kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Felsefi bir altyapısı var
Bu oyun çok bıçaksırtı konulardan söz ediyor
Felsefi bir altyapısı var
İki kişilik oyun oldukça zor
Oyuncu seçiminde çok doğru karar vermişim

Felsefi bir altyapısı var

* Sizi önce dizi oyuncusu olarak tanıdık (Gurbet Kadını), daha sonra da sinemada (Gönül Yarası) izleyici karşısına çıktınız. Şimdi de tiyatro sahnesindesiniz. Kendinizi en rahat, başarılı bulduğunuz arena hangisi?
'Kendimi başarılı hissediyorum' cümlesini kullanamam. Bunun dışında ayrı tutmuyorum hiçbirini. Hepsinin kendilerine göre zorlukları var. Yaptığınız her işi en iyi şekilde yapmak durumunda olmalısınız. Oyuncu oyuncudur çünkü...

* Melih Cevdet Anday'ın oyununu sahneye koyuyorsunuz. Oyunun rejisörü ise üniversiteden hocanız Zeliha Berksoy. Berksoy ile bu oyun için buluşmanız nasıl oldu?
Bu oyuna karar vermemiz eylül ya da ekim ayına denk geliyor. Akatlar Kültür Merkezi sahnesine Melih Cevdet Anday sahnesi ismi verildi. Böyle büyük bir ismin adının bir sahneye verilmesi çok önemli bir şey. Biraz da o yüzden Anday'ın bir eserini oynadık. Prova dönemi çok zor oldu. Çünkü başka projeler; TV dizilerimiz çok yoğun olduğu için fazla vakit olmadı. Haftada bir-iki gün boşluk oldu, onda da prova yaptık. Oysa ki bir tiyatro oyununun provası 1-1.5 ay süreyle her gün ve çok yoğun olmalı. Ki bu çok özel ve çok zor bir oyun. Normal bir oyun süresinde çıkarılacak bir oyun değil. Tekstin altını üstüne getirdik, hocayla çok çalıştık, her satırı tartıştık. Zordu ama çok eğiticiydi.

* Oyunu biraz anlatır mısınız?
Bir erkek var, oyunda da ismi 'Erkek...' Sabaha karşı evine dönerken karlı bir havada, sokakta bir 'Kadın' görüyor, kucağında bir bebek. Kar yağıyor ve soğuk. Onu evine getiriyor, yardım etmek için... Oyun, eve girdikleri zaman başlıyor ve sabaha kadar olan zamanı anlatıyor. Burada düşüncelerin çatışması var. Bireyden yola çıkıp toplumsal göndermeler yapan, çok ciddi felsefi altyapısı olan bir oyun bu. Oyunun içine girdikçe ve Zeliha Berksoy ile çalıştıkça çok daha hoşuma gitti. En çok merak ettiğim şey, bu teksti bir aracı olarak sahneden insanlara geçirip geçiremediğim. Dilerim insanlar burada bahsedilen düşünceleri, bunların çözülüp çözülemeyeceğini, iki farklı düşüncenin çatışmasının ardındakileri alabilir. Çünkü hayata dair, insana dair çok önemli tahliller var oyunda.

* İçinize sindi mi?
Hiçbir zaman 'evet çok güzel oldu, müthişti' gibi şeyler demedim. Ama oyunun mesajını yansıtmak açısından konuşursak; tahmin ediyorum anlaşılmıştır. Belli bir grup insanı heyecanlandıracaktır. Belki belli bir grup insanın ilgisini çekmeyebilir çünkü biraz sıra dışı. Çok protest, bıçak sırtı şeylerden söz ediyor. Aslında çok da sert bir durum yok anlatılan. Çünkü bahsettiği her şeyin karşı tezini de ortaya koyuyor. Ama Melih Cevdet'in bir eserine çalışmak, onun dünyasını yakından tanımak ve burada bahsedilen şeylerden bahsetmiş olmak yeterli benim için.

* Hep endişe dolu, duygusal bir ifadeniz var. Bu bir oyuncu için handikap değil midir? Mesela kendinizi bir sit-com'da düşünebiliyor musunuz?
Aynaya geçip nasıl bir ifadem var diye bakmıyorum. Neden olmasın? Hiçbir farkı yok hiçbirinin. Hepsi belli bir hikayeyi anlatmak için... Oyunculuk da araç... Önyargılarım yoktur. Senaryo, proje, karakter hoşuma giderse olur.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Pembe Panter İngiltere'de rekor kırdı
 Yeni filminde hırsızı oynayacak
 Gary Oldman Harry Potter'a geri döndü
 Dansçı rolündense mafyayı oynarım!
 "İstanbul sanki bir rüya şehri"
 Beyoğlu'nda sesimi duyunca el sallamak istedim insanlara...
 Notting Hill'den bahar mönüsü
 Gerçek yaz kalpte başlar
 Risklere açık mısınız?
GÜLSE BİRSEL
Körolası cemre!
Bittim ben! Başıma kötü bir şey...
REHA MUHTAR
Cezayir'e kaç yıldız?
Hayat artık markalarla var... Mavi...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ispanaklı bulgur pilavı

Soğanı...
'Koku'suyla herkesin diline düştü
'Koku'suyla herkesin diline düştü
Mustafa Sandal'ın eski vokalisti Beyza Durmaz'ın 'Koku' isimli...
Kim ne derse desin heyecan içindeyim
Kim ne derse desin heyecan içindeyim
'Süper Star' isimli şarkısıyla Türkiye'yi Eurovision'da temsil etmeye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.