöntemleri var mı? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru şekilde uygulanmayan ve yeterli olmayan tüm doğum kontrol hamilelik riski içerir. Doğum kontrol yöntemleri olası bir hamilelikte çocuk için risk oluşturmaz. Hormon kullanımı uygulayan erkeğe doğum kontrol yöntemlerinin herhangi bir zararı olmaz.

* Erkekler için doğum kontrol hapı var mı? Varsa nasıl uygulanıyor? Erkekteki ana seks hormonu olan testosteronu baz alan haplar var ama birkaç ay kullanıldığında erkeklerdeki sperm sayısını sıfıra düşürebiliyor. Bu hormonun yüksek seviyelerde alınmasının prostat kanseri başta olmak üzere, çeşitli komplikasyonları tetikleyebileceği biliniyor.

* Erkekler, kadınların kullandığı hangi doğum kontrol yöntemlerini tercih ediyor? Bunun nedenleri neler olabilir? Erkekler, kadınların kullandığı doğum kontrol yöntemlerine fazla ilgi göstermez.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Delikanlılara Tatilde Meme Estetiği !
 Erkek Estetiğinin Öncüleri Ünlü Estetik Cerrahlar Oldu!
 Cinselliğiniz Yönteminizi Belirler
 Tek Gün Regl Olmanız Mümkün
 Kendinize Selülit Masajı Yapın
 Sadece Erkekler İçin Doğum Kontrol Hapı Geliyor
 Ertesi Gün Hapını En Çok Türk Erkekleri Soruyor
 Doğum Kontrol Hapları Cinsel İsteğinizi Azaltır Mı?
 Aşk Acısına 'pıt Pıt'lı Çözüm
 Modern Yaşamdaki Zararlı Etkilere Son!
 Stresi Yenmek İçin Yeni Keşifler Yapın
 Şok Diyetler Kilolara Davetiye Çıkarıyor
 Seks Yaparak Gençleşin
 6 Ay İçinde Mucizevi Bir Değişim Yaşayabilirsiniz
Geri planda kalacak
Geri planda kalacak
İşine saygı göstermeyen sevgililerini hiçbir zaman umursamadığını...
Eğlencenin kilit noktası 'Supper Club' Sortie'de
Eğlencenin kilit noktası 'Supper Club' Sortie'de
Dünya genelinde 15 yıldan bu yana eğlencenin kilit noktası olarak...
Bu yarışmada asıl üçümüz üçümüz yarışacağız
Bu yarışmada asıl üçümüz üçümüz yarışacağız
atv'nin yeni yarışması 'Star Avı'nın ilk elemeleri tamamlandı. Jüri...
Bu dersleri kendim için alıyorum puan toplamak için değil'
Bu dersleri kendim için alıyorum puan toplamak için değil'
Sevgilisi Osman Güney'in ailesinin gözüne girebilmek için binicilik,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.