kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şemdinli iddialarına Erdoğan'dan yanıt
Şemdinli iddialarına Erdoğan'dan yanıt
Erdoğan'dan Baykal'a: Sen git partini yönet

Şemdinli iddialarına Erdoğan'dan yanıt

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''medyanın kendine göre şifreleri olduğunu'' belirterek, ''Ama ben bu kadar kehanet sahibi olduklarını bilmiyordum doğrusu. Müsteşarımla ilgili de bugün yeni bilgiler vermişler. Şemdinli'yi benim müsteşarım idare etmiş. Benim memurum gelip de Şemdinli'yi yönetemez'' dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Güngören ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, adımlarını ülkenin menfaatlerini gözeterek attıklarını söyledi.

Bazılarının geçmişten kalma bazı kavramlardan hala kurtulamadığını ifade
eden Erdoğan, ''Diyorlar ki '30 yıl önce neysem yine aynı yerdeyim'. Gerçekten aynı yerde orada duruyor zaten. Ben bunu ortada garnitür olsun diye kullandım. Yoksa konuşmam farklı bir zeminde devam ediyor'' dedi.

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine salonda bulunanlar, ''Vur vur inlesin, Deniz Başkan dinlesin'' diye slogan attılar. ''Biz bu ülkede kılı kırk yararak adım atıyoruz'' diyen Erdoğan, atama ve yatırımlarda da bu yöntemi izlediklerini vurguladı. Yaptıkları çalışmalarda bu zamana kadar bütün hassasiyetleri gösterdiklerini, ancak yanlışlık ve eksiklerinin bulunabileceğini kaydeden Erdoğan, çalışmalarını Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir grupla sürdürdüklerini bildirdi.

Farklı görüşler ve eleştiriler olabileceğine işaret eden Erdoğan, bazı kişilerin her yapılan işten bir şeyler çıkarma gayreti içinde olduğunu söyledi. Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da yaptığı toplantı sonrasında birçok haber çıktığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kızılcahamam'dan sadece birlik ve beraberlik çıktı, başka bir şey çıkmadı. Ama onlar kendilerini farklı şartlamışlardı. Farklı şeylere şartlandıkları için de aradıklarını bulamayınca, 'acaba nasıl suyu bulandırırız' gayreti içine girdiler. Boşuna suyu bulandırmaya gayret etmeyin, bulandıramayacaksınız ve bulanık suda balık avlamaya gayret etmeyin. Çünkü bulanık su da bulamayacaksınız. Onun için yine boşa kürek sallayacaksınız.''

ERDOĞAN İLE ORGENERAL BÜYÜKANIT GÖRÜŞMESİ

Çalışmalarına aynı gayretle devam ettiklerini anlatan Erdoğan, konuşmasında, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile dün yaptığı görüşmeye de değindi.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Çok çirkin şeyler oluyor. İşinize geldiği zaman böyle...Dün Kara Kuvvetleri Komutanı ile sabah bir görüşmem oldu. Davet ettim, bir kahvaltı yaptık. Bugün gazeteleri okudunuz. Aman Yarabbi neler var neler. Yav yanımızda siz mi vardınız? Ne konuştuğumuzu ne biliyorsunuz? Kendilerine göre yorumlar yapıyorlar. Bazıları da zanneder ki, hakikaten böyle şeyler mi oldu? Sonra bunları neden bu kadar abartıyorsunuz. Bir başbakanın bir kuvvet komutanımızı davet edip kendisiyle görüşmesi, kendisinden özellikle son zamanlardaki iç güvenlik harekatlarıyla ilgili bilgi alması, bundan daha doğal ne olabilir? Biz bunları konuşuyoruz. Başka şeyler de konuşabiliriz. Biz bu ülkede beraberce el ele, omuz omuza ülkemizi aydınlık yarınlara nasıl taşırız, bunun gayreti içerisindeyiz. 'Acaba bunu nasıl bozarız,nasıl sarsıntıya uğratırız'... Bir taraftan gidiyorlar Genelkurmay Başkanımızı sıkıştırıyorlar, bir taraftan bakıyorsunuz kuvvet komutanlarını sıkıştırıyorlar. Böyle medya mı olur? Bu nasıl medya anlayışı. Böyle şey mi olur?''

''BUNLAR ÇAĞ DIŞI KALDI''

Türkiye'de hükümetin konumu ve yerinin belli olduğunu, Anayasa'da bütün kurumların yerinin belirlendiğini ve bu çerçevede bu kurumların birbirleriyle münasebetlerini sürdürdüğünü dile getiren Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Buna gelip de çomak sokmanın gayreti olmaz. 'Acaba niye kaşını sağa çevirdi, sola çevirdi?'... Bunlar böyle bir arayışta. Bunların da şifreleri bu. Medyanın da kendine göre şifreleri var demek ki. O şifreleri kendine göre yorumlayıp, ondan sonra da sun. Ama ben bu kadar kehanet sahibi olduklarını bilmiyordum doğrusu.

Müsteşarımla ilgili de bugün yeni bilgiler vermişler. Şemdinli'yi benim müsteşarım idare etmiş. Benim memurum gelip de Şemdinli'yi yönetemez. Bunu böyle bilin. Bunu kaç kez söyledim. Şemdinli'de de, şurada da, burada da atılacak adımları biz atarız. Yürütme olarak bize düşen neyse biz yaparız. Yasama yasama olarak görevini yapar, yargı da yargı olarak görevini yapar. Herkesin bu noktada görevi bellidir, görevini yapar. Kalkıp da 'bu işte gene müsteşarın parmağı var' diye müsteşarımı yıpratma gayreti içine girmeyin. Yine söylüyorum, boşuna bu gayretin içine girmeyin. Ayıptır, bunlar çirkin şeyler. Yani bir şey istediniz de alamadınız mı? Bundan dolayı mı bunu yapıyorsunuz. Benim aklıma bu geliyor.

Yani hiç alakası yok, ne böyle bir açıklaması var, ne düşüncesi, ne uygulaması var. Varsa bir belge bana gönder, açıklayacaksan gazetende açıkla göreyim seni... Bunların hiçbirisi yok. Varsa bana bağlantılarını söyle, bu da yok. Sadece çamur at, tutmazsa iz bırakır.

Bunlar komünist devlet rejiminin mantığıydı. Bunlar hala bu mantıkla yürüyor. Bunlar çağ dışı kaldı. Bunu da buradan açıklıyorum. Bu yıpratma gayretleri, kampanyaları medyaya hiçbir şey kazandırmaz. Bunu da söyleyim.''

Bu sırada salonda bulunan bir partili ise Erdoğan'a hitaben ''devletin her kademesinde sizinle bir olmayan muvaffak olamayacaktır'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Merkez Bankası'na yeni isim
 Kanadoğlu: Şemdinli Komisyonu Anayasa'ya aykırı
 ''Askeri ilişkiler en üst düzeyde''
 Baykal: Saldırının kurmay planlaması Başbakanlık'tan
 Menemen Ayaklanması
 'Şükredin' dedi, aracı şarampole yuvarlandı
 Oğlunu kovdu, eşini tehdit etti
 Şirin'in evi kurşunlandı
 Ermeni lobisi iptal ettirdi
YAVUZ DONAT
100. gün
Van'ın Ali Paşa Mahallesi'nde bir "Kedi...
Kaynanasını bulmak için her yere ilan astı
Alzheimer'lı kayınvalidesi kaybolan Serap Akçetin, her yere kayıp...
Kalbi direksiyonda durunca kaza yaptı
Trafikte kalp spazmı geçiren sürücü Erol Yılmaz karşı şeride geçerek...
Büyükanıt'tan Başbakan'a 'acil kod'lu PKK uyarısı
Büyükanıt'tan Başbakan'a 'acil kod'lu PKK uyarısı
Kara Kuvvetleri Komutanı Başbakan'la görüşmesinde, PKK'nın muhtemel...
Eski büyük üstat: Masonluk battı
Eski büyük üstat: Masonluk battı
Eski Büyük Üstat Kaya Paşakay, son olaylardan sonra Türkiye'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu